Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Velice fajn a osvěžující. Pustila jsem si to hlavně kvůli námětu, to paranormálno a tak, ale počítala jsem s tím, že to bude blbost. No, a teď jsem mile překvapena. Spoustukrát jsem se upřímě zasmála, herci si to užívají a celé je to vkusně ujeté. Ale nejlepší jsou ty kozy, z těch oči nespustíte.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Velmi neobvyklý thriller se zvláštním pohledem na věc. Do konce jsem se nemohla odtrhnout. Jo a Noomi má tak krásné oči...doufám, že ji ještě uvidím někde jinde, tady vyloženě fascinovala.

plakát

Muž, který obešel svět (2009) 

I přesto, že jsem zapřísáhlý abstinent, pod vlivem sebevědomého Carlylova výkladu a kroku na pozadí krásné krajiny jsem o skleničce přemýšlet začala. Ale víc než to bych se taky prošla. Šest minut plynulého pochodu s vyčerpávajícím komentářem bez jediného střihu...to si uznání zaslouží.

plakát

Náhradníci (2009) 

Nebylo to dobré, ale ani špatné. Podruhé se na to už asi nekouknu a za týden na to kompletně zapomenu. Ale na zabití času a vypnutí hlavy to bylo ideální.

plakát

Nemilovaná (2009) (TV film) 

Jeden z mnoha možných fádních příběhů anonymních dětí, snímaný téměř poetickou kamerou, která ho mění na něco úžasného.... v průběhu mi permanentně tekly slzy. Smutná tvářička holčičky, která je pouze unášena okolnostmi, ale které nikdo nepodá pomocnou ruku a nikdo k ní nepronikne, protože je jen další v pořadí, nezajímaná. Neustálý, bezejmenný smutek, bloudění ve vlastním světě, izolovaném od světa ostatních. Pomalé tempo, ohlušující ticho, bezvýznamné řeči cizinců, scéna se srnou, andělská čistota a zároveň naprosté prázdno... Na ten film musí být člověk zrovna správně naladěn, já měla to štěstí, jinak může být divák tempem uvláčen... ale i kdyby, ten herecký výkon malé anonymky za to stojí.

plakát

Orphan (2009) 

Tak co se týče nových hororů - hmm, musím pokývat hlavou, toto bylo velmi chutné. Navíc se Collet vytáh, po trapném Domu voskových figurín je tohle velké zlepšení. Námět není nijak nápaditý, hodně mi připoměl Dobrého synka (mimochodem, nestřílely tam taky děcka ve sněhu na nějaké živé zvířátko?) a jednání dospělých je podivné. Přesto se formou jedná o jeden z mála dnešních dobrých hororů, jen doufám, že se to bude jen zlepšovat a zlepšovat.

plakát

Otčím (2009) 

Průměrný ,ehm..thriller, který ničím nezaujme a ani neurazí. Vše je přesně nalajnováno tak, jak se čeká, žádné pořádné nápady či nové postupy. Jediné, co mi opravdu hodně vadilo, (až na ta "lekačková a napínavá" klišé) byla neustála rádobyrocková hudba. Celkově hodně připomíná Disturbii, zvlášť na konci. Jeden z těch, na které hned po skončení zapomenete.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Tenhle film jsem potkávala často, ovšem zcela jsem se nezajímala, to kvůli tomu příšernému českému názvu, který evokuje romantický cajdák. Ou, jaká chyba, kdybych ho ale prošvihla úplně! Jsem typ člověka, kterého tyhle příběhy vždycky dostanou. Miluju zvláštní a zavražděné holčičky (zní to úchylně, ale tak to nemyslím), barevné fantasie plné prostoru, světy ve skle atakdále. A Jackson mi to všechno dal. Pravda, když na to koukám "střízlivě", triky jsou na mnoha místech nezvládnuté, některé linie zbytečné (babička naprosto nanic, smazat!) a lepší by to bylo pouze o té holce, jejím světě a vrahovi, všechno ostatní (mamka, taťka, ségra a přítel, policajt), tam bylo zcela zbytečné, zabíralo to moc času a vlastně to tam bylo jen z principu. A ta 'rajská' scéna skoro na konci, to byl moc velký kýč i na mě. Ovšem za pomněnková očka Saoirse, za koupel monstra, za potápějící se lodě, za ten pocit strachu a bezmostnosti pod mokrou polní hlínou a za všechny zavražděné dívky...dávám plný počet...a jdu si to pustit znovu.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Fajnová, pohodová věcička na večer s přáteli. Tvůrci se nejspíš chytli dnešní mládežnické módní retro vlny a pořádně to vyladili, od kostýmů, kulis až k té hudbě. A to se vyplatí.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Nemám ráda, když si amíci předělávají a po svém przní cizí legendy a příběhy. Nemám ráda Downeyho. Mám ráda klasického, anglického, sucharského a typického Holmese s věrným, hloupě působícím Watsonem. Ale sakra, tohle bylo fakt fajn. A to jsem se bála, že se u toho zase budu vztekat. Už to teda krom looku nemá s Anglií moc společného, rovněž Holmesova "odhalení" byla jednoduchá a prvoplánová, žádné složité hádanky se nekonají a celé je to hodně předvídatelné. Ale všechny postavy jsou velice zajímavé a zábavné, Watson je mi nakonec mnohem sympatičtější takhle a toho Downeyho si snad asi i oblíbím. Má to spád, chytlavost a skvělou hudbu. Trochu mi vadily některé triky,( viz. vana a potopení loďě) působily poněkud levně. Rovněž typicky americké akční "zápasy" by mohli být kratší. Není to Holmes, je to popcorn nejhrubšího zrna, ale baví, takže palec nahoru!