Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

J. Edgar (2011) 

Přijde mi že jde Clint Eastwood režisérsky stále více do kopru. J. Edgar měla být životopisná laskomina, která díky jménu režiséra i hlavního představitele měla dosahovat na ty nejvyšší mety a Oscary jí neměli být vůbec vzdálené. Opak je ale pravdou J. Egar je strašně strohý, umělý, bez emocí a ani výkon Leonarda DiCapria není nikterak úžasný. Po velmi unylém začátku začal příběh s postupem FBI k moci nabírat obrátky, ale opět sentimentální konec, kdy mě tlachání DiCapria s Hammerem pod tunou důchodcovského make-upu poměrně štvalo. Alespoň vím, že Edgar Hoover byl velmi zajímavá osobnost a bez něj by FBI nebyla tím čím je nyní.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Příklad přesně průměrného filmu. Nikdo si na nic nehraje, nikdo nepřehrává a hlavně nikdo nečeká superextrabombastické vtípky, u kterých se vám bude bránice klepat jako o život. Všechen ten humor je už hodně suchý a vyšumělý, ale pořád vás udrží v takové té domáci pohodě. Vypněte mozek, rozdělejte brambůrky a hurá do toho.

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

Caruso má rozhodně světlejší okamžiky své tvorby. Tahle spleť čísel, světelných rukách a romantická zápletka zanechá v divákovi pocit, že už něco takového viděl, jen ty obličeje byly asi jiné. Sebeukájení už má Caruso dost, měl by točit něco pro diváky. A Timothy ? Dalo by se říct, třešnička na dortu. Bohužel, obsahovala více, než jednu pecku. A kousat na čtyřikrát se mi jí nechce. Škoda promrhaným nápadem, ze kterého se dalo vytěžit víc, než strašidelný les..

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Je velká škoda, že druhá půlka nebyla stejně svižná jako ta první, kdy jsem se nad hravostí scénáře vážně smál. Druhá půlka mi bohužel navodila atmosféru typického amerického slaďáku, kterým tento film nakonec je, ale mohl být alespoň jedním z těch lepších, jen Justin si mohl ten zpěv vážně odpustit. Nejde mu o moc lépe, než to herectví. Ani Mila nebyla nějak super extravagantní.

plakát

Kazatel (2011) 

Je to jednoduše hloupé. Příběh je prostý a nezajímavý, postavy vás zajímat nebudou a akce občas nepřehledná. V průběhu filmu mě skutečně zaujali jen ty logické kiksy ve filmu, který je tam docela hodně. Paul Bettany vystřídá tři výrazy a Cam Gigandet je otravný. Pusťte si trailer a víte vše. Hvězda je za povedenou úvodní animovanou sekvenci.

plakát

Kazatel Kalašnikov (2011) 

Tohle takhle dobabral TEN režijní chameleón Marc Forster?!!! Jeden z mála příkladů, kdy je předloha pro film (skutečný Sam Childers) mnohem charismatičtější, zajímavější a i hezčí než výsledné zpracování jeho života. Tohle mělo být daleko víc kulervouci .. a nakonec to působí jako trapný pokus o žebrání o Oscary nějakého německého režiséra, kterým dlouhodbě osudové filmy o Africe moc nejdou. Butler v titulní roli je tentokrát castingová pohroma roku.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Zdaleka největší problém Kovbojů je v tom, že jsou myšleni až moc vážně, což vůbec ale vůbec nefunguje. V jalovém scénáři plném těch nejlacinějších klišé pak působí téměř všechny dialogy něchtěně komicky a naprosto mimózně. I když se mi Craig zamlouval (v nějakém klasickém westernu si ho rozhodně představit dokážu) a Ford vypadal jak starší verze Hana Sola, který nepotkal princeznu Leiu, tak mi není moc jasné, jak se mohli tomuhle projektu upsat. Ke Kovbojům jsem si prostě nenašel cestu a většinu času jsem se nebavil a spíš úmorně odfukoval. Favreau jasný palec dolů

plakát

Krvavá odplata (2011) 

Sociopatické hnutí má definitivně svou další obět. Killmer se pomalu na plátno ani nevejde a 50 cent je spíš za šaška, než za drsnáka. Jediný rádoby béčkový tahoun je Luke, který si myslí, že je stejně dobrý jako Statham. Není a nikdy nebude. Anna Lynne ani neukázala prsa a to tu má být prosím za děvku..

plakát

Květy války (2011) 

Lidé by se měli nejprve uvědomit, co vlastně chtějí. Jestli vizuálně propracovaného Ryana z tisíce vystřílenými ranami nebo slovní přetahovačku s Čínskou armádou. Flowers sice nenabízejí ani jedno na stoprocent, ale perfektně diváka posadí do křesla. Bale si se svými čínskými kolegy perfektně rozumí, válečné scény jsou na výborné úrovni a samotný prostý příběh není žádným ultraturbovýmyslem, ale svým podáním působí dosti uvěřitelně. Možná je to moje zaujatost, že jsem podobný film ještě neviděl, ale 85% dám s klidnou hlavou.

plakát

Lidice (2011) 

Lidice nejsou špatným filmem. Přenést podobnou událost na filmová plátna není procházka růžovou zahradou, o tom žádná. Kamera a střih precizní. Hudba místy skvěle dokresluje atmosféru, místy působí zbytečně megalomansky a teatrálně. Ač to bude znít směšně, chyběl mi tam pořádný příběh. Od začátku bylo jasné, že půjde o vztahovou pohádku, která vygraduje dojemným a smutným závěrem. Mise splněna napůl. Konec vážně silný, až mě dojal. Ale ta vztahová pohádka žádná sláva. Postavy mi přišly tak trochu prázdné, respektive jsem si k nim v průběhu sledování nevybudoval žádný vztah. Chybí poutavější dialogy a nějaký osvěžující nápad. Herecké výkony obstojné, Roden samozřejmě skvělý (. Telefonní seznam obyvatel Jižní Ameriky nacpaný do titulků tak trochu podtrhuje fakt, že se prostě na tu citovou notu tlačí až moc. Trochu to celé uvolnit by bylo možná ku prospěchu celé věci. Jako pocta Lidicím solidní.