Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Biografie (6)

Ivan Martin Jirous (herec)

29.09.2013

Ivan Martin Jirous byl mezi přáteli znám pod přezdívkou "Magor". Působil jako básník, publicista, výtvarný kritik, skladatel, signatář Charty 77, duchovní zakladatel a vůdce Československého undergroundového hnutí zvaného Druhá kultura (tzn. neoficiální). Narodil se dne 23. září 1944 v Humpolci. V roce 1969 vystudoval… (více)

Stephen Root (herec)

05.03.2011

Stephen je docela nenápadný herec, který se objevuje ve filmech, seriálech a situačních komediích výhradně ve vedlejších rolích. Přesto jsou jeho role často nezapomenutelné. Je také divadelním hercem.Narodil se 17. listopadu 1951 v Sarasotě na Floridě rodičům Rollandovi (stavbyvedoucí) a Leoně Rootovým. Zde vyrostl a studoval.… (více)

Graham McTavish (herec / scenárista)

26.01.2011

Graham McTavish se narodil 1. ledna 1961 v Glasgow ve Skotsku. Na zdejší univerzitě vystudoval herectví na Fakultě umění a poté hrál v divadle. Působil nejdříve v londýnském Royal Court a poté přešel do Národního divadla v Londýně. Nakonec se stal jedním z předních herců divadla Royal Lyceum Theatre v Edinburghu.Jeho filmová… (více)

James Newton Howard (skladatel / herec)

26.01.2011

James Newton Howard se narodil 9. června 1951 v Los Angeles v Kalifornii. Již ve čtyřech letech začal hrát na klavír a navštěvoval symfonické koncerty, kde hrála na klasickou violu jeho babička. V 60. letech propadl moderním kapelám, jako The Beatles, Led Zeppelin a poslouchal i Jimiho Handrixe. Po střední škole studoval na… (více)

Alan Silvestri (skladatel / herec)

23.01.2011

Alan Anthony Silvestri je dnes jedním z nejznámějších skladatelů filmové hudby v USA. Narodil se 26. 3. 1950 v New Yorku. Navštěvoval prominentní Berklee College of Music v Bostonu, kde vystudooval obor Filmová hudba. Dnes žije ve městě Carmel v Severní Kalifornii a do Los Angeles létá vlastním letadlem, které sám řídí. Vlastní… (více)

Jan Hryniak (režisér / herec)

04.06.2009

Jan Hryniak se narodil 12. května ve Varšavě. Zde také v roce 1993 vystudoval na Varšavské technické univerzitě obor Architektura na Fakultě architektury. Měl ale ambice spíše filmově-tvůrčí, a tak pokračoval studiem na filmové škole v Lodži, kde na Fakultě režie získal v roce 1996 absolutorium. Je ženatý s Martou Kieślowska… (více)

Reklama