Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

První polovina filmu měla perfektní náběh. Atmosféra se budovala slušně a problesklo i několik opravdu dobrých nápadů, ale pak se jaksi film zlomil. Dělat horor je strašná řehole. Čím víc totiž divákovi ukážete, tak tím méně má strach. Tím se samozřejmě dostáváte do pasti, protože musíte budovat atmosféru a zvědavost. Je sice zábavné sledovat (v dobrém slova smyslu), jak se s tím popasují filmaři, ale několikrát mi zbudou akorát oči pro pláč a frustrace z které si pokouším ukousnout jazyk, abych nekřičel "proooooč, vole?! prooooč!?" Když pominu, že role matky je napsaná naprosto otřesně (a snad i ještě hůře zahraná), tak scénář se v druhé polovině přehoupl v řadovou duchařinu s potvůrkama. Celkovou atmosféru to zničilo. Přitom si ji Wan tak pracně budoval. Nad zdejším hodnocení mi zůstává trochu rozum stát. Asi budu opět proti proudu. Film to rozhodně není špatný, ale jeho pohřbívání sebe sama je přinejmenším zarážející. První díl Insidious stále nepřekonán. Škoda.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Pro fandy Star wars jasná volba. Netrpí spinoff dementností a má překvapivě dobrý scénář. Velmi slušná odbočka, která si vybrala téma děje před čtvrtým dílem ságy. Pěkné doplňující informace do obsáhlého universa, které dávají smysl. Felicity Jones je sympatická a až na kýčovitého slepého "samuraje" má celková plejáda postav co nabídnout. Jestli nejste vyloženě fanoušky Star Wars, tak Rogue one nabízí akční scifi blockbuster se vším všudy. Užijete si ho, vážně!

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Skvělá špionážka, která dostala příliš málo prostoru. Postavy jsou povětšinou skvěle napsané, ale rozvinutí by si rozhodně zasloužili.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

"A jaký seriál teď sleduješ?" "Twin Peaks." "O čem to je?" "No...to se těžce vysvětluje."

plakát

Doktor Strange (2016) 

Nejoriginálněji zpracovaná Marvelovka s ucházejícím humorem. Za finále dávám hvězdičku navíc. Opravdu pěkně vymyšleno. Jsem si vědom, že je celý film extrémně přehnaný, ale..no ták!

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Skvěle zpracovaný thriller, který padá na hubu kvůli hlouposti v ději. Záporák je tak trošku tupec, ale napětí a atmosféra je celou dobu silná stránka celého filmu. Vypadá to, že by z Alvareze něco opravdu mohlo být!

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Nudné, přeplácané a bez kvalitního smyslu pro humor. Tohle byl Louisuv nejhorší "štěk".

plakát

Jason Bourne (2016) 

Epileptická kamera, divoký střih a vyvařování z vody. Na téhle značce se už víc nevydělá.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Česko se snaží být světové, ale zůstalo někde na půl cesty. Situace mohou znít na papíře vtipně (povětšinou), ale často vyústí vtípek do ztracena. Nějaké to pousmání tam samozřejmě je a seriál je koukatelný. Jestli máte nízká očekávání, tak vás může Kosmo jen překvapit. Za mě správný krok, který nebyl došlápnut a tak trochu uklouzl.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Fajnový thriller, který se bohužel sám degraduje kvůli vlastní nelogičnosti. Je to docela smutné, protože John Goodman hraje opravdu skvěle. Čekal jsem naprosto jiný film. Ačkoliv je to pokračování předešlého Cloverfield, tak by se o návaznosti dalo hovořit pouze ve velkých uvozovkách. Kromě posledních asi deseti minut nemá s předešlým dílem tento film nic společného. Celé je to takový nešokující Divide, který se pokouší hrát na mysteriozní strunu. Bohužel to moc nefunguje kvůli zmíněným mezerám ve scénáři. Co se týče posledních deset minut, tak těžce vybočují z celého filmu. Jste celou dobu naladění na jiný žánr a přechod je až moc do očí bijící. Nemluvě o tom, že film zůstal bez plno odpovědí. Nakonec se však můžete těšit na solidní thriller s fajn herci. Nic víc, nic míň.