Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (617)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Takto má vypadat akční film! Ztráta paměti je odvěké klišé, ale v tomto filmu je dotaženo k dokonalosti. Není zde jediné zbytečné scény, jediného filmového políčka, kterého by byla škoda. Neklidná kamera, která stupňuje napětí mi přirostla k srdci. Obvzláště v automobilové honičce. A po zvukové stránce mě nadchla scéna z bytu - souboj dvou agentů, který se jen tak nevidí. Dal bych i 5 hvězdiček, ale nedám - co bych pak dal dalším dílům?

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Otevřeně říkám, že je to blbost. Děj je o ničem, spousta blbostí, nelogičností, nerealističností apod. Když ale todle všechno člověk nevnímá, tak se směje. Směje se každému gagy v tomto filmu. A těch je tam hodně. Ano, smál jsem skoro pokaždé. Je to taková pěkna "čistička hlavy"

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Čistý britský humor. Nebylo jediné epizody (no dobře, 4x1 je byla katastrofa - kkromě záverečného vtípku), která by mě nebavila. Jsme rád, že se tvůrci v pozdějších sériích nebalí opustit sutéren RI. Díky tomu seriál stále získá materiál pro nové a nové příběhy.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Od Alenky jsme nic neočekával, takže mě film nezklamal. Na můj vkus moc jednoduchý děj s diesneyovskými prvky a až "moc Burtona". Burton do toho vložil moc sebe a to filmu uškodilo - ztratil "kouzlo". Rozhodně to není špatný film, ale už mu asi nikdy znovu neobětuju svých 108 minut

plakát

Almanya - vítejte v Německu (2011) 

Když jsem měl tento film vidět, upřímně jsem se bál. Německo? Komedie? Bál jsem se však zbytečně. Filmy byl svižný, občas i dokonce vtipný. Téma ani postavy mi k srdci zrovna nepřirostly, ale i přesto to byl velice obstojný zážitek.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Na Amélii jsem se strašně dlouho chystal... Vždycky když jsem si řekl, že se na ni podívám, tak jsem uviděl plakát, lekl se jejího výrazu a zase film schoval. Nebylo proč ce bát. Amélie si mě již od začátku získala. Obyčejně ve filmech doslova nesnáším vypravěče - přijde mi to jako berlička pro tvůrce - ale zde se perfektně hodil. Doplňoval tu zvláštní atmosféru filmu.

plakát

American Beauty: Look Closer... (2000) 

Čekal jsem něco jiného; pohled do zákulisí, něco o původu filmu a podobně. Dostalo se mi spousty rozhovorů a záběrů z Oscara, které neustále opakovaly jednu věc. Ve výsledku to však díky použité hudbě a atmosféře "velkého" filmu, která se mi okamžitě vybavila to nepůsobí zase tak špatně.

plakát

Americká krása (1999) 

Už od začátku jsem z tohoto filmu měl pocit "toto jsme už někde viděl" - každá scéna či melodie mi nějakým způsobem přišla povědomá, jakobych ji už viděl v jiném filmu. Avšak styl vyprávění, respktive celá atmosféra filmu mi povědomá nebyla a ta z tohoto filmu dělá něco víc, něco nad čím jsem měl chuť přemýšlet.

plakát

Americký chopper (2003) (pořad) 

Tento dokument(?) je o ničem. Nic mě na něm nezaujalo. Pořád to samé (a stupidní) dokola. Neukázal mi nic, co bych v životě ještě neviděl. Balancuje na hraně mezi zaměřením na vztahy a na techniku - oboje tam je, ale ani jedno tam není pořádně. Kdyby to bylo jenom o jednom, tak by to možná šlo...

plakát

Angličtina - Extra (2003) (seriál) 

Lehce stupidní, na druhou stranu Britové tací často jsou, má to být výukový pořad a tuto funkci myslím splňuje. Být někým, kdo se chce z "filmů" naučit anglicky, tak bych Extr@ sledoval pravidelně.