Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (275)

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale kam se hrabou dnešní české filmy na tuto klasiku. Tak nenásilné chování, povídání si o zajímavých věcech v podání skvělého verbálního projevu. Stejně jako snímek Kristián dokazuje, že pan Nový dokáže zahrát různé povahové rysy, skromnost, nerozvážnost, nejistota až k mírně namyšlenému zbohatlému floutkovi.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Čirou náhodou jsem narazil na tento britský seriál a musím říct, že mě to chytlo a docela hodně. Děj je poutavý, nechybí smysl pro dramatičnost, zajímaví herci, dobré efekty, co dodat? U mě za 5*

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Hobbit 1 se mi líbila mnohem víc než dvojka, nečekal jsem, že se v této části budou držet tak dokonale knižní předlohy od Tolkiena. Výprava je také úžasná a nejvíc se mi líbila scénka Bilbo vs. Glum a hádanky.

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Krásný příběh o člověku zmítaném smůlou a útrapami, který se pomalu prokousává životem a dostává se dál. Film se mi moc líbil. Doporučuju, útočí dost na city.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Vrátil jsem se z kina a já se snad podělám! Staré dobré Eugenické války, vždycky jsem chtěl vidět Khana v nějakém lepším filmu než Khanův hněv. Zde se mi dostalo úplně všeho. Efekty naprosto famozní, ty vesmírné lodě, efekty,výbuchy, demolice a co se týče herectví, zde není co vytknout, snad jen pochválit Pinea a Qunita, oni starou TOS dokonale nahrazujou, vlastně jsou hrdými pokračovateli tohoto prequelového seriálu z roku 1966. Navíc ve 3D naprostá pecka! Co se týče audiovizuálu jsem rád, že to není typická vykrádačka jako z ostatních takových filmů. Soundtrack má něco z původní série, ale není to nějaká odbytá vypalovačka ze syntetizátoru. Když to začne hrát a najednou vyletí Enterprise z oceánu vše se ve vás vzedme. Už abych to měl doma na pc a mohl se tím dosyta přežrat.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Já jsem prostě musel :D ten film je skvělej, navzdory jednoduchému ději, je to klasický Tarantino, akorát tady mi trochu vadila ta rozvláčnost, každá postava mlela dost pantem. Ale Waltz alias nácek z Panchartů a zde doktor Schulz milovník negrů neměl chybu. Scénka s kuklux klanem byla k popukání a závěřečný masakr v domě také. DiCaprio s vousama fakt odpornej.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Návrat z kina a ty volééé!!! Cloud Atlas fakt u mě zabodoval, chápu ty nadšené recenze, jedná se opravdu o něco unikátního, jedinečného, že vás ten film doslova zbaští zaživa. Prvních 10 minut to jen tak běhá kolem vás, nechápete ty odlišné dějové linie a pak Buum! A jste v tom. Ani jedna scénka tu nebyla zbytečná, střídají se tu příběhy od roku 1844,1977,2012,2144 a 2xxx. Herecky naprostá bravurnost, chválím Halle Berry a Toma Hankse. Příběhy do sebe začnou zapadat až tak poslední půl hodinu. Určitě mě Tom Tykwer překvapil, uvažuju, že si dám zítra druhé kolo, těch 130kč mi fakt líto není. Určitě doporučuju!

plakát

Šest výstřelů (2012) 

Barbarash je každým novým filmem blíž k dokonalosti, tím neříkám, že 6 Bullets je kdoví jaký skvost, ale předchozímu filmu jsem dal 4 a tohle je tak 2x lepší. Příběhově a zpracováním to naprosto vybočuje z béčkových vod a tomu, co Van Damme v poslední době natáčel. Jedná se o napínavý krimi/thriler, který podává skutečný obraz o aktuálním dění, co se týče obchodu s dětmi. Mít to tak o 20 mega vyšší rozpočet, mohlo se jednat opradu o špičkový film, ale filmy z východní Evropy nesvědčí nikomu. 5* spíš s recese, jinak bych musel přehodnotit všechny jeho filmy.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Exp 2 mi přišla nehorázně krátká. Doby kdy se to všechno semele uteče jako voda, snad je to úvodní a nejlepší akcí z celého filmu, nebo tím, že se neustále něco děje. Dějově nevím, jak to zařadit. Jedná se o kvalitní akční film se skvělými hláškami a narážkami. A i tak přistupuji k hodnocení. Sly se opět předvedl v dokonalé formě. Obdivuji pracku Terryho Crewse a dokonalé porcelánové zuby Chucka Norrise. Z Van Damma se zase stala neuvěřitelná bedna, srážející Stallona k zemi a i herecky má nad všema navrch. Bruce a Arnold se vždy objevili nečekaně a tak se nestalo, že by to náhodou nezvládali. Chuck je neuvěřitelně vtipný, ale je tam dost málo. Dvojka se mi rozhodně líbí víc než jednička.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Bezesporu nejlepší díl z celé triologie. Každý díl je něčím odlišný, ale trojka je naprosto jinak podaná, je drsná a nepředvídatelná a nejvíc zničujicí pro celý Gotham. Záporák Bane v podání Hardyho měl nad Batmanem takovou převahu, že jsem opravdu nevěřil, že ho dokáže zastavit. Jinak co se týče soundtracku, lepší než ve dvojce, rozpočet to dokazuje také a dále lepší výkon Balea, který byl po 8 letech o hůlce a zavřený ve svém sídle. Samozřejmě se zde objeví další udělátka The Bat - vznášedlo. Konec byl naprosto nečekaný, ale na druhou stranu jej nechal otevřený pro další pokračování. Robin atd.