Reklama

Reklama

Zatiaľ čo Švédsko čelí záhadnému útoku, Alex je nútený vrátiť sa do svojej rodnej dediny. Tam sa musí zmieriť s otcom i s láskou z mladosti Annou, kým ostatní bojujú o prežitie. Nepredstaviteľné je vzrušujúci triler o tom, ako by obyčajní ľudia ako vy a ja reagovali, keby došlo k najhoršiemu. Komu by sme zavolali? Kam by sme šli? Celovečerný debut skupiny Crazy Pictures je vzrušujúcim príbehom, ktorý dojme i prekvapí. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli si Švédové za něco zaslouží pochvalu, tak jsou to efektní bouračky aut či vrtulníků a jistá měřítka snesou i nějaké ty přestřelky. Jenže všechno ostatní je špatně. Záměr přiblížit diváka co nejvíc postavám a nechávat ho společně s nimi v nevědomosti tady jistě vyšel, ale mě to občas strašně štvalo. Alespoň nějakou nápovědu bych uvítal. Nepovedly se ani osobní linky hlavního hrdiny. Pokud by se jednalo o rodinné a partnerské drama s katastrofou v pozadí, tak by to bylo OK, ale to by obě linie musely dostat větší prostor. No a nakonec mi lezl na nervy i Nordenrot v titulní roli, který buď čuměl jak vyoraná myš, nebo se tvářil jak kdyby mu uletěly včely. Zklamání. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Severská podivnost, kde táta je magor a syn mešuge. Jak se asi má člověk s postavami ztotožnit, když jsou to naprostí blbci? A jakmile dojde k útoku, tak postavy rozhodně na své problémy nezapomínají. Ba naopak, konflikty se ještě zostřují. Dvě hvězdy za slušný vizuál, dobrou hudbu a pár scén, mezi nimiž vyzdvihnu karambol na mostě, pády vrtulníků a mlhu s deštěm. Jinak ztráta času. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesympatické postavy mne u filmu neudrží přes dvě hodiny, když se v něm většinou prd děje. Všichni mi přijdou, že se tady chovají jako pomatení, především otec (ani to není pořádně vysvětleno, prostě ber to diváku tak, jak ti to předkládáme a kochej se rádoby realistickou kamerou) a celkově jde vlastně hlavně o vztah Alexe a Anny, jakoby i hudbu, teprve po velmi dlouhé době se začne něco dít, ale je mi to tak nějak jedno. Že by zemi napadli Arabáči, to je hned smeteno ze stolu, a posledním záběrem na Putina je jasno. Takže jestli jsem to dobře pochopil, to Putin, ne hordy imigrantů, napadl Švédsko, kvůli nerostným zdrojům. Ahá. dobrá agitka. Proč tam ale musel kluk chtít kytaru a otec ji roztřískat atd., to fakt netuším. Fakt si myslím, že i když je někdo tak trochu magor, ve chvíli ohrožení se bude chovat jinak. Jenže tady se fakt jako magoři chovali úplně všichni a furt. A jestli je takové jednání skutečně obvyklý standard Švédů, tak Pán Bůh s námi a zlý pryč. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Švédové natočili solidní směsici žánrů a nebýt první pomalé půlky, je to pecka jak sviň. Prvních čtyřicet minut je opravdu úmorně pomalých a myslím si, že pár diváků film i vzdají, jsou zde i dost nesympatické postavy, takže se na to kouká trošku zvláštně, ale potom jako by se změnil režisér a dějí se hodně šokující a oku lahodící věci míchající Katastrofický žánr s Thrillerem a Mysterióznem. Švédové natočili opravdu odvážný kousek, kde se dějí nepříjemné věci, ale příčinu hrozby neprozrazují,čímž jsou originální, ale posledním záběrem imho riskují globální světovou válku. Každopádně vizuálně je film natočen velmi schopně, hudba připomíná Hanse Zimmera, Akce je podána velmi realisticky a je jí nečekaně dost ( Mrtví ptáci padající z oblohy, četné bouračky, padající vrtulníky, likvidace v elektrárně s jedním velmi solidním fightem a drsné velkolepé finále) je to i hezky napínavé a funguje atmosféra, která těží z divákovy nejistoty, takže prvků na chválení je zde opravdu mnoho, jen škoda té první půlky, která lehce kazí dojem. Přesto obdivuhodný počin. 75% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečně podhodnocenej film. Není to asi nic pro průměrnýho diváka, ale kdo zná severský filmy, tuší čeho se mu dostane. Poctivý švédský psycho, který kombinuje prvky rodinnýho a vztahovýho melodramatu s katastroficko-válečným filmem z pohledu jednotlivých postav. Stejně jako hrdinové příběhu, tak divák celej film netuší která bije. Tady platí, že čím míň člověk o filmu ví, tím víc si ho užije. Což znamená nečíst nic na csfd, kde jsou spoilery už v obsahu filmu. Výborná melancholická hudba, super herci (hlavní hrdina je neskutečně charismatickej rypák), nápaditá a hravá kamera a výborná akce. Jsem nadšen. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje 420 VFX záběrů. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Konnyinu tchýni si zahrála matka režiséra. (ČSFD)

Reklama

Reklama