Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (359)

plakát

Sibir, Monamur (2011) 

Podstatné dramatické okamžiky, které jsou klíčové pro tento film, jsou cenzurovány střihem, takže prakticky není nikdy vidět, jak se akční dramatická chvíle následně odehraje (napadení koňského spřežení a vozky vlky, napadení kozy vlky v kozím chlívku apod). Vše si prakticky divák musí posléze logicky domyslet, protože vidět to není, což takovému filmu rozhodně nepřidá.

plakát

Země ztracených (2009) 

Rozpočet 100 miliónů dolarů? S tímto rozpočtem se dá natočit velkolepý a vážně braný výpravný film. Tento film působí na první pohled naprosto nerealisticky a lacině, co se týče prostředí a lokací. Je to jak ušité horkou jehlou. Kdyby to nebyla odlehčená komedie a bylo to bráno vážně, je to na odpad. Triky jako je např tyranosaurus jsou na nejvyšší úrovni, ale výprava samotná se nedá brát vážně, působí to levně a neskutečně studiově. Třeba taková poušť jestli vypadá relisticky a uvěřitelně, tak já jsem ředitel Zeměkoule. Na druhou stranu je tam jasně viditelný tvůrčí záměr, že to má divák brát jako odlehčenou a úsměvnou blbinu a tak to taky funguje. Ona to nehorázná blbina je, ale k pobavení, proto tři hvězdy. I samotné postavy a jejich humor tomu od samého začátku jasně odpovídají.

plakát

John Wick (2014) 

Nevím, čím si tento film zasloužil tak vysoké procento v hodnocení. Chlapovi je ukradeno auto a zabit pes a chlap za to je schopen vystřílet půl města jako velký nezranitelný superman. Je tam tolik možností, jak mu mnoha mafiány ustřelit palici, ale nikdy se to nikomu nepovede (pochopitelně), ale on vyzabíjí celé město mafiánů. Těžkej akční úlet. Když už ho konečně chytí, tak ho místo odbouchnutím chtějí udusit sáčkem přes hlavu, aby to pžežil a jelo se nanovo, je to přece nezlomný postrach města, musí se mu dát nová šance. Je to film, v pohodě, ale je to silně přestřeleno. Adrenalinový akční výplach mozku. A o tom to je. Bohužel jede se stejným způsobem přímočaře celý film. Přece jen, např takový film s Kevinem Baconem Rozsudek smrti, je v rámci stejného konceptu o dost lepší a uvěřitelnější.

plakát

Purgatorio (2014) 

Purgatorio není horor. Je to mysteriozní film s napjatou atmosférou. Pro diváka se ve filmu nic hororového neděje. Divák je ale zaujat zajímavě napjatou atmosférou s očekáváním, jak se situace vyvine, až nakonec zjistí, že se prakticky nevyvine, ale to už je konec filmu. Zajímavé to tedy na první zkouknutí je, když divák neví, co ho čeká. Kromě toho si pak po skončení bude divák lámat hlavu s pochopením určitých souvislostí.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Bohužel mi nějakej zamindrákovanej, s mými komenty k fantasy filmům nespřízněnej zkurvenej magorskej pamrd z řad adminů, smazal spousty komentářů k fantasy filmům (viz hlavní stránka mého profilu) a Zloba je jedním z nich. Nějaký duševně nemocný admin, který tímto způsobem zneužívá adminské pravomoce, ale je připosranej a zbabělej to dotyčnému napsat osobně.......................................Co dodat, Zloba je pěkná fantasy pohádka s konečně hezkou herečkou v roli Šípkové Růženky. Vizuálně hezká podívaná. A kdo vlastní domácí kino, doporučuji v prostorovém zvuku.................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino velmi dobře prostorově zpracován. Zrovna tento fantasy film si za multikanálovou zvukovou stopu zaslouží pochvalu, zvukové efekty vychazející z prostorových kanálů stojí u tohoto filmu za pozornost a výrazně umocňují zážitek ze sledování.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Některé filmy už podruhé vidět nemusím a tento film je jedním z nich............Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "NE". Film v multikanálovém zpracování nestojí za řeč.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Chcete li si tento historicky válečný film z období druhé světové války užit naplno, sledujte jej na domácím kině v prostorovém zvuku..............Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino velmi dobře prostorově zpracován, prostorové kanály jsou opravdu aktivní a střely jsou slyšet prostorově opravdu ze všech stran, sledování na domácím kině velmi doporučuji. Zvuková stopa je pro multikanál nadprůměrně zpracována.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Nečekaně zajímavý krimi horor..........Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino docela silný zážitek sledovat, rozhodně stojí za pozornost.

plakát

Star Trek (2009) 

Vím jistě, že na další Star Treky se dívat nebudu, protože mě to prostě nebaví. Netáhlo mě to, zkusil jsem to a nebavilo. Mám rád filmy z Vesmíru, objevování cizích světů v něm, ale tyhle válečné vesmírné simulace založené na strategii boje vesmírných lodí s jinou civilizací mě nudí. Je mi celkem jedno jak technicky je vesmírná loď vybavená k boji, jaké tlačítko se má zmáčknout k odpálení bojové rakety, že tam kdesi byl poškozen generátor a je nutno nahodit záložní, že tam uniká palivo, tam zase padl příkaz k ukončení palby apod a neustále dokola, když je na tom založen film a je to nesmírná nuda. Po technické a trikové stránce jinak prvotřídní produkce. Má smysl film sledovat v multikanále? "ANO", multikanálová prostorová zvuková stopa je pečlivě zpracována na nejvyšší úrovni.

plakát

San Andreas (2015) 

Trikově na nejvyšší možné úrovni natočené digitální zemětřesení z Hollywoodu. Milovnící vysokorozpočtových katastrofických filmů si přijdou na svoje. Stojí za pozornost multikanálový zvukový mix? "ANO" Prostorový multikanál je plně využit.