Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Nejspíš je problém, že jsem od snímku čekal vyloženou pecku a určitou výjimečnost v daném žánru. Hvězdy nám nepřály takovým filmem bohužel nejsou, ale přesto je to pěkný nadprůměr. Mně osobně vadila jen ta občasná přeslazenost (potlesk v knihovně) a také se mi nelíbila zápletka se spisovatelem (ale to je asi dost subjektivní). Celkově jsem však očekával více emocí - zas takový doják, jako jsem předpokládal, to nebyl. Naopak se mi především v první polovině filmu líbil humor a nadsázka, no ale největším plusem je rozhodně Shailene a Ansel, kteří hrají suprově a vytvořili opravdu charismatický pár.

plakát

Chasing Life (2014) (seriál) 

Pokud jste viděli nějaký typický, ale kvalitní film či seriál o vyrovnávání se člověka s vážnou nemocí, přesně totéž dostanete od Chasing Life. Obě řady byly fajn, občas pár výhrad, ale celkově se na to koukalo moc příjemně. Škoda jen toho "useknutého" finále...

plakát

Chlapectví (2014) 

12 let natáčení, nádherný příběh o dospívání, Richard Linklater mění filmové dějiny. Výborné ohlasy slibovaly jedinečný film. No, on možná i jedinečný je, ale pouze tou formou. Jinak jsou pro mě recenze 100% obrovským hypem. Chlapectví sice není špatné V ŽÁDNÉM ohledu, ale nabídne jen minimum opravdu emotivních okamžiků (nejvíc se mi vybavuje manžel alkoholik). Zbytek jsou zbytečnosti nebo jen sympatické scény na které si ale zítra už nevzpomenete. Snímku se nedá upřít autentičnost a také za to si ho velmi cením, ale zároveň je to také poprvé, co jsem litoval, že to není více klišé. Stačilo by tam vložit více radostí a starostí, více se zaměřit na pocity v dospívání, ukázat důležitější životní události a řešit témata, která v divákovi něco vyvolají. Čekal jsem drama ze života se kterým se ztotožním a budu cítit nostalgii, ale na to je Chlapectví příliš nevyužitým filmem, který mě bohužel zklamal v mnohém (absence emocí, jednotvárnost) a ohromil jen v druhořadých věcech (forma či milé scény, které by však byly fajn spíš až ve scénáristicky ucelenějším dramatu). 60%.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Rozporuplný dojem. Atmosféra slušná, ale problém je, že všechny horory od Scotta Derricksona pro mě mají společné jedno - jsou výborné v segmentech, ovšem jako celek mě nezasáhnout tolik, protože jim chybí větší kompletnost. Chraň nás od zlého na to doplácí asi nejvíce, ačkoli snímek stále považuji za nadprůměr, výrazně se mi nelíbila akorát poslední čtvrtina filmu. Slabší 4*.

plakát

Iggy Azalea: Black Widow (2014) (hudební videoklip) 

Povedený klip s celkem vydařenou písní, ačkoli díru do světa to neudělá... 3,5*.

plakát

Imagine Dragons - I Bet My Life (2014) (hudební videoklip) 

Vzhledem k výbornému a chytlavému songu bych si představoval trochu svižnější a energičtější video, nicméně i tak určitě nadprůměr.

plakát

Interstellar (2014) 

Hodně, hodně, hodně rozpačitý dojem. Interstellar je asi pro mě až moc ambiciózní. Je velkolepý, příliš-moc-žvanící, emotivní, nudný, obdivuhodný, nevyužitý, geniální, patetický, fascinující, otravný a krásný zároveň. A Nolan tvoří opět svůj svět... Nikdo ho nechápe, ale líbí se mu. Za mě 60 - 80%. Plus mínus... :) (Jsem super kritik, že? :))

plakát

In Your Eyes (2014) 

Kdyby se spojilo Sense8 a In Your Eyes (respektive kdyby se z každého díla použila jeho největší síla), to by byla teprve pecka. In Your Eyes je nicméně nápaditá romantická komedie, která však nestojí ani na romantice a ani na vtipu, nýbrž právě na onom sci-fi námětu, který z tohodle smímku udělal poměrně originální záležitost. Sice to má k dokonalosti daleko, nicméně raději skousnu přeslazenost než překombinovanost v podobě Sense8.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

První díl Jak vycvičit draka byl výborný, ale že bude dvojka ještě o třídu výš, to jsem fakt nečekal. Po tomto animáku jsem byl vážně beze slov. Neuvěřitelně propracovaná animace do všech detailů, zdařilý scénář a vyšperkovaný soundtrack je ještě málo oproti tomu, jak emotivní tento snímek je. Smál jsem se, měl jsem slzy v očích, byl jsem v napětí. Ani se mi nechtělo věřit, že filmy s takovým srdcem se ještě točí. Opovažte se tomu letos nedat Oscara. Opravdu dechberoucí snímek.

plakát

Je prostě báječná (2014) 

Jelikož jsem od toho nic nečekal, tak mě to docela mile překvapilo. Bylo to poměrně hravé a zábavné, nicméně samozřejmě nejde o bůh ví jakou pecku. Mělo to slabší rozjezd a závěr, každopádně jsem se většinu stopáže docela bavil.