Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obsahy (115)

3 Dev Adam

3 Dev Adam (1973)

Istanbul zachvátila vlna teroru, turecká vláda tedy povolá na pomoc zámořské hrdiny Kapitána Ameriku a mexického wrestlera Santose. Nevinné oběti tu totiž zabíjí a starožitonosti loupí gang v čele s mužem v zeleném obleku a obřím obočím. Tímto krutým bossem podsvětí není nikdo jiný než váš (ne)přátelský soused Spider-Man!

Jeden z nejpodivnějších filmů, které kdy spatřily světlo světa plný akčních scén v typicky tureckém stylu a zřejmě jediný, kde Spider-Man vystupuje jako padouch.

Adauči

Adauči (1964)

Jako z jiskry vznikne požár, může i drobná rozmíška ohrozit celý klan. Nízko postavený samuraj Šinpači Ezaki zabije člena mocnějšího klanu v ilegálním souboji vyvolaném drobnou urážkou. Šinpači je formálně prohlášen za nepříčetného a odklizen do kláštera. Situaci má vyřešit v 18. století víceméně archaický rituál: oficiálně povolený souboj Šinpačiho a bratra zabitého samuraje.

Akódžó danzecu

Akódžó danzecu (1978)

Šlechtic Asano Naganori, pán z Ako, již není schopen nadále snášet urážky od nadutého ceremoniáře Kiry Jošinaky a zaútočí na něj svou katanou. Kira je sice jen lehce zraněn, přesto je takové chování přímo v šógunově paláci tvrdě potrestáno: Asano musí spáchat sebevraždu, jeho klan je rozpuštěn a majetek zkonfiskován. Skupina Asanových nejvěrnějších samurajů proti Kirovi tajně osnuje pomstu, aby duše jejich pána došla pokoje... Další z řady filmových zpracování legendy o 47 róninech (Čušingura) se soustředí na vůdce spiklenců Óiši Kuranosakeho (Kinnosuke Nakamura), bývalého správce hradu Ako, který naoko vede zahálčivý život, aby špehy přesvědčil, že se žádná pomsta neplánuje. Svou roli však hraje tak přesvědčivě, že o něm začínají pochybovat i mnozí ze spiklenců.

Badi

Badi (1983)

Na Zem přiletí mimozemšťan a chlapec, který se s ním skamarádí, ho musí uchránit před zraky dospělých i zvídavých vědců. Turecká kinematogafie osmdesátých let přišla se svéráznou odpovědí na další hollywoodský hit, tentokrát E.T. MIMOZEMŠŤANA.

Batoru Fîbâ Jei

Batoru Fîbâ Jei (1979) (seriál)

Ve třetím seriálu z frančízy Super Sentai se tajemný Satan Egos pokusí pomocí svých monster uvrhnout svět do chaosu. Proti němu se postaví tým Battle Fever J, který tvoří čtyři hrdinové trénovaní v různých koutech světa (Battle Japan, Battle France, Battle Cossack, Battle Kenya) a vyšetřovatelka FBI (Miss America). Poprvé v sérii má tým k dispozici obřího robota (Battle Fever Robo) pro boj se zvětšenou variantou monstra.

Be Somebody or Be Somebody's Fool!

Be Somebody or Be Somebody's Fool! (1984)

Mr. T (známý například z filmu ROCKY III nebo seriálu A-TEAM) využil roku 1984 své popularity a natočil toto výchovné video pro mládež. V něm učí dospívající, jak překonat problémy typu stydlivost, vztek, špatná parta a podobně. Skeče jsou proloženy písněmi; v některých z nich zpívá i sám Mr. T, včetně slavné "Chovejte se dobře ke svojí matce".

Bishôjo puroresu: shisshin 10-byo mae

Bishôjo puroresu: shisshin 10-byo mae (1984)

Hned první den na univerzitě je prvačka Megu lstí donucena vstoupit do místního ženského wrestlingového týmu, kde je vystavena tvrdým tréninkům i sexuálnímu ponižování. Posléze však Megu přichází zápasení na chuť, neboť si v souboji univerzit může vyřídit účty se svou rivalkou Šinobu.

Bláznivý boss

Bláznivý boss (1998)

Vášnivý surfař a vynálezce šílených a všemi odmítaných přístrojů Edison (Scott 'Carrot Top' Thompson) trpí se svými dvěma přáteli v děsném podnájmu a život tráví hledáním stále nového zaměstnání, než jednoho dne spraví auto milionáři (a také rovněž surfaři) Armandu McMillanovi. Ten si oblíbí Edisonova tvůrčího ducha natolik, že mu po své smrti odkáže svou továrnu. Tam Edison vnese nový vítr a nastartuje ekonomický růst, svým vystupování si získá i zaměstnance a členy správní rady. Až na jednoho - McMillanův synovec se nehodlá smířit s tím, že mu strýc odkázal jen svůj surf a hodlá Edisona poslat ke dnu...

Captain America

Captain America (1990)

Když v roce 1936 italští fašisté stvořili padoucha Red Skulla (Rudou Lebku), americkou odpdovědí je supervoják Kapitán Amerika. Kapitán se při tajné misi snaží zabránit Red Skullovi odpálit raketu na Washington, ale je k ní připoután a spolu s ní vystřelen, pomocí jeho nadlidské síly se mu však podaří vychýlit jí z kurzu a Kapitán dopadá na Aljašku. Po padesáti letech je objeven zamrzlý, avšak živý v arktickém ledu. Doba se změnila, ale Red Skull, který si čas od druhé světové války krátil atentáty na Elvise a JFK, stále spřádá ďábelské plány...

Captain America II: Death Too Soon

Captain America II: Death Too Soon (1979) (TV film)

Druhý televizní film o Kapitánovi Amerikovi, který měl sloužit jako pilot nikdy nerealizovaného seriálu. Tentokrát musí Steve Rogers (Reb Brown) zastavit samozvaného generála Miguela (Christopher Lee). Ten požaduje po americké vládě mnohamilionové výkupné, jinak vypustí na Portland "sérum stárnutí" a zahubí tak jeho obyvatele.

Chikyu sentai Fiveman

Chikyu sentai Fiveman (1990) (seriál)

V 70. letech prováděl doktor Hošikawa spolu s manželkou a jejich pěti dětmi pokusy s teraformací na planetě Sedon. Když na planetu zaútočilo vesmírné císařství Zone, zachránily se útěkem ve vesmírné lodi jen děti a robot Arthur G6, který potom na Zemi dětem nahradil rodiče. Všech pět sourozenců (Gaku, Ken, Fumija, Kazumi a Remi) se rozhodlo stát se učiteli a spolu vyučují na stejné škole. Po 20 letech od útoku na Sedon přilétá Zone zničit i Zemi jako v pořadí tisící zničenou planetu, což má zajistit vesmírné císařovně Meadow nesmrtelnost.  Sourozenci Hošikawovi však tento útok očekávali a vyvinuli technologii, která jim umožňuje se transformovat na Fivemany, v pořadí čtrnáctý Super Sentai tým.

Chojin sentai Jettoman

Chojin sentai Jettoman (1991) (seriál)

V roce 199X na celoplanetární hrozby dohlíží mezinárodní jednotky z vesmírné stanice na oběžné dráze. Její dva nejlepší členové Ryu a Rie mají být při pokusu vystaveni působení speciálních vln, které jim propůjčí nadlidské schopnosti. V průběhu pokusu však na Zemi zaútočí neznámá mimozemská organizace „Vyram“ a vesmírná stanice je zničena, přičemž vlny na povrchu planety ozáří čtyři náhodné civilisty. Ryu, u něhož transformace proběhla úspěšně, se jako Red Hawk stává velitelem v patnáctém Super Sentai týmu Jetmanů. Dalšími čtyřmi Jetmany se stávají, tak trochu proti své vůli, farmář Raita jako Yellow Owl, zbohatlice Kaori jako White Swan, středoškolačka Ako jako Blue Swallow a gambler Gai jako Black Condor. Podobně nesourodou skupinu však představuje i Vyram, jehož členové nemají pevnou hierarchii a navzájem soupeří o moc. K Vyramu se nově přidává Maria, což není nikdo jiný než Rie s vymazanými vzpomínkami.

Chôdenshi Baioman

Chôdenshi Baioman (1984) (seriál)

Kdysi prosperující planeta Bio byla uvržena do zničující občanské války. Skupina vědců před zničením planety vyslala do vesmíru obřího robota Bio Robo a androida Peebo, kteří přistáli v 15. století na Zemi a 5 lidí ozářili „bio-částicemi“. Jejich potomky nyní musí Peebo najít, aby se z nich stal osmý Super Sentai tým Biomani, neboť Zemi si hodlá svými mechanickými výtvory podrobit zneuznaný Doktor Man.

Chôjû sentai Raibuman

Chôjû sentai Raibuman (1988) (seriál)

Děj dvanáctého seriálu ze série Super Sentai začíná na ostrově Academia, který je domovem vědců a nadaných studentů. Tři ze studentů (Kendži Tsukigata, Rui Senda a Gó Omura) však mají pocit, že zde plýtvají svým mimořádných talentem a hodlají se připojit k tajemné organizaci Volt, při svém útěku z ostrova navíc Tsukigata zabije dva spolužáky, Takudžiho a Mari. Po dvou letech na Zemi ze své základny na oběžné dráze zaútočí Volt vedený profesorem Biasem. Tsukigata a spol. se stali Biasovými geneticky upravenými nohsledy jako doktoři Kemp, Mazenda a Obular. Přátelé zabitých studentů mezitím dokončili projekt upravených kosmických obleků, s jejichž pomocí se mohou transformovat na neohrožené Livemany (Red Falcon, Yellow Lion a Blue Dolphin). K trojici hrdinů se později připojují bratři Takudžiho a Mari jako Black Bison a Green Sai.

Chôshinsei Furasshuman

Chôshinsei Furasshuman (1986) (seriál)

V roce 1966 bylo z Japonska „Vesmírnými lovci“ uneseno pět nemluvňat. Ta byla následně zachráněna tajemnou mimozemskou rasou a vychována na různých planetách soustavy Flash. Nyní (v roce 1986) se pětice mladých lidí se získanými superschopnostmi vrací na Zemi jako desátý Super sentai tým Flashmani. Jejich úkolem bude ubránit Zemi před genetickými výtvory doktora Lie Köpflena, který slouží císaři Lah Deusovi. Zároveň se Flashmani snaží přivyknout životu na Zemi a vypátrat své ztracené rodiče.

Crossroad Avenger: The Adventures of the Tucson Kid

Crossroad Avenger: The Adventures of the Tucson Kid (1953) (TV film)

Řediteli pojišťovací firmy se nezdá nedávný požár hotelu, a tak posílá "Tucson Kida", aby celou věc vyšetřil. Podezřelý majitel saloonu na něj se svými kumpány nachystá past a snaží se ho usvědčit z vraždy svého společníka. Podaří se Tucson Kidovi prokázat svou nevinu?

Crossroads of Laredo

Crossroads of Laredo (1995)

Až v 90. letech byl nalezen negativ s prvním a nikdy nevydaným filmem (ne)slavného Eda Wooda. Němý a kratičký film natočil Wood v roce 1948 během několika dní. Velmi jednoduchý western vypráví o proradném kovbojovi, který si vezme ženu svého soka a je následně zabit.

Dai sentai Gôguru Faibu

Dai sentai Gôguru Faibu (1982) (seriál)

Císařství temné vědy Desdark už od počátku lidstva svými machinacemi způsobuje pády civilizací a přírodní katastrofy. Doktor Hongou zjišťuje, že Desdark nyní hodlá vystoupit ze stínu a ovládnout celou Zemi. Jím sestavený počítačový program vybírá pět nejvhodnějších kandidátů, kteří se prostřednictvím energie starobylých civilizací stanou v pořadí šestým Super Sentai týmem Google V.

Dengeki sentai Chenjiman

Dengeki sentai Chenjiman (1985) (seriál)

V devátém seriálu ze série Super Sentai se setkáváme s vojenskou jednotkou, které velitel Ibuki ordinuje tvrdý dril. Věří totiž, že naše planeta je v nebezpečí a nejlepší z rekrutů by mohli být schopni využít tajemnou sílu vyvěrající ze samotné planety Země. Ikubukiho předpovědi se vyplní, když si Zemi hodlá podrobit Velká hvězdná liga Gozma, jenž pro svého vládce, Hvězdného krále Bazoo, dobyla již desítky světů. Díky „Zemské síle“ se z pětice vojáků stávají Changemani, jediná naděje napadené planety Země.

Denshi sentai Denjiman

Denshi sentai Denjiman (1980) (seriál)

Před 3 000 lety byla mírumilovná planeta Denzi téměř zcela zničena zákeřným klanem Vader. Zachránil se pouze malý kousek planety, který putoval vesmírem, aby následně přistál na Zemi a vytvořil zde ostrov Denziland. Nyní se klan Vader chystá zlikvidovat i Zemi, v Denzilandu se tedy probouzí z hibernace robotický pes IC a vybírá pět hrdinů k boji za osud Země. Ti se díky speciálním prstenům mohou proměnit na v pořadí čtvrtý Super Sentai tým – Denzimany.

Reklama