Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (174)

plakát

Černobílý svět (2011) 

Je to sice černobílé a klišovité, ale z toho pokrytectví (bělochů, jak jinak!) se mi pořád zvedal kufr a to mívám tendenci nazývat plusem. V intenzitě to třeba Revolutionary Road nesahá ani po kotníky, ale pořád je to povedená pohádka.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Po několika hodinách strávených čtením LotR wikii mi ten svět v mozku konečně ožil a mohl jsem to všechno docenit. Mega.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Occupy Wall Street udělalo film pro Occupy Wall Street. Levičácká freakshow fascinující tím, jakou hromadu klišé je schopná přenést z vulgárních ekonomických lží na filmové plátno. Člověk, který neprohlédne přes tenoučkou masku 'jejich Čas = naše bohatství' si tak užije stylovou anti-establishemnt jízdu. Mě to ale nehorázně sralo. Bohatí jsou zlí, nikoho mezi sebe nepustí (bariéry přejezdu mezi timezones), zdrojů / Času je všude dost pro všechny a není potřeba jimi šetřit a rabování v Anglii bylo vlastně chvályhodná činnost. Sodoma, Marxi, jdou k tobě následovníci. P.S.: Kabáty nejsou automaticky kewl, kostyméři.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Pro koho jsou pohádky? Pro děti. O čem jsou pohádky? O princech/dětech/jelenech, kteří bojují proti zlým nestvůrám/čarodějnicím/jezinkám. Existují ty druhé? Nikoli. Zabývají se někdy ti první reálnými problémy? Také nikoli. Pohádkami tak děti učíme, že potřebují někoho velkého a mocného, aby je chránil proti nevýslovným hrůzám světa. Většina si jich ale do smrti neuvědomí, že ty hrůzy ve skutečnosti neexistují a Velký a Mocný není potřeba.

plakát

Super (2010) 

Sex s Ellen Page musí být nechutný. Samozřejmě jako ještě před finále filmu, prase.

plakát

50/50 (2011) 

Když uvažujete, jestli ještě můžete na Moviezone změnit svůj hlas pro nejlepší film roku 2011.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Když to jako popcorn-gulping blockbuster-loving movie fan jenom lehoučce přeženu, tak je Real Steel boží, boží a boží. Jednou za Jackmana a Goyu - stačí když se na sebe ti dva vzteky zaksichtili a nemohl jsem - takové povedené happy feet herectví, abych pohledal. Klidně bych se na ty dva díval, jak se hádají o kapesné. Džö Pén! Druhé boží za to, jak autoři celý ten svetr upletli, aniž by mě kdekoli kousala klišeta . Třetí boží za hromadu věcí, ale řekněme, že za toho ultra rednecka! P.S.: Popcorn nesnáším.

plakát

Nákaza (2011) 

Úžasná případová studie o tom, že jsme vlastně kompletně v prdeli. A že v reálu neexistují hrdinové, záporáci, začátky ani konce. P.S.: Nevím, jestli si Cliff Martinez zaslouží nominaci na Oscara (přímo Oscara bych dal samozřejmě Reznorovi & Rossovi), protože hudba je tak výborná, že jsem se do ní s radostí zaposlouchával a přestával vnímat (výborný) vizuál. Neideální.

plakát

Green Lantern (2011) 

"Odfláknutá fušeřina!" jak by řekl tautologický reklamní leták. Nikdo se s ničím nijak nedřel a tak ani nebylo co pilovat. Campbell od začátku zjevně prděl na nějakou gradaci, napětí nebo stylovost. Casting, který osadil ve fejsu pořád mladého Tima Robbinse do role snad 70letého magnáta si taky občas upšouknul. Nejvíc fazolí ale sežrali scénáristi. Fuck it, že pára nad hrncem je hutnější než background story mezi hrdinou a jeho milou. Fuck it, že nejmocnější bytosti univerza jsou senilní imbecilové, kteří jsou inteligenčně na úrovni dřeveného futra. Vsadím se ale, že nikde nenajdete dementnější poražení hlavního záporáka. Člověk aby takovou scénáristickou KLYKU pohledal. Nebudu víc spoilovat, jenom to přirovnám k tomu, jako kdyby Joker v prologu The Dark Knight zakopnul, praštil se do hlavy a za dva dny zemřel na krvácení do mozku. DAFUQ na konci Lanterna je podobného kalibru. Tohle vše jsou ale nejočividnější faily, film jich má pro jistotu v záloze ještě hromadu. P.S.: Těch 200 mega z rozpočtu zmizelo kam?

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Kdyby si nemusely všechny postavy dávat bacha na kudly v zádech a za zády, mohli být všichni obyvatelé Realmem bez sebe a milovat ho. I ti wildlings. A já. Kdyby tam těch kudel fakt bylo trošku míň a nebylo to to jediné, co můžu sledovat.