Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Je to přesně to, co to má být - nenáročná oddechová podívaná s fajn kulisami a kostými. Jen ten Dastan by mohl vypadat víc jako chlap a ne jak smutné štěňátko.

plakát

Repo Men (2010) 

Je to sice zapomenutelná zabíječka času, co za pár let bude běžet bez povšimnutí na Nově po desáté, s příběhem, co tu byl tisíckrát a je předvídatelnější než pletený ponožky, ale je to fajn, fajn fajnový. Law je tady zatraceně pěknej sexy bastard, je tam spousta řezných ran a operací, dobré muziky a scéna alá OldBoy nemá chybu. To byla prostě mňamka. Ale do písku, co je to zase za dementní konec, pěknej fujtajbl prosím. Lepší tři *.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

FATALITY!! Tak takhle vypadá romantickej cajdák pro comicsáky a PC/Video nerdy! Tohle je tak nechutně popový, šílený, čistý, úchylný, puberťácký, až je to dokonalý! Horda skvělejch nápadů (speciální schopnosti: dabléři a veganství! A ta "krev"!), megalomanskej střih bez chybičky, dynamika, všechny ty animace...bože, jsem tak ráda za dnešní filmové technologie! Kick-Ass je po tomhle hadr. Prostě toutly awwwsóm!

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Tak mám asi jiný druh vnímání, jelikož mám se Sherlockem stejný problém jako s Firefly. Takto vysoké hodnocení a pouze pochvalné výkřiky? Nic proti přenesení příběhů do moderní doby - tomu fandím, nic proti grafice a vůbec technické stránce - dobrá práce, ale příběhově a charakterově... . Zkrátka, ze Sherlocka se vytratila veškerá tajemnost a důstojnost a zůstal jen sheldonovsko-houseovský hipsterostudentík s výrazem mimoňského pedofila, vytahující si nelogické dedukce odněkud z paty. Vztah Sherlock+Watson je zredukován přesně tak, aby vyhovoval dnešním fanynkám shlashů. A z Moriartyho je směšná karikaturka, soupeř jak z pulpového komiksu. Se scénářem je něco špatně, jestliže já jako divák tuším pointu půl hodiny před údajně geniálním detektivem, a pak už jen čekám, až na to přijde i on. (Už ti to došlo? Fajn, konečně můžeme skončit.) Složité hádanky mají vysvětlení v prapodivných deus-ex tanečcích a naopak nad těmi jednoduchými tráví Sherlock naprosto nepochopitelně dlouhý čas. Přestože se za staromódní nepokládám, jdu se přecijen uklidnit k Jeremymu Brettovi.

plakát

Skeleton Farm's Halloween Horrorshow (2010) 

Těšila jsem se na to jak capart na Vánoce a možná proto jsem trochu zklamaná. Nebyla to totiž až taková jízda. Prvních a posledních cca 5 minut je fakt skvělej, řádnej fan-újezd, skvělá hudba, záběry a střih, bohužel ten střed je hrozně ukecanej a pomalej. Sice spousta záběrů, jak z kulťáků, neznámějších věcí i televizních pořadů (ó, Vampira, sladká Vampira....dokonce i Elvira!) potěší, ale já se těšila na pořádnej klipovej nářez s divokou hudbou, plnej rychlej střihů na kultovní nebo i nekultovní krvavý scény, na víc klasických horrorových monster (plno z nich se pak objeví jen jako obrázek za titulkami, což je zoufale málo), místo toho je uprostřed spousta filmových dialogů (třeba ten z Evil Deadu), a kvůli tomu nevím, jestli se koukám na skutečně divokou videoklipovou kulisu k Halloween party (které by odpovídal pávě začátek a konec) nebo na něco, na co je třeba se "skutečně" koukat. Jo, a hudba Roba Zombieho by fakt bodla. Ale to je tak všechno, jinak je to skvělá úchylná, umě vybraná společnost pro jiné úchyly a pobaví vždy, když nemám do čeho kousnout.

plakát

Sociální síť (2010) 

Tohohle filmu jsem se obávala, nevěda co očekávat od motivu. Jak dobrý může být film o založení nějaké sítě? Bála jsem se i přes Fincherovo jméno a poté, co se v obsazení objevil Timberlake, jsem se bála ještě víc. Naštěstí to poctivý a talentovaný pracant Fincher dokázal a své pověsti ostudu neudělal. Je to skvěle odvedená řemeslná práce, diváka nenudí, i když je to jen o konverzacích. Ale je to skutečně jen poctivě udělané řemeslo, technicky bez chybičky a možná proto film ztrácí jakýsi lidský rozměr, co byl znát u starších Fincherových kousků. Je to technicky tak dokonalé, až je to chladné. Působí to na mě stejně, jako film Zodiac - po dobu koukání na film se nenudíte, neodtrhnete se, ale jakmile film skončí, zapomenete, že jste ho viděli. Tak asi tak. PS. Timberlake mi nakonec vůbec nevadil, naopak! Zpívat to neumí, ale jako herec jde...a hrozně mi ve všem připomíná jednoho spolužáka. A antifacebooková atmosféra je velmi vhod.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

A jako beze srandy, jděte s tím už někam. Vydupaná sezóní hvězda se strojkovým sestřihem a typicky fádním xichtem hopsajdá v "antických" (pche!) kulisách (chápu, že Worthingtonovi by antické kudrliny neslušely a von je po tom Avatarovi tak oblíbenej, že ho tam prostě nacpou, typ netyp), nikdo, ale opravdu nikdo z bohů (oni se třpití..ježkovy voči!) nebo monster nemá tu důstojnost a vážnost, všichni jsou tam směšní až běda. Čarodějnice vypadají jak od Del Tora, Kraken zas jak z Doomu a Medusa je počítačová až na půdu. K tomu spousta patetických dialogů, naprostá nevědomost o nějaké antické stylizaci, nezvládnutost některých triků a prostředí (a to prosím v dnešním věku, s takovou propagací a navíc 3D) a tááhlá klišovitá nuda. A sic nejsem žádnej obhájce původní filmové verze (viděla jsem ji snad jen jednou zběžně v jedenácti - co nejdřív to napravím), tak tohle se mi opravdu, ale opravdu nelíbilo. A tu narážku na sovu si strčte někam, nejste hodni.

plakát

Srbský film (2010) odpad!

Koment tohoto filmu jsem nechávala čekat skoro tři týdny po shlédnutí. Ne proto, že bych byla tak znechucená nebo naopak slintala blahem nad tak odvážným exploitation filmem. Jen nevím, co si o tom myslet. Při sledování některých scén dává člověk ruku před pusu, po shlédnutí mu připadá, že vše na světě je tu jenom k opíchání a pozítří neví, že něco takového viděl. Ehm, závěry vyvozovat nebudu, tohle je nespíš něco, na co se kouká jen ze zvědavosti nad tím, co vše je člověk schopen natočit a vidět. A že udělané je to dobře...

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Bála jsem se, že to bude prázdná mainstreamová nudná kaše, ověšená třpitícícmi cingrlátky. A ano, byla. Ale skvělá! 126 minut dlouhý techno videoklip s naprosto elektrizující hudbou a akcí, naprosté opojení umělou robotickou krásou. jestli to takhle půjde dál, tak ty mozky vážně můžeme zahodit. Ale při pohledu na Trona se to ani nezdá být tak hrozná představa. Jedinou škodou je nezachování principů z původního Trona - programy se chovaly podle svého naprogramování, tady mají programy lidské pohnutky. No, podruhé na to asi nekouknu, ale adrenalinový, na nic si nehrající zážitek to byl.

plakát

Tupíři (2010) 

Není to tak zlý, je to špatný, ale ne zlý. Lepší vtipy by vymyslelo i malé dítě, ale najde se něco, čemu jsem se zasmála. Ale pravý Twillight je vpravdě o poznání vtipnější.