Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (264)

plakát

Libenjyeo (2018) 

Bitky samy o sobě špatný nejsou, i když už jsme mnohde viděli i lepší, akorát příběhově to je takový slaboučký, což by u akčňáku tolik vadit nemělo, ale přesto se tohohle pocitu zbavit nemůžu. Nad jednou věcí si ale od plic postěžovat musím, a to je ten infantilní humor. U Korejců už jsem zvyklej na lecjaký přitroublá legrácky, ale tady to je prostě až na facku. Nacpali tam tak otravně tupý rádoby vtipný scény, že jsem s mrazením v zádech zavzpomínal na druhou Mumii, Piráty z Karibiku, Lovce pokladů a nebo jiné zločiny studia Disney. Tu třetí hvězdu Revengerovi nechávám čistě jen z velkorysosti.

plakát

Creed II (2018) 

Hodně slabá trojka. Oproti jedničce skluz dolů jak sviňa, je to moc utahaný, prostřední část vyloženě nudí a finální fight je asi nejslabší zápas v celé sáze o Rockym. Tak nějak to nemá šťávu, což je škoda, vytlouct se z tohohle příběhu dalo mnohé.

plakát

Legenda jménem T-34 (2018) 

Dobrá zpráva - je to o něco lepší než Fury, špatná zpráva - Fury teda nebyl dobrej film a trumfnout ho teda není žádná meta. Tankový souboje byly zdařilý, byť digitální... ale co, taková už je doba. Carda potěšil, lokace taky, nebylo to tak přepískle patetické, jak by někdo mohl předpokládat. Ale i tak to bylo nablblý až až, romantická linka s tlumočnicí se do toho taky nehodila. Ale holt není každej den posvícení, na jedno zkouknutí to stačí.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Vždycky jsem se chtěl po baráku nahánět s nejdokonalejším zabijákem, jaký kdy kráčel po Zemi, disponujícím nejlepšími možnými instinkty a reflexy. A přechcat ho tím, že se schovám za roh. A to ho navíc dokážou zastavit i slabý dřevěný dvířka. Jé, spoiler... ale víte co, ušetřil jsem vám dvě hodiny, pusťte si něco míň vymaštěnýho.

plakát

Zastavte temnotu (2018) 

Temné, mrazivé, vizuálně podmanivé a velmi dobře natočené. Bylo by to klidně na pětihvězdu, to by to ale muselo dávat aspoň trochu smysl. Celou dobu se to tváří, že to chce něco sdělit, ale výsledek nula nula nic. Víc jak trojku tomu nedám, i když se mi to svým způsobem fest líbilo.

plakát

Nepředstavitelné (2018) 

Ten exot v hlavní roli, toho kde vzali, to bych teda chtěl vědět. Takhle nesympatickej a dementně se tvářící týpek, to se jen tak nevidí. Jeho vzteklej vymaštěnej otec, pak jeho retardovaně tupě zírající láska... tenhle casting snad museli tak zeslonit naschvál. Pominu-li velkoryse, že se tam 90% filmu prakticky nic neděje, tak ty rádoby akční scény jsou prachbídný a logika v tomhle filmu nemá místo. Takže když na retardovaného hlavního hrdinu padá letadlo, on asi osm sekund zamrzle s otevřenou hubou čumí před sebe a pak teda v poslední sekundě uhne. Možná je to ale jenom nějaká malá švédská pocta skřetímu veliteli z Návratu krále, co já vím. Stejně tak když se ten nervák fotr nechá připoutat k zábradlí elektrikářskou páskou, nepovažuje za nutné se osvobodit, i když by stačilo přetlouct tu pásku například pažbou pušky, kterou má v druhé ruce... to jsou asi ty perfektně realisticky natočené akčně-katastrofické scény s eskalací napětí. No někomu holt stačí málo. Ještě teda abych byl fér, tak musím pochválit nezajímavou vizuální stránku a nebývale otravnou hudbu. Víte, za co je teda ta jedna hvězda? Tu film urval až v závěrečných titulcích... ano, je za prezidenta Putina. Ale myslím, že dát jeho záběry do podobné sračky, to si opravdu nezasloužil. Ale tak aspoň vidíme, že pomatené multikulturní Švédsko přesně ví, v čem pro něj tkví největší nebezpečí, že. Nedoporučuju nikomu, kdo si volný čas mezi uklízením psích hromádek v parku nezpestřuje čicháním toluenu nebo se před spaním nekouká pod postel, zda tam na něj nečíhají nějací skrz naskrz zlí Rusové.

plakát

American Animals (2018) 

Člověk občas plánuje a plánuje, promyslí každý detail... teda skoro. A pak se přejde k praktické realizaci a ono to dopadne úplně jinak, než jak se původně plánovalo. Když se vám takto zvrtne příprava večeře nebo domácí úklid, nic moc se neděje, jestliže se vám ale hrubě nepovede váš zamýšlený superzločin, následky už nebudou jenom chvilkové. Prostě další důkaz o tom, že zločin není pro amatéry. Taky znám jednoho takovýho, co vařil pervitin a s kumpánama to organizoval po facebooku a z nějakýho důvodu pak skončil v lapáku. Holt zločin není taková pohodová bokovka, kterou ve filmech zvládá kde kdo. Po Bayově opus magnum Pain & Gain jsou American Animals dalším kinematografickým důkazem toho, že do eskapád za hranou zákona by se neměl pouštět někdo s iq zmrzlé makrely.

plakát

Sororal (2014) odpad!

Naprostej blábol s dementním vizuálem a neuvěřitelně otravnou hudbou. Myslím, že by za tenhle slint měl jít někdo na pěknejch pár let sedět.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Kámoš se v létě naivně zeptal, jestli nezajdeme do kina na toho novýho Predátora. Moudře jsem tenkrát namítl, že to podle všech indicií bude blábol a provar velkého kalibru, i když bych se rád mýlil. Po dnešku už vím, že jsem to odhadl přímo bravurně. Pamatuju si živě, jak jsem tu před nějakými dvěma roky s kolegy v diskusi spekuloval, o čem by to tak mohlo být, pak se objevila teze o tom, že prý hlavní hrdina ukradne Predátorovi výstroj a pošle ji svému malému synovi a Predátor pak půjde po ní. To bylo tenkrát smíchu, že je to zjevná kachna, protože je to zápletka úsměvná, ne-li přímo absurdní. Pak jsem na další diskusi rezignoval a o film se nijak zvlášť nezajímal, dokud nebude aspoň trailer. A pak se tu jednoho krásného dne objevil obsah a já myslel, že se vyvrátím... No a jak tahle brilantní zápletka bude fungovat ve filmu, to jsem tušil od začátku a dneska jsem to viděl naživo. A to jsem ani předtím neměl tušení o predátořích psech, genetických úpravách, překládacím softwaru predátořího jazyka, bandě ukecanejch šašků namísto drsného komanda, fyzicky nezničitelné vědkyni, o boji Predátorů mezi sebou, rodinných trampotách hlavního hrdiny a tak by se dalo ještě pokračovat, ale už se mi nechce, protože je mi z toho smutno. Přemluvil jsem se na dvě hvězdy, ale dát tomu odpad, tak mě to o klidný spánek nepřipraví. Akce sice není vyloženě špatná, ale když je scénář a samotná zápletka tak debilní, tak tam můžete dát co chcete, stejně z toho vyleze takovej vejplach. Zlatý Asylum, ti to tak debilní točí aspoň záměrně a dá se tomu zasmát, tady je leda tak smích přes slzy, nebojím se to říci.