Reklama

Reklama

Den po dni

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byli u toho, když v japonské Fukušimě došlo k nehodě, která mohla vyústit v bezprecedentní jadernou katastrofu. Mají ji ale na svědomí, nebo jsou to skuteční hrdinové? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Netflix nám predstavuje jadrovú katastrofu vo Fukušime a síce Černobyľ prekonaný nebol, je to celkom obstojné dielo. Najväčší problém som videl v dĺžke, kde skrátiť na 5 častí by bohato stačilo. Dosť často sledujeme v podstate to isté a niekedy ma tie dlhé zábery na to ako niekto pozerá na papier a premýšľa už otravovali. Naopak veľká pochvala za atmosféru, kde scény keď hrdinovia idu otvárať ventily pri ochranný obal nemajú chybu. Páčilo sa mi aj to, ako sa všetko stále kazilo a popravde do poslednej časti som si nevedel predstaviť ako to zachránia. Za mňa uspokojenie však neprišlo. Zrazu fungovalo dopúšťanie vody a (šťastie? ). Chvalabohu zato, pretože tie následky mohli byť nezmerné. Koho to zaujíma rozhodne seriál doporučujem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepoznám detaily a ani danú "haváriu" nemám naštudovanú, no samotná séria mi príde podaná pomerne vierohodne. Ono, nemá to takú pochmúrnu atmosféru, ako v prípade seriálu o "Chernobyle", no ani tento počin popisujúci dni po katastrofe na Fukušime zle podaný určite nie je, pričom ak by som mal samotný nádych nejak popísať, išla z toho skôr pokora zo zlyhania. Medzi 3-štyri, ľahší nadpriemer, no unesený asi nikto nebude .. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá nejhorší jaderná havárie / katastrofa po Černobylu dostala druhý nejlepší seriál po Černobylu, ovšem se spoustou ale. Je to sice velmi pravděpodobně vyprávěné velmi přesně a detailně, ale navzdory síle tématu mě to za celou dobu nedokázalo pořádně vtáhnout a to jsem opravdu nečekal nářez stylu Černobylu a Japonský styl mi běžně nijak nevadí. Pět, maximálně šest epizod by v tomhle případě udělalo naprosto stejnou službu a třeba bych si nakonec z téhle série pamatoval víc než jen poslední cca půl hodinku, která je silnější než předchozích zhruba sedm hodin...60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Japonsku se produkční a scenáristický tým díval na Černobyl od HBO a říkal si, jak by bylo skvělé něco takového natočit i o Japonsku. Tedy jadernou havárii se snahou o co nejpřesnější rekonstrukci tragédie. A ideálně v ní zmínit i ten Černobyl. Hirošima padla, protože to je přece jen stále moc citlivé téma. Ale jednomu ze členů produkčního týmu přišla do ruky kniha popisující dění o tragédii v jaderné elektrárně Fukušima, den po dni. A tak si všichni řekli, že téma mají a můžou jít točit. Peníze jim na to dal Netflix a vznikla tak série, která skutečně Černobyl připomíná. Drží se maximálně faktů, ale v podstatě ve všem je oproti Černobylu o úroveň horší. To je právě pilotní série Den po dni. Proč říkám pilotní? Protože očekávám, že se brzy dočkáme oznámení, kde produkční tým a Netflix oznámí, že si vybrali pro druhou sérii nějakou jinou katastrofu. 75% ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Cernobyl byl proste lepsi, tady by se to dalo v pohode uhrat na polovicni pocet dilu. Ale zadani je zadani a tak mistri vaty zde meli spoustu prace. A musim rict, ze se jim to povedlo. I tak je serial poutavy. Netvrdim, ze kazdou minutou, ale stale mate na co koukat. Koho alespon trosku zajimaji pribehy podle skutecnosti, nemeli byste tenhle serial minout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Během prvního zemětřesení je na obrazovce notebooku plocha s operačním systémem Windows 10 s ikonou Microsoft Edge. Celý operační systém s prohlížečem vyšly až 29. července 2015, tedy 4 roky po ději události. (Leopard105)

Reklama

Reklama