Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (18)

Sorry to Bother You

Sorry to Bother You (2018)

V jednu chvíli nosí Detroit (Tessa Thompson) náušnice s frázemi: „Bury the rag a deep in your face.“ Jedná se o úryvky z písně „The Lonesome Death of Hattie Carroll“ od Boba Dylana, což je protestsong o chudé afroamerické ženě zavražděné bohatým bělochem.

Sorry to Bother You

Sorry to Bother You (2018)

Během scény v baru, když je postava Dannyho Glovera (Langston) dotázána, proč netancuje, odpoví větou: „I'm too old for this shit,“ kterou proslavila jeho role Rogera Murtaugha ve filmové sérii Smrtonosná zbraň.

Sorry to Bother You

Sorry to Bother You (2018)

Více než šedesát scén ve filmu bylo natočeno během pouhých 28 dní.

Trol

Trol (2022)

Pickup řízený Norou (Ine Marie Wilmann) je Chevrolet C20 Custom Deluxe z roku 1972.

Vidím vás

Vidím vás (2022) (seriál)

Seriál vychází ze skutečného příběhu rodiny Broaddusových. Dům koupili v roce 2014 za 1,35 milionu amerických dolarů, následně zažili špehování, výhružky a nakonec byli o pět let později nuceni ho prodat za 959 000 dolarů a milované město opustit. To vše kvůli osobě, která si říkala „Watcher“. Její identita nikdy nebyla odhalena.

Ztracen v džungli

Ztracen v džungli (2017)

Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop).

Guava Island

Guava Island (2019)

Přestože je hudba a zpěv jedním z klíčových elementů snímku, Rihanna behěm celé doby nezazpívá ani jednou.

Siréna

Siréna (2018) (seriál)

Eline Powell zazpívala ústřední píseň („Call of the Siren“) během Comic-Conu v San Diegu v roce 2018, což vedlo fanoušky k domněnce, že ji pro potřeby seriálu opravdu nazpívala. Téma a všechny zvukové efekty mořské panny má ve skutečnosti na svědomí Mariana Barreto.

Against the Sun

Against the Sun (2015)

Tři hlavní aktéři měli během natáčení nařízenou přísnou dietu (pouze 500 kalorií denně), aby bylo co nejpřesněji vyobrazeno, jak během jejich pouti sestřelení piloti vyhubli.

Against the Sun

Against the Sun (2015)

Letadlo zobrazené ve filmu, Douglas Devastator, muselo být vytvořeno z původních plánů, protože na světě již žádné z těchto letadel nezbylo.

Against the Sun

Against the Sun (2015)

Skutečný záchranný člun použitý třemi letci v roce 1942 je k vidění v Národním muzeu námořního letectví v Pensacole na Floridě.

Uncanny Valley

Uncanny Valley (2018)

Uncanny Valley (v češtině Tísnivé Údolí) je název teorie, kterou vytvořil v raných 70. letech 20. století japonský robotik Masahiro Mori. Představuje oblast na pomyslném grafu závislosti polarity lidských emocí při vnímání robotů podle jejich dokonalosti resp. míry podobnosti s člověkem.

Reklama