Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Tak tohle jsem potřeboval. Báječná léta se Samem. Ale od začátku. Prázdninový filmy tohoto typu to mají u mě lehký. Je jasný, že to musí skončit odjezdem, loučením, melancholicky a na to já slyším. A Way way back, k tomu přidá rozvodový traumata, fajn postavy a super casting (se Samem bych opakoval, co tady bylo napsáno přesně 445x, ale já měl velkou radost i ze Stevea Carella, kterej snad neumí zahrát špatně, ať hraje slizouna, sympaťáka nebo mimoně; a nakonec se mi líbil i hlavní hrdina, kterej mi ze začátku moc neseděl.). A i když jsem si na konci říkal, tohle je trochu moc sladkobolný, stejně jsem se při závěrečným "závodě" usmíval jak pitomec a napjatě čekal, jak to dopadne. Je prostě fajn, po všech těch dramatech, artech, nezávislárnách, (nejlíp s twistem), dostat normální "malej" film, kterej si na nic nehraje, prostě si jen odvypráví svůj příběh a sdílí emoce. Takový filmy se snad už ani netočí, a proto zblbnu a 8 hodin po závěrečných titulcích zdvihnu svoje hodnocení na pět, přes všechny chyby, který to má. Už jen proto, že i když teď ráno v mlze našeho podhůří píšu tenhle komentář, usmívám se a pustil bych si to znovu. Jak už jsem řekl, přesně tohle jsem od filmu zase jednou potřeboval.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

A já tomu dám opatrných pět. Z kusých náznaků a vyprávění jsem čekal úplně něco jiného, ale vůbec mi nevadí, že jsem nedostal to, na co jsem se těšil. Protože Offerta je nádherně natočená, Geoffrey Rush je úžasnej a ještě v poslední třetině jsem čekal jakékoli rozuzlení a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby hlavní hrdinka byla robot, výhonek Cthulhu do našeho světa nebo dvě ženy, které jsem nejvíc miloval. Navíc žánrová nevyhraněnost jak u Víti Jakoubka, kdy člověk neví, jestli sleduje romantický film, drama o stárnutí, krimi nebo novodobou pohádku mi tak moc seděla, že jsem se ještě v noci budil a přemýšlel, jestli všechno ve filmu do sebe zapadalo a nebyla to pěkná kravina. Ale pokud byla, já dvě hodiny ani nedutal, takže jsem na to přijít nemohl. Krásný film.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Taková pecka mi tak dlouho unikala? Noir jak prase, se vším, co k tomu patří, s Jackem, kterýmu to pálí, ale rozhodně to není žádnej Chuck Norris a případem se protlouká jak to jde, femme fatale v nesnázích, spiknutím na nejvyšších místech, vraždama, číňanama, úžasnou zápletkou a scénářem a dokonce i s poctivou "I want to know the truth" fackovačkou, nádhernou hudbou a kamerou. Já byl nadšenej a vyslovuji závazek dohnat si Polanskiho. Toho Polanskiho, se kterým jsem si začal Devátou bránou. Ale co nedokázal vyžehlit Pianista, to Čínská čtvrť vynahradila bohatě. Zlatej fond jak kráva, bojs. PS: Leo Di Caprio je beztak Nicholsonův levoboček.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Dal jsem si pro radost v kině novou Cameronovu 3D verzi a musím říct, že ještě pořád přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl v kině blockbuster, po jehož shlédnutí bych byl tak bez výhrad spokojenej a kde by mi padala brada nad efekty (tady zejména praktickými, ne CGI). 3D jsem po chvíli přestal vnímat, což je možná největší možná poklona a užíval jsem si tu jízdu. Prostě pecka a za to Jamesovi a Kino Oku Šumperk dík.

plakát

Domovoj (2017) 

Musím dát za pět, protože tak příjemné překvapení jsem na streamu nečekal. Pak že u nás nejde udělat žánrovku kvalitně a dobře, v podstatě bez ústupků.

plakát

Glory (2016) 

Uff. Nekonzumujte, pokud máte alergii na bezpráví. Zrcadlo doby (opravdu husokachno, opravdu?), která nemá čas ani náladu na Canka a jeho hodinky, protože tady se přece hraje ve velkým. Cynismus a bezohlednost dnešního "kapitalismu" se krásně odhaluje v kontrastu s "malým" Cankem, se kterým se život nemazlil, a který má své jednoduché konstanty, na kterých mu záleží. Film vám nedá rozhřešení, neukáže cestu, jen neúprosně smýká Cankem v proudu události, aniž by to působilo nějak samoúčelně nebo kalkulovaně, až ke konci, který je asi jedinou možnou logickou katarzí, byť neuvěřitelně hořkou.

plakát

Jak svět přichází o básníky (1982) 

Už to tolik zlidovělo, že si člověk ani nevšimne, jak moc je to v dílčích momentech a hláškách geniální.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Totální šílenství a splněný vlhký sen.