Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (617)

plakát

Malý princ (2015) 

Nečekal jsem, že se může filmová adaptace takto pěkně povést. Jako celek to není dokonalé, ale film je plný momentů, kdy mé srdce plesalo radostí a nevědělo co ještě udělat, aby vyjádřilo svou radost. Po dlouhé době film, který si myslím stálo za to vidět.

plakát

Baby Driver (2017) 

Natěšen z komentářů a Scotta Pilgrima jsem se těšil na parádní audiovizuální podívanou. Té se mi bohužel nedostalo. Nápad je perfektní, některé momenty filmu jsou dechberoucí, ale.. Filmu chybí hravější střih a vlastně i hlubší myšlenka. Je hodně plochý a málo vyzněl. Napište prosím někdo Edgarovi Wrightovi pořádný scénář a něm nechte se jenom vyřádit v provedení!

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Na film jsem se podíval, jelikož jsem viděl na spoustě míst použité kuchařské scény z tohoto filmu. Ty jsou opravdu hezké, ale jinak film nenabízí nic zajímavé. Stále jsem čekal, kdy se něco stane a najednou už byly závěrečné titulky.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

První bojová scéna tohoto filmu mě donutila rozplývat se blahem - už dlouho jsem ve filmu neviděl tak dobře zpracovanou kameru. Dlouhé záběry, skvělá dynamika a scéna. A pak to téměř všechno šlo do kytek. Ano, kamera byla úžasná, perfektní scenérie, ale příběh se vlekl a až do konce filmu nenabral spád. Filmu neuškodila poloviční stopáž - uznávám, že bych pak asi tolik nesympatizoval s hlavním hrdinou, jelikož bych tolik netrpěl, ale film by si ode mě odnesl minimálně o hvězdičku více.

plakát

UnREAL (2015) (seriál) 

Po celé první sérii: Geniální námět. Opravdu hezká myšlenka, která mě velice lákala a vlastně asi byla jediným magnetem, který mě u tohoto seriálu udržel. Téměř všechno je špatně - postavy mi nepřirostly k srdci, často je děj nelogický, špatně (trhaně) vyprávěný, všechno působí lacině a často i hloupě. Postavám jsem neporozumněl, nepochopil je a nesžil se s nimi. Při psaní tohoto komentáře si vlastně uvědomuju, jak promrhaný nápady to byl. Škoda. I přesto však mě zůstal pocit, že tři hvězdičky jsou k tomuto seriálu tak akorát.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Nejsem fanoušek sci-fi a většinu produkce z tohoto žánru považuji za hlouposti. Ale najdou se i výjimky - Firefly je jednou z nich. Ačkoliv dle mě kvalita dílů hodně kolísala, některé epizody jsou prostě nezapomenutelné a člověk je hltá jedna báseň. Postavy jsou zajímavé, ale relativně dlouho mi trvalo, než jsem k nim přilnul. Stylizace seriálu je zajímavá, ale něco ve mě mi pořád říkalo, že to nebylo úplně OK a něco tomu chybělo. I přes všechna má ale je Firefly seriál, který má spoustu kvalit a stojí za to se na něj podívat.

plakát

Serenity (2005) 

Sci-Fi mě vždy míjelo. Jen občas jsem o něco zavadil a zpravidla se mi to nelíbilo - jasně, najdou se i výjimky jako District 9, ale těch je poskrovnu. Od Serenity jsem toho moc nečekal, ale překvapivě mě film bavil daleko více než seriál. Konečně se příběh uzavřel, postavy se mohly naplno projevit a celkově měl film celkem spád a šmrnc. Prostě zakončení seriálu na úrovni.

plakát

Satisfaction (2014) (seriál) 

Těžko popsat o čem tento seriál je. A právě to je na něm poutavé. Děj je krásně spletitý, záhadný a bezvadně vystavený na poutavých postavách. Poprvé jsem si to uvědomil až tehdy, když jsem se snažil někomu stručně vysvětlit děj. Je pravda, že zhruba v polovině první série seriál trošku polevil, ale i přesto je to velké pozitivní překvapení letošního léta.

plakát

Manhattan (2014) (seriál) 

Seriálu se rozhodně nedá upřít vynikající námět a snaha o silnou atmosféru. Autoři se snaží své dílo vyšperkovat, co to jen jde - a většinou se jim to daří na výbornou. Ano, občas je to přehnaně patriotické nebo fakticky na hlavu postavené, ale těchto momentů je málo. Po prvních pěti dílech je seriál vyrovnaný, tak akorát napíná (a nepřekračuje mez telenovely) a celkem odsýpá - nevím kolik epizod je plánováno, snad se autoři nezačnou motat v kruhu a uměle natahovat děj. Po druhé sérii: Žádný seriál mě už nepřikoval k obrazovce tak silně jako Manhattan. Neskutečná atmosféra!

plakát

Star Trek (2009) 

Překvapivě to byla zábava - i přesto, že jsem jako malý Star Trek nesnášel...

Ovládací panel
4 body