Kuratorium (2022) (TV film)
Skvělý dokument, který otevírá jedno z trezorových témat protektorátu.

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film)
Skvělá hlavní představitelka Leona Skleničková.
Boris Godunov ze Scaly (2022) (divadelní záznam)
Fantastické!

Von Ryanův Expres (1965)
Vynikající film, pravé dobrodružství.

Musorgskij (1950)
Skutečný klenot v sovětské poválečné kinematografii patřičně oceněný v Cannes. V knize "Nesmrtelní ve filmu" zmiňuje režisér Rošal, že přípravy filmu trvaly 10 let.

Grand Prix (2022)
Velice slušný film s dobrým castingem. Byť v něm není tolik silná dramatická linka, je v něm spoustu humoru, bláznivé muziky a pravdivých situací. Dokonce i Kozub dokáže hrát pod pevnou režijní rukou ukázněně a uměřeně, a díky dynamickému střihu a nápaditému scénáři jde o skvělou filmovou podívanou, na kterou se vyplatí zajít výjimečně i do kina.

Pokoj mého syna (2001)
Naprosto ojedinělý a citlivý komorní film s vynikajícím "nenápadným" scénářem a geniální hudbou Nicola Piovaniho. Doporučuji!

Hranice lásky (2022)
Na debut je to velmi slušný film.
Postoloprty 1945 - česká odplata (2022) (TV film)
Z režijního a kameramanského hlediska velmi zpackané dílo. Situace naprosto bez atmosféry, svícení jak z prvního ročníku na FAMO, bez špetky nápaditosti. Dokumentu chybí sugestivní atmosféra, na hercích svítí make-up jak z Commedia dell'arte. Bez nápadu byla i hudební dramaturgie a chyběla jakákoliv práce s hercem. Opravdu smutné, na to, kolik to stálo, protože ani obsahově se nejedná o nějaké vypovídající dílo.

Buko (2022)
Laskavý a zároveň přemýšlivý film o tom, co nám v životě vlastně nejvíce chybí. A to je porozumění. Nebránil bych se kratší stopáži, ale nudu také rozhodně nečekejte. Velký prostor získal nedoceněný Martin Kubačák, Martha Issová jako vždy vynikající. Místy se je i čemu pousmát a pokochat se po krásné krajině Českého ráje.