Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový nezávislý snímek, který svou bezchybně nakažlivou atmosférou dokáže člověka neskutečně nakopnout. Sam Rockwell předvádí přesně to za co jej máme tolik rádi, takového sympaťáka aby pohledal. Steve Carell naproti tomu hraje jeho totální opak a Trent je napřes držku kdykoliv promluví. Prosím o více filmů režisérského dua Faxon/Rash. 80% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Trošku volnější začátek, kdy první půl hodinku se divák seznamuje s filmem, přemýšlí nad tím, co od toho filmu může očekávat. Poté se to ale hodně slušně rozjede. Jde o to, že Liam James nemá kamarády, nemá holku, ale není to ten typ filmu jako všechny ostatní na toto téma. Liam je vysoce asociální. Je uzavřený sám do sebe, nechce se s nikým bavit, nevěří si. K tomu má dementní rodiče a především Steve Carell je pořádnej kokot (ano opravdu to musím tak napsat) a je to první film, kde se mi Steve nelíbil. Ovšem Liam se začne pomalinku seznamovat s nádhernou AnnaSophiou Robb a hlavně najde svého kamaráda v podobě Sama Rockwella, který je ve své roli fantastický. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nat Faxon, Jim Rash | Hudba: Rob Simonsen | Produkcia: Tom Rice, Kevin J. Walsh | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: OddLot Entertainment | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 23,194,796 $ || Jeden z najrozpačitejších filmových štartovných 10 minút. Nič sa na plátne nedeje asi tak pól hodiny, a celková štruktúra deja je na 5 strán A4. A práve preto šialene prekvapí Liam James, ktorý ten film hodí do úplne inej dimenzie v priebehu druhej polovice. Len vďaka tomuto nečakanému zvratu, že aj z holého nič sa dá kúpiť papuča, za 3. 62% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Přetéká to opravdu pořádnou dávkou vše možných stereotypů, které jsou pravidlem takového rodinného drama/komedie žánrů, naštěstí to nikdy nepřeklopí do žádného extrému a udržuje si to docela dost civilní nádech. Herecké výkony jsou výborné, ten mladej zahrál tvrdohlavého introverta přirozeně (zažil jsem si tyhle roky též) a Rockwell každé scéně dodává fakt pořádnou nadstavbu, je vtipnej, charismatickej hezky filmu dodává další barvy navíc. Jsem i rád, že v tom vodním parku se strávila tak polovina dění, mám slabost pro koupalka a tu atmosféru, za to jsou plusové body navíc. Nějak nemám co bych vytkl, nicméně na full house je to "pouze" standartní žánrovka, která se však o nic víc nesnaží, i tak se jedná o pestrej a zábavnej kousek, na kterej budu vzpomínat rád. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Scénář byl napsán v roce 2007 pod názvem "The Way Back", ale název byl později změnen, aby nedocházelo k záměně se stejnojmeným filmem Way Back (2010). (Jocker94)
  • Sam Rockwell (Owen) často improvizoval a žartoval do reproduktoru v scénach vo vodnom parku. Raz zabudol, že sú tam deti a povedal nevhodný vtip. To nazlostilo majiteľa parku. Rockwell sa musel ospravedlniť, aby mohli pokračovať v natáčaní. (sWONDER)
  • Steve Carell původně odmítl ve filmu hrát, protože měl naplánovanou dovolenou s rodinou v Massachusetts. Následně však zjistil, že místo natačení je blízko místa, kde trávil dovolenou, a tak se natáčení zúčastnil. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama