Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 162)

plakát

Griselda (2024) (seriál) 

Místama tomu něco chybí a na šesti dílech se určitě nepovedlo rozehrát partii jako v o dost víc do hloubky jdoucím Narcos, ale žádnýmu fanouškovi kinematografie mapující slavné období drogových kartelů 80. let by tohle ujít rozhodně nemělo. Sofía Vergara se Griseldě sice nepodobá ani za mák, ale ten mrchoidní feeling a v jinak mužském světě naprosto ojedinělý kumšt, ten tomu dát rozhodně dokázala.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Forma jasně vítězí nad obsahem. Tváří se to jako monumentální vesmírné filozofické dílo ve stylu moderní Kubrickovy Vesmírné odysey (jejímž fanouškem mimochodem taky nejsem), ale fakticky je to jen nepříliš hluboký příběh o opětovném nalezení cesty do již delší dobu nefungujícího vztahu. Pro našince je bonusem že tu máme česká jména, vlajku a nějaké ty historické odkazy.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Tři díly a každý z nich se věnuje jednomu ze tří hlavních fragmentů v Arnoldově životě. Kulturistika - herectví - politika. Přehledné a poutavé zpracování kdy Arnie vše odvypráví na pozadí dobových záměrů a posezení v jeho domě. Upřímná zpověď kdy se nebojí přiznat svoje chyby a na úkor čeho některých vrcholů dosáhl a jasně pragmaticky hovoří i o tom co je třeba dělat a nedělat, aby člověk došel až tak kam má namířeno, bez keců ale s činy. Je vlastně až zarážející jak v jeho podání vše vypadá "jednoduše". Ve zkratce - rozhodl jsem se, makal a bylo. Dokument co stojí za vidění určitě nejen pro jeho fanoušky.

plakát

Den po dni (2023) (seriál) 

Jo, zkrácení na půlku by tomu asi prospělo, ale i tak jsem to spolknul za pár večerů. Do seriálového Černobylu to ale přeci jen má daleko, takový kumšt a mrazivou atmosféru tomu Japonci nedali, ale to i díky příběhu samotnému, který je dost odlišný.