Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pro mě je tohle srdeční záležitost, ten úžasný Fantasy svět je zpátky a za to jsem rád. Při pohledu na mohutné Království trpaslíků Erebor mi běhal mráz po zádech. Děj měl spád, a myslím si že by bylo hloupé Hobita porovnávat s Lotrem, to je přece jiná kniha...Všechny jednotlivé postavy trpaslíků mají své kouzlo, a celá výprava působí jako fungující rodina, která i velice ráda jí - viz Bilbova snědená spižírna :-) . Ale na masky skřetů jsem si musel zvyknout, tam jsem čekal alespoň nějakou podobnost se skřety z Lotra... Také jsem trochu zklamaný že maskéři více "neomládly" Gandalfa, to Saruman mi přišel mladší, a to mu je 90 let! Po zvukové stránce jsem spokojený nebyl, těším se na další 2D projekci s originálním zvukem... Český dabingu, kdeže loňské sněhy jsou??? A 3D? no, bylo hodně, hodně tmavé a místy nevýrazné. % udělím až po shlédnutí 2D s orig zvukem. Nyní po 3 týdnech musím konstatovat že mě originální zvuk přímo nadchl a nádherné do hloubky ostré scenerie 2D též, jsem zvědavý na rozšířenou verzi... Je to úžasný film a hodnotím rovných 100%.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Atlas mraků je vyjímečné dílo, je to vlastně jeden velký filmový epos, děj tu běží hned v šesti liniích které mezi sebou přeskakují v šílené pravidelnosti a ukazují nám v různých situacích vlastně totéž. Atlas mraků je podán způsobem aby probudil, a ukázal cestu, je to film o lásce, svobodě a statečnosti, o tom že za tyto hodnoty se rozhodně vyplatí bojovat...Film nabízí velmi široké spektrum postav, různých období i myšlenek, a každý z hlavnějších postav si tu zahrálo vlastně 6 různých rolí, které do sebe nakonec všechny zapadají. Tom Hanks, a Du-na Bae ve svých rolích dominují, Hugo Weaving hraje opět bravurně záporáka. Po vizuální stránce dokonalé, Neo Soul mi připomínal Matrix i Tron Legacy... Wachovskim se opět povedlo natočit snímek o kterém se bude hodně diskutovat, film bude milovaný i zatracovaný, stačilo mi když zhruba polovina lidí při začátku závěrečných titulků se hned zvedla k odchodu, ale ostatní seděli jak opaření až do příchodu uklízečky :-). Pro mě je tohle filmová událost roku 2012, 100%.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Tohle je jeden z nejlepších dokumentů svého druhu, mistrně provázený hlasem Zdeňka Svěráka. Naše planeta je jedním slovem krásná, ale co na tom když umíme jen chamtivě ničit... A na tom tenhle dokument i když je naprosto brilantně natočen, nic nezmění. Nebo si myslíte, že 2% vlivných bude poslouchat 98% potřebných???... 100%.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Je to již dlouhá doba co jsem s velkým zaujetím sledoval tento naprosto vyjímečný seriál, od té doby uplynulo již 20 let, ale seriál nestratil nic ze svých kvalit. Poskytoval napětí a takové zvláštní tajemno které trvá po všechny díly, a za to vděčí především Davidu Lynchovi na řežisérském postu a Kyle MacLachlanovi za skvěle sehranou hlavní roli. ( díky tomuto seriálu jsem se na míle vyhnul tehdejšímu "zázraku" Beverly Hills, a za to jsem rád :-) ). 92%

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Chalupáři patří mezi mé nejoblíbenější seriály někdejší doby, všichni herci v hlavnějších rolích byli v té době ve formě a proto je to asi taková zábava, nechápu že po takovém množství repríz se mě tento skvost ještě neokoukal... asi snad že seriál samotný navodil atmosféru takového zvláštního klidu a přirozeného nenuceného humoru, je to prostě paráda, a proto nemohu hodnotit jinak než 95%.

plakát

Sunshine (2007) 

Tenhle sci-fi film patří k mým nejoblíbenějším, je až k nevíře jak se tento nízkorozpočtový snímek povedl. Vše mi tu přišlo reálné, škoda jen že se do tohoto filmu nenasypalo více peněz, potom by to mohla být opravdu pecka. Skvěle zahráno, Cillian Murphy, Hyroyuki Sanada, Chris Evans. Nebýt toho "Seschlého mutanta" bylo by to za plné body, a tudíž tedy 95%.

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Vypočítavý Trautenberg, přitroublý Hajnej, poslušný Kuba, rázná Anče, a Spravedlivý, přísný Krakonoš. Jo abych nezapoměl sojka bonzačka. Dopravázeno hlasem Bohuše Záhorského a poté Martina Růžka. Tenhle krásný večerníček mám rád od ranného dětství a asi to tak bude napořád. Má svoje kouzlo a já se skvěle bavím, :-|) škoda jen že nenatočily více dílů... 100%.

plakát

Volný pád (1993) 

Tenhle film pojednává o jednom týpkovi, kterému hrábne, a pak cestou "domů" zažívá situace při kterých každému nandá co si zaslouží... postupný psychický rozklad jeho osobnosti boří jeho hranice kam je schopen zajít. Douglas to zahrál famózně, jak to umí snad jen on. 90%.

plakát

Doba ledová (2002) 

Krásný příběh o přátelství mamuta, tygra a lenochoda, které spojilo malé stracené nemluvně, a snaží se ho vrátit lidem. Všechny 4 díly ice age jsou povedené, ale tenhle první je prostě pro mě kultovní. 100%.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Strhující historické drama o hrdinství, odvaze a lásce. O tom jak si skotové zasloužily svoji zemi, svým velkým patriotismem, svým statečným srcem. Bojové scény jsou hodně realistické s úchvatnou výpravou. Brilantně zrežírováno i zahráno Melem Gibsonem. Lepší historický film jsem od té doby neviděl. 100%.