Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 030)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil. Martin Campbell je hodně zručný režisér, Ryan je sympaťák a Blake je kráska jak má být. Vše bylo namícháno tak, že jsem se nemohl filmu dočkat. A po jeho skončení mi bylo… zvláštně. Jakoby si Campbell řekl, že splní řemeslo a nic víc, to samé Ryan a Blake. Pokud jste už pár komiksových filmů viděli, tak je vám jasné, jak tohle bude pokračovat a jak tohle i skončí a to po desíti minutách. Ale, film naštěstí baví. Teda, alespoň jeho druhá půle, která byla opravdu lepší než ta první. A právě díky ní, závěrečné bitvě a skvělé hudbě trochu přitlačím na hodnocení. Navíc bych byl sám proti sobě, kdybych tomuto filmu dal jen tři hvězdy, když to samé hodnocení jsem dal i filmu Captain America který mě nebavil mnohem víc. 70 % s tím, že z letošních komiksáků je Green Lantern přesně mezi Thorem (80 %) a již zmíněným Kapitánem (50 %). Škoda, myslím si, že snímek měl rozhodně navíc… ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

U Tutatise, to byl hroznej zážitek, až pofiderně béčkový scénář mne vyloženě štval, navíc většina herců se do svých rolí nehodí a souboje, kde by měl green lantern díky svému prstenu vynikat jsou až překvapivě nudné a rozhodně je u nich, stejně jako u celého filmu, nevyužitý potenciál. A navíc mi ve filmu oproti jiným médiím přišla rada velkohlavých ještě o půl míle směšnější ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zelený mužík nemá trable nebrat se vážně, takže to, co ho v důsledku zabíjí, je spíše režijní a dramaturgická nerozhodnost. V jedné scéně je obsažený celý problém Lanterna: Hal přilétá za svou vyvolenou v převleku trochu si po supermanovsku zatokat. Následuje velmi dobrá parodie podobných "superhero" kýčů, které jsem se s chutí zasmál. Jenže v další scéně nacházíme naprosto totožnou, tentokrát smrtelně vážně natočenou kýčařinu, která se tváří, jako by scéna před tím vůbec neexistovala. A takhle to je pořád, Campbell chvíli mrká na diváka, ale vzápětí mu naservíruje neředěnou tupost a naivitu. Celý film má podobnou strukturu jako Thor, ale zatímco ten "nahoře" působil vážně a "dole" lehce, Green Lantern vyhlíží v obou rovinách jako debilní a bezpohlavní retuš. Přitom jeho potenciál je neoddiskutovatelný - jenže z hrdiny, který může ze své fantazie zhmotnit cokoli, udělali tvůrci debílka s fantazií Toma Cruise v Top Gun. Ani se nedivím, že Warneři trvají na druhém díle. Takováhle spálená šance bolí, obzvlášť v době, kdy to komiksákům jde. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo? To si někdo myslel, že efekty stačí? Efekty sice dobré, ale ten film je i přesto hrozná nuda, na tomhle filmu mě nezaujalo asi nic. Scénář naprosto o ničem. Ale co mě úplně nejvíce štvalo, bylo to chování postav. Hlavní postava je úplně pitomě napsaná a vlastně ne jen ona, přišlo mi, že v tom filmu snad není nikdo normální. Film působí celý strašně trapně, dialogy jakoby někdo psal patnáct minut. Herci průměrní. Strašná ztráta času, tu druhou hvězdu přidávám asi jen z lítosti a za snahu, ta jistá snaha tam přece jen jde cítit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mix filmov Superman a Top Gun. Očakával som veľký prepadák a z polovice sa moje očakávania aj splnili. Film stál obrovské peniaze a tvorcom sa vráti len polovica. Teda kasový prepadák to je. Keď sa jedná o kvality filmu, tak už to nie je také hrozné. Pravdaže sa nejedná o žiadny zázrak a sú oveľa lepšie komixové adaptácie (Watchmen, Temný Rytier, Kick Ass, X-men: Prvá trieda, Thor, Iron Man...). Nejedná sa však ani o žiadny odpad a sú aj horšie (Spider Man 3, Wolverine, Spawn, Fantastická štvorka, Elektra...). Jedná sa o pozerateľný priemer. Je to pravdaže blbé a klišoidné, ale má to aj dobré tempo, Avatarovské efekty a obstojnú hudbu. Dalo sa to pozrieť bez toho aby som trpel, ale druhýkrát by som už do toho nešiel. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Ve filmu lze zahlédnout ceduli Central City, které je domovem blízkého přítele Green Lanterna (Ryan Reynolds) – Flashe. (HellFire)
  • Premiéra bola pôvodne stanovená na december 2010, no neskôr bola odsunutá na 17. jún 2011. (ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama