Reklama

Reklama

Rakka

  • Kanada Rakka (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenze (106)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to šlape, celou dobu je to napínavý jako kráva. Celou dobu jsem byla napnutá a čekala, co se z tohohle všeho vyklube. Protože jsem to celému přála. Zobrazený svět je totiž luxusně. Ale! Ale je rozdíl mezi otevřeným koncem a nedodělaným koncem. A asi by to působilo jinak, kdyby to mělo třeba jenom deset minut. Ale takhle konec tak nějak blbě prosviští a já si řekla: A co jako z toho? Škoda  :( ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Jednohubka bez poriadneho úvodu a konca, ale ako kraťas potešila. Potenciál tu je nie malý a ukázať potenciál na takom malom priestore, to predsa tiež treba vedieť. Blomkampa škoda (nie len v zmysle tretieho Votrelca, rovnako, ako ten, by sa mu do kariérneho rastu zišiel poriadny scenárista - s výnimkou District 9 aj na celovečeráky). ()

Reklama

Marla Singer 

všechny recenze uživatele

Blomkamp se vrátil ke svému debutu a dál rozvíjí téma střetu s mimozemskou civilizací - jen škoda, že ho nepokrytě vykrádá. Rakka má nepochybně i svoje vlastní a působivé shockery, malebné jako vyhlídka z Eiffelovy věže, ale production design zůstal prakticky totožný a stejně tak paradokumentární (pro Steam uživatele fps) snímání. První díl sotva drží pohromadě a působí spíš jako trailer, což by nevadilo, pokud se tahle náhodná skladba vysvětlí v pokračováních. Otravný je ovšem vlezle popisný voice over, který nejenom, že jednotlivé úseky nijak logicky nepropojí, ale popořadě odříká všemožná válečná klišé. Ano, válka je amorální. Ano, v extrémních podmínkách se lidé chovají a přemýšlejí odlišně. Další prosím. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Absolutní nekriticá unešenost distopickým pohledem na přátelské návštěvníky z mojí strany. Těch 20 minut nastínilo obrovské množství směrů, kterými by se mohlo potenciální (jasně, že jen vysněné) pokračování ubírat. Porce hnusu a dehumanizace, které je tu divák vystaven, je něco, co jsem dlouho nezažil. Tohle by v případě celověčeráku nebo seriálu byl masakr první třídy. A Sigourney Weaver je prostě dokonalá. Vibes prvního Termouše. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Blomkamp a vetřelci po x-té a zase jinak. Podle páně Scotta je jeho vysněná verze přímé návaznosti na Camerona mrtvá, ale i víra Sigourney Weaver v jeho talent mě nutí doufat, že tohle prostě jednou, na rozdíl od Half-Life 3, opravdu klapne. Kompromis je pro Blomkampa zapovězené slovo a tak hledá skuliny v systému, jak protlačit svoje vize k širokému publiku jinak. Digitální platformy jsou mocné, a i když bych tuhle neučesanou, špinavou a technicky velmi umně maskující chabý rozpočet podívanou nejraději viděl na velkém plátně, furt budu rád za to, že to vznikne někdy, než nikdy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama