Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (4)

F. L. Věk

F. L. Věk (1970)

Nejlepší seriál všech dob. Dokonce jsem si kvůli němu přečetl celý román. Dokonalost v každém ohledu. Oblíbená scéna - Jiří Sovák, vymýšlející nová česká slova.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988)

Pojďte a shlédněte vyprávění z pradávných časů, kdy jsme ještě měli skvělé herce, režiséry, scénáristy, hudební skladatele a hlavně dobrý vkus a cit pro krásné umění. Cirkus Humberto je druhý nejlepší seriál na světě (tím prvním je F. L. Věk), bez slabšího okamžiku, s úžasnými herci, výtečnou muzikou, s perfektním scénářem atd. Skvělé od začátku až do konce. P. S. Můj jubilejní pětistý komentář.

Sňatky z rozumu

Sňatky z rozumu (1968)

Vynikající seriál z tvůrčí dílny Zelenka/Filip (zdaleka ne poslední). Je smutné, že akorát včera zemřel František Filip, náš nejlepší televizní režisér vůbec. Čest jeho památce. Tento seriál je velmi zajímavý a navíc je skvělým učitelem dějepisu. Máme zde otevření železniční dráhy Praha - Plzeň, první šicí stroje na našem území, Americký klub dam (vůbec první český ženský spolek, působil v letech 1865 až 1948), otevření Národního divadla, prusko-rakouskou a prusko-francouzskou válku... Setkáme se s Antonínem Dvořákem, Juliem Zeyerem či Vojtěchem Náprstkem. Do seriálu byla umně zabudována postava vypravěče. Potěšila mě účast prvorepublikových herců - Vojta, Svozilová, Štěpničková, Gollová. Ale výborní jsou zde úplně všichni herci. Snad jen hudba Karla Skleničky mohla být výraznější (nutno dodat, že filmové hudby vytvořil minimum).

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, na který se dá koukat pořád dokola. První díly (s Trapperem) ještě tolik nemusím, ale od nástupu plukovníka Pottera a především mého oblíbence majora Charlese Emersona Winchestera III. jde úroveň stále nahoru, v některých dílech se takřka dotýká geniality. Úžasné herecké výkony, vysoká škola scénáristiky a jako třešnička na dortu naprosto skvělý český dabing. Velká paráda !