Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (7)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Úžasné,úžasné,úžasné !! Chtělo by se říct "další dílko z vězeňského prosředí" Ale není to úplně zas tak pravda. Tohle mistrovské dílo F. Darabonta plné emocí a citů Vás nenechá ani na chviličku klidnými.Je naprosto těžké uvěřit, že E. Dufrson (T.Robins), který se po věznici pohybuje s takovou lehkostí a ledovým klidem je v nejdrsněším vězení a ne na nějakém letním táboře s ostrahou. Herecké výkony zejména T.Robbinse a M.Freemana považuji za jedny z nejlepších, které dusud oba herci předvedli. Vše pak podtrhuje vybroušený děj do těch nejmenších detailů. No a ten konec? No řekněte....Kdo z Vás by čekal, že nás Andy takhle převeze?

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Frank Darabont se ukazuje jako skvělý vypravěč Kingových knih. Znovu se puoští do "pro něj" tak známého vězeňského prostředí a znovu nám naservíruje příběh nevinného muže, který je odsouzen k trestu smti. Přesto Zelená míle je zcela o něčem jiném než Shawshank. Zlená míle nám nabízí spoustu otázek a pramálo odpovědí.Dějí se v ní nadpřirozené zázraky, které Vám však pečlivě připraveném scénáři přijdou zcela normální. A co hlavně? Najdete v ní emocionálně vybroušené zcény, které nemohou nechat nikoho chladným. A přiznávám i z mého oka vyklouzlo několik slziček. Co se týče hereckých výkonů není to třeba příliš rozvádět" jsou prostě skvělé"!!Jen snad musím upozornit na Michaela Clarkea Duncana, který jako dvoumetrový kolos plný svalů,ale zároveň i lásky a citů, hraje svou životní roly!

Rocky

Rocky (1976)

S.Stallone jako scénárista ze začátku nesklízel žádné velké úspěchy, ale postupem času se mu podařilo prodat scénář k filmu o boxerech "Hells Kitchen". U boxu nakonec zůstal a začal pracovat na scénáři k filmu Rocky, kde si nakonec vybojoval i hlavní roly. No a jak to dopadlo? Komerčně nejúspěšnější film roku s 9 nominacemi na oscara. S.Stallone ve své životní roly, která takřka kopíruje jeho vlastní život a ve které nám ukázal, jak se z absolutního outsaidra lze dostat až na absolutní špičku.