Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (143)

plakát

The Covenant (2023) 

Guy Ritchie nezklamal, ba zcela naopak. Hustou atmosférou prodchnuté drama z nádherného prostředí simulujícího Afghánistán je výbornou podívanou, ať už díky brilantnímu technickému zpracování a kameře, již zmíněné atmosféře a přirozenosti, s jakou snímek plyne nebo hereckým koncertem charismatické dvojice Dar Salim - Jake Gyllenhaal. Akční scény jsou natočené velmi dobře a v jistých chvílích jsem se neubránil myšlenkám na Black Hawk Down nebo Sicario. Politických komentářů se film zdržuje, pouze vypráví příběh dvou (ne)obyčejných mužů z různých světů, které osud spojil dohromady v těžké době. Tak jako se to stalo v jiných kulisách a časech už mnohokrát.

plakát

Malé ženy (2019) 

Film se mnou poměrně silně rezonoval. Řemeslně je natočen velmi zdatně, a to se týká jak kamery a střihu, tak například jemného, ale dobře se hodícího hudebního doprovodu. Nejvíc jsem si díky skvělému hereckému výkonu (a také až nadpřirozeně božské kráse) oblíbil v roli Amy excelující Florence Pugh.

plakát

Atlanta - Zabiják tančících rapperů (2022) (epizoda) 

Není samozřejmě náhoda, že Hiro Murai režíroval i This Is America. V této epizodě je ten podobný vibe v jisté konkrétní pasáži dost cítit. Každopádně hodně zajímavý díl, dost jsem se bavil. "Soulja Boy just better watch his back, that's all I know."

plakát

Atlanta - Většina Atlanty (2022) (epizoda) 

Naprosto geniální díl. Darius a jeho dějová linka mě ohromně bavila, už úvodní scéna v obchodě byla skvělá. I Paper Boi a Earn s Vanessou se ocitli v dost zajímavých situacích. Musím ocenit tu tvůrčí kreativitu, díky které dokáže Donald v tak časově omezeném prostoru přinést zábavnou jízdu, která má ale zároveň umělecký přesah a je tak trochu meta.

plakát

Atlanta - Aligátoří muž (2018) (epizoda) 

Hrozně moc mě baví se nořit do té vlny, na které si jede Darius. Vynikající a velice osobitý charakter.

plakát

Zmenšování (2017) 

Hodně solidní záležitost. Je trošku škoda, že se nenašel prostor pro širší studium toho, jak nový miniaturní svět funguje, včetně komplexních problémů s ním souvisejících. Některé věci jsou naznačeny, ale jen tak zlehka a opatrně. Nicméně snímek jako komorní drama o lidech a vztazích mezi nimi funguje na výbornou a to, že se klade větší důraz právě na tyto aspekty, je podle mě dobře. Osobně jsem nejsilněji atmosféru tohoto díla nasával během průjezdu norskými fjordy. Celé to hezky vypadá, natočené je to zručně, romantika funguje a postavy jsou super. Hong Chau je jednoduše fantastická a dodává filmu úžasně živoucí energii, z vedlejších postav musím zmínit nezapomenutelného Dusana Mirkovice, kterého ztvárnil Christoph Waltz. Moc hezky se na to dívalo. "It was a love fuck."