Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

Gerald's Game (2017) 

Předlohu jsem nečetl. Neprávem zapadlý film, který má zde mnoho rozporuplného hodnocení. Já ale mám rád filmy, které obsahují mnoho vrstev. Nejedná se ani tak o horor, jako spíše o dynamický thriller, který pouze graduje. Plot twistové zakončení tomu jen hraje do karet a dodává sympatickou korunu. Je to osobité, originální, drsné a své. Nezlobil bych se sice za trochu větší mysteriozní nádech, ale čert to vem. To finále dokázalo vygradovat do více než dostatečných rozměrů. Musím ale přiznat, že hlavním tahákem filmu je pravděpodobně předloha. Je to totiž zatraceně dobře napsané. Ať už se bavíme o konverzacích nebo hlavním jádru myšlenky. Možná je to jako kniha lepší, ale já knihu nečetl. O to víc jsem byl překvapen gradováním děje a směrem, kam se film vydával. Jak píši výše. Je to spíše psychologický thriller, než horor. Čím měně budete vědět, tím lépe pro Vás, vážně. Prostě to zkuste. Mrkněte na to a uvidíte. Já byl každopádně více, než překvapen...

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Ani skvělé audio nedokáže vyplnit ten otřepaný příběh a nudné postavy. Cením si Evropské atmosféry, ale to je na seriál fakt málo. Za mě ne.

plakát

Američtí bohové (2017) (seriál) 

První dva díly jsou super. Postupně se ale děj odkloňoval od knižní předlohy a snažil se až moc být moderně laděný seriál. Spád to má, o tom žádná. Jen i těch 8 dílů obsahuje spoustu vaty. Zase bych ale kecal, kdybych napsal, že jsem se nebavil. Čekám, co z toho vyleze po další sérii. Zatím dobrý. Možná mám ale úsudek zkreslený skrz knižní předlohu.

plakát

Digging Up the Marrow (2014) 

Vlastně to nebylo úplně špatný. Pro fanoušky Hatchet docela fanservice. Škoda málo potvor. Chtělo by to nějaký pořádný psycho. Tahle komická hra na existenci/neexistenci potvor je totiž stavěná na hercích. Ti jsou prostě béčkový. Kvůli potvorám ale stojí za to mrknout. Nic převratnýho ale fakt nečekejte.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Až na kýčovitý konec to bylo vlastně zábavné. Sám jsem překvapen, že se ze série nestala už jen pračka na peníze. Za podívání to stojí.

plakát

Rakka (2017) 

Konečně někoho napadlo využít Reptiliány pro scifi! Já se bavil. Jen je všechno příliš zkratkovité. Chtělo by to celovečerák.

plakát

Pérák (2016) 

Moc krátké na psaní nějakého komentáře. Je to ale náš téměř jediný komiksový hrdina. Pro zajímavost by jste to asi vidět měli.

plakát

The Whisperer in Darkness (2011) 

Od fanoušků Lovecrafta pro fanoušky Lovecrafta. Pokud nejste jeho fandové, tak asi nemá smysl se na film dívat. Pro ty ostatní bych pouze rád dodal, že Akeley je skvěle zmáknutý. Ke konci se to trochu utrhne ze řetězu, ale jinak se jedná o fantastické dílko.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Po všech stránkách průměrný film. Sice se prázdný scénář snaží dohnat pomocí zajímavého zasazení, ale stejně ve výsledku zůstane jen ten slabý scénář. Když totiž pominete antiutopistickou budoucnost, založenou na reáliích, tak vám nic moc nezůstane. Hodně "meh" film.

plakát

Aokigahara - les sebevrahů (2010) (TV film) 

Na dokument málo informativní a krátké. Přesto se povedlo přenést smutnou až depresivní atmosféru lesa. Za kouknutí pro zajímavost to stojí. Více informací si dogooglete dle potřeby. Nehodnotím z důvodu délky. Moc se totiž na tom hodnotit nedá.