Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obsahy (5)

Grave Encounters

Grave Encounters (2011)

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch"

Věk draků

Věk draků (2011)

Ishmael (Corey Sevier) se jako harpunář připojí ke skupince lovců draků vedené zkušeným kapitánem Ahabem (Danny Glover). Ten je posedlý myšlenkou pomstít se ulovením velkého bílého draka, který mu v dětství zabil jeho blízké. Ishmael se záhy zamiluje do krásné kormidelnice vozidla drakobijců Rachel (Sofia Pernas), jejíhož otce také zabil velký bílý drak. Děj sleduje strastiplnou cestu po stopách draka a nakonec si Rachel bude muset zvolit mezi cílem cesty a Ishmaelem. Příběh je na motivy slavné knihy Hermana Melvilla "Bílá velryba", odehrává se však v jiném prostředí.

Zákeřný lék

Zákeřný lék (2002)

Na americkou námořní základnu, kde byl zavražděn generál Stewart (Dan Hedaya) je přizván psychiatr Bill Turner (Michael Dudikoff), který vraždu prošetřuje a pomáhá jeho dceři, seržantce Randi Stewartové (Brooke Theiss). Zamiluje se do ní a zanedlouho zjistí, že právě ona je hlavní podezřelou. Při vyšetřování odhaluje mnoho sebevražd, které se staly v nedávné době a případ se dál zamotává. Hlavní podezřelá mu nejde z mysli a on si odmítá přiznat její možnou vinu.

Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey

Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey (2010)

Film vznikl za spolupráce a finanční podpory NASA a odehrává se převážně ve vesmíru. Děj začíná misí Cassini a vypuštěním sondy Huygens na Saturnův měsíc Titan. Poté se obraz vrací na Zemi, kde dvanáctileté dívce Jean její učitel vysvětluje fúzi na Slunci. Dívka ale nechápe a tak se učitel ujme vyprávění trochu jinak. Dodá částicím zosobnění, jevům analogický charakter a vypráví příběh o souboji Core (jádro Slunce) proti Voidovi (žijící na okraji Sluneční soustavy) a jeho neutronům. Hlavní hrdina Photon (foton) čeká v domě otce Core na příležitost, která vzápětí přichází a on se může vydat na dobrodružnou cestu napříč Sluneční soustavou, při níž potká přátele i nepřátele v různých situacích, které vysvětlují zábavnou formou fyzikální děje od kvantové mechaniky až po jadernou fyziku. Na závěr se divák dostane zpět na Zemi prostřednictvím sondy z Titanu, kde to celé začalo. Ve filmu byly použity skutečné záběry i snímky ze sond vesmírných těles a aby byl divák ještě více vtažen do děje i prostředí, nadabovaly film takové hvězdy sci-fi jako Mark Hamill, James Earl Jones nebo William Shatner.

Przystań

Przystań (1997)

Dramatický příběh o zvláštním milostném trojúhelníku nenaplnitelných lásek podle scénáře Jakuba Duszyńskiho pojednává o Karolíně, učitelce na základní škole v malém městečku. Její život je prázdný, rutinní a klidný, dokud nepozná na semináři pro začínající podnikatele Jana, do něhož se snivě zamiluje a její život se tím na nějakou dobu mění. Později se vydává do Varšavy, aby zde Jana navštívila, ale neví, že ji nepozorovaně pronásleduje její dvanáctiletý žák Šimon, který je do ní zamilovaný. Karolína žáka ale brzy objeví a zjistí, že Šimon nemá ani peníze, ani jízdenku nazpět. Nechá ho tedy prozatím stranou a jde na očekávané rande s vysněným Janem. Rande ale nedopadne vůbec podle jejích představ, a tak se později vrací se svým žákem zklamaně domů.
Režijní 78 minutový debut Jana Hryniaka je již z roku 1997, ale měl premiéru z finančních důvodů až 30. 11. 1999.

Reklama