Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Dost nepřesvědčivé. Nechápu, proč bylo zvolené zrovna tohle herecké duo do hlavních rolí. Nechápu, co chtěl autor filmem sdělit. Není mi jasné, proč by mě to mělo jako diváka zajímat. A už vůbec mi není jasné, podle čeho si pro Kristovy rány vybírá Cage role. Neříkám, že je to zlý film, ale hrozně slabý. Všechno je tak nějak povrchní, rychlé a zběsilé, bez hlubšího vykreslení vztahů a spojitostí. A i to zpracování není zrovna nejšťastnější - buď nás měli udržovat nevědomé až do konce a pak nás v názoru zvrátit, anebo jsme měli vědět od počátku a dívat se na ostatní postavy, jak se nechávají vlákat do léčky. Takovýto hybrid je akorát zmatený a můžu na to říct maximálně tak: "Hmmm..."

plakát

Drive Angry (2011) odpad!

Tak tohle nefunguje ani jako úlet. Je mi z toho stejně trapně jako z hvězdné pěchoty v Superstar. Hrozná vykrádačka. A děda Cage prostě nemůže vypadat cool, ani když se prostřílí na protest jako cedník, ani když se odbarví na blond a posadí vedle sebe/na sebe blondýnu [sexuální scéna silně připomíná Seagalovu choreografii], ani když se k tomu přidají televizní efekty, kaskadérské nesmysly a děsně drsný hlášky... A tohle bylo ve 3D. No člověk by až brečel nad tím, kam se ubírá filmotvorba.

plakát

Benga v záloze (2010) 

Místy tak tak vtipné! A místy taaaaak blbé! Až se všechny ty odchylky prostě vynulovaly a zůstal jen průměrný blaf. Co psát o nevyužitém potenciálu, hercích, režii a scénáři... Pořád to samé dokola - blbý potká blbějšího, co chtějí být chytrý a chytřejší a to tak, že nahradí blbého a blbějšího, kteří se do té doby jevili jako chytrý a chytřejší. Občas vtipná parodie, když to začne pokulhávat, nastolí se sexuální fraška, když ani ta nepomůže, tak to vyženeme ad absurdum, všichni se pomelou, vyřvou a posekaj a pak se uvidí. No, anebo se ani neuvidí.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Hej, je to strašně "kuul" - reálná nakládačka pro domnělého hrdinu [ono kudla od zloděje není taková raritní sranda, že], je to zábavně dynamické, Nicolas Cage je opět snesitelný [já si ho snad oblíbím!] a Chloe umí (ne)uvěřitelně hrát... Každopádně, nevím... odstřelovat "11-ti letou" holku v neprůstřelné vestě? OK, bez ohledu na to, že je to dívka - mlátit, kopat a chtít střelit do hlavy 11ti leté dítě? Trošku psycho ne? Klasicky ulítávám na hudbě, má to ohromní náboj, celé ponětí je velice zábavné, dokonce mi je sympatičtější 11ti letá dívka-bojovnice [je tak skvělá!!] nežli pubertální klučina, jen... nevím... není to tak trochu moc špatné?

plakát

Stonehenge apokalypsa (2010) (TV film) 

Hehe, rozkošně blboučký film. Atmosférou podobné televizním katastrofickým filmům o záplavách, tornádech, ničivých virech... Jinak nápad vskutku zajímavý, zápletka již nevyvedena a samotné provedení taková malá katastrofa. Klasicky: dobrý relax na páteční večer, špatné herecké výkony [Misha Collins se myslím našel v rolích bezemotivních frajerských sucharů a takovýto "civil", který zde předvádí, je v jeho podání docela nuda], no a ty efekty... v tomto světle se najednou Xena a Herkules nejeví tak neohrabané a nemožně levně! Koukat se na to +/- dá, ale nevidět to, mohl mít člověk 90 minut k dobru a využít je efektivněji - třeba koukat do zdi...

plakát

Proroctví (2009) 

Tak tenhle film mi sedl. Ani Cageův psí pohled mi nevadil. Výborně tíživá, teplá, deštivá atmosféra, neodvratnost nadcházejícího konce a konečně normálně a do pohody vychované dítě... Hudební doprovod byl fantastický; je pozoruhodné jak moc může pomoct (a uškodit) zvolená hudba. Krása. Pěkně zahrané, má to spád a film je vizuálně velice působivý, dokonce mě několikrát pěkně vyděsil. Dá se koukat opakovaně a reziduum doznívá i 2-3 dny. Celková melancholická kompozice úplně obešla veškeré mé pozor-kýč-! bezpečnostní obvody a šlo se tak plně naladit na fatální omg-we're-all-gonna-die motiv. Lahodné!

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Ohromně příjemný film. A možná právě z toho důvodu, že ve mě nevzbuzoval přespříliš silné emoce, mě bavil nad mé očekávání. Pěkně vykreslené hledání; Julia je moc milá a pořád krásnější a Javier Bardem je neskutečný sympaťák. I když byla stopáž zbytečně dlouhá, přišlo mi, že samotné hledání vlastně na Bali neskončilo, teprve začalo. Hrdinka sice začínala objevovat životně důležitou rovnováhu, každopádně to považuji za počátek cesty a k hledané pointě je to ještě pár zastávek.. Nicméně to bylo všechno pohodové a mile laděné - hravá a hřejivá Itálie, izolované a poklidné meditační centrum v Indii i rodinný, komorní styl v malebné vesničce na Bali. Bylo by nesmírně krásné potkávat všude takhle přátelské lidi vytvářející takový kruh bezpečí.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Na český film - a to s ohledem na poslední období - je to dobrý. Hlavně, že je to konečně příběh s ucelenou formou a ne jen nějaký sestřih nicneříkajících scén bez začátku a konce. Takhle se tam mihne i nějaká ta pointa. Eliška Balzerová je výborná a dokonale se hodila do role. Poněkud mi scházelo podrobnější vybarvení původu pošramoceného vztahu mezi dcerou [Lenkou Vlasákovou] a matkou - takhle mi to přišlo jen jako trapně arogantní chování od fracka ve druhé pubertě. Herecké výkony byly vcelku nerušivé a atmosféra celého snímku byla příjemná. Možná mi to kazí zejména příběh - resp. reakce na viděné akce. Onen vztahový happy end mi přišel až moc přitažený za vlasy. Ovšem Macháček se základy maďarštiny a závoděním v dominu je naprostá jednička.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Tenhle film je moje osudová záležitost. Tři příběhy záchrany (ze všech možných) hrají ruletu - schválně, na co vsadíte.. Tři linie a zároveň tři další uzly.. kterou variantu zvolit? Ty emoce jsou nepopsatelné (díky bohu, že je Tywker vyjádřil obrazem). První a nezapomenutelné seznámení s Frankou Potente - tak obyčejná a tak skvělá! Soundtrack je jeden z nejsilnějších zážitků co znám a v kombinaci s dějem tvoří další dimenzi.