Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Tak nevím, právě jsem se vrátila z kina a zase tak velký zážitek to nebyl. Možná jsem čekala víc. Trochu mě mrzí, že se děj dá shrnout do jedné věty: vezmou se - otěhotní - chtějí jí zabít (dítě, vlci, prostě všichni -jako vždy) - promění se... konec. Čekala jsem něco převratného, něco co mi vyrazí dech. Jinak si představitelé drží svůj standart z předchozích dílů. Takže můj závěr, nic víc-nic míň... nebyla jsem nijak překvapená a z toho možná pramení mé zklamání... Jediné v čem musím souhlasit s uživatelem Tom Hardy je, že Condon se snažil pozvednout to výš a některé scény byly vážně maso. Je těžké si pro příště přát méně patosu, protože o tom to celé je. Je dobře, že se Condon nedržel jen předepsané linky romantických filmů. Díky tomu přidávám jednu * navíc.

plakát

Netvor (2011) 

Možná by ho měli nechat ošklivýho celý film - vypadala líp a líp i hrál. Film není nějak převratný, ani příběh nevybočuje ze standartní linky, ale zase se mu nedá upřít kouzlo - vztah hlavních hrdinů je tam zachycen daleko lépe než v jiných rádoby romantických filmech. Alespoň jim diváci věří, že se mají opravdu rádi. Vypadá to, že od Twillight bude svět plný zrůd a monster. Normálně bych dala 3*, ale jsem měkká a musím přidat za dokonalou práci maskérů (jako zrůda byl víc sexy než normálně). Jen nevím proč označení horor? Nějak jsem se zapomněla bát, nebo nebyl důvod?

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

nechápu přirovnání k Twillight - mě to spíš připadalo jako Jumper a Superman dohromady --- ale tyhle filmy mě baví, takže nemám výhrady - myslím, že Caruso své filmy zvládá, předvedl to už ve filmu Zloděj životů nebo Disturbia. Pravdou je, že tahle doba fandí osamělým superhrdinům, ale která doba jim nefandila. Alespň si člověk odpočine od prokousnutých krků a hektolitrů krve. Já jsem pro ---- nový fenomen je z vesmíru.

plakát

Kudykam (2010) (divadelní záznam) 

mě se představení velice líbilo - na živo to samozřejmě působí jinak - je to divadlo ne film. Pravdou, ale je, že jsme viděli představení s Vojtou Dykem. Televizní záznam s Csongorem Kasaiem mě ale ani trochu nezklamal. Typově mi tam možná zapadl lépe. Co se týče Ondry Rumla, nemám co dodat. Je neskutečný. Super.

plakát

Na vlásku (2010) 

Tak Disney si může přidat do své sbírky další "skalp" a to doslova, super pohádka - opravdu jsem se pobavila a chvílemi i od srdce zasmála. Na můj vkus tam bylo až moc zpívaných pasáží, ale s tím se u Disneyho musí počítat. Jinak super.

plakát

TACHO (2010) 

Na tento film jsem šla spíše ze zvědavosti a odcházela docela zklamaná. Myslím, že potenciál tu byl, ale bohužel ho nikdo nevyužil. Celý příběh je jakoby odbytý a místy by si zasloužil víc propracovanosti jak děj tak postavy. Nemám nic proti dvojici Landa/ Landová, jen by si napříště měli přizvat na spolupráci i někoho zvenčí s objektivním pohledem na věc. Pak by se možná nestalo, že by se celý počin utápěl v Landově příznačném patosu, který ne na všechny dobře působí. Velkým překvapením filmu však byla dvojice Pomajbo+Havelka - to jsem se opravdu bavila a od srdce se zasmála. Pokud by se jednalo o hlavní postavy, působilo by to lépe. Takhle o to víc, vyznívá kontrast s nedokreslenými postavami hlavního hrdiny a jeho partnerky.

plakát

Titanic (1997) 

Jednoznačně klasika - pomineme-li celkem banální příběh bohaté, nešťasné slečny a chudého hocha, který jí "otevře obzory", skrývá se na pozadí velké námožní katastrofy mnohem víc. Kamera je naprosto neskutečná a davové sceny, tak přesvědčivé, že to až bere dech. To vše umocněno skvělou hudbou a někdy až puntičkářským smyslem pro detail Jamese Camerona, dalo dohromady skutečně impozantí podívanou, u níž si člověk ani nevšimne, že film trvá okolo 3 hodin. Co se týče výkonů hlavních protagonistů u Leonarda DiCapria se jednalo bezpochyby o raketový start, díky pěkné tváři, ale s jeho výkonem ve filmech Co žere Gilberta Grapea nebo Marvinův pokoj se to moc srovnat nedá. Možná proto není divu, že jeho další význačnější zásah do kinematografie (pokud nepočítám filmy, kde nebyl až tak výrazný) byl až film Letec. Kate Winsletová byla oproti tomu milým spestřením, konečně si někdo troufl obsadit herčku, která nebyla v té době až tak známá, a přesto dokázala, že do tohoto filmu právem patří. Jediné co by se tomuto filmu snad dalo vytknout, jsou dialogy hlavních hrdinů v druhé půli filmu, kde se veškerá konverzace zvrtla pouze na křestní jména postav. I když je pravda, že pokud se loď potápí, nezbývá čas na dlouhé dialogy.

plakát

Voda pro slony (2011) 

Film mě zaujal už během prvních pár minut a ve zbývajícím čase mě doslova přibil do sedadla. Robert Pattinson a jeho pěkný obličej přiláká do kin asi davy fanynek. Mě však zaujal Christoph Waltz jako August. Jeho vykreslení emocí a přechody ze zuřivosti do klidu a naopak, byly jedním slovem brilantní. Avšak ani Robert nezklamal. Hrdě se zhostil svého úkolu a musím přiznat, že se jeho herecké výkony od Twillight ságy lepší. Nejsem si však jistá, zda překoná laťku, kterou si nastavil snímkem Remember me (dle mě dosud jeho nejlepší film). Co se týče Reese Witherspoon coby Marleny, její výkon už tak omračující nebyl. Samozřejmě je to dokonalá profesionálka a výborná herečka, ale tentokrát jsem jí v některých scénách nedokázala uvěřit. Stačilo, když se na sebe s Robertem dívali, od ní mi to přišlo chvílemi chladné a nepravdivé (jakoby falešné). Pravdou však zůstává, že její role nebyla nijak vývojově bohatá (jednoduše dáma v nesnázích) Jinak co se zhodnocení filmu jako celku týče, myslím, že je povedený. Nejedná se jen o bezduchou romantiku a tak si i drsní muži přijdou na své. Výprava je opravdu pěkná. Jak již bylo řečeno ve filmu: "Iluze je dokonalá" - jen v rámci romantiky se jedná o trochu promarněný potenciál. Přesto 5*

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Tento film je skvěle postavený a herecky kvalitně obsazen. Hlavní role se poněkud nepřekvapivě ujal Robet Pattinson a musím uznat, že se svého úkolu zhostil opravdu svědomitě. Věřila jsem mu každý pohyb, každé gesto a každý nádech. Ta jeho rozervanost vypadala, jako by se s postavou Tylera ztotožnil. Jako by pronikl tak hluboko, že chvílemi není poznat odkud kam sahá postava filmová a kde začíná hercovo já. Co však pro mě bylo naprostým překvapením, byl výkon Emílie de Ravin coby Ally, její výkon se od Ztracených posunul notný kus dopředu a dle mého skromného názoru, jí tento film nabídne další příležitosti v podobném duchu. Což pro ni bude jistě přínosem. Scénář tohoto filmu mi přišel opravdu velmi dobrý a dějová linka věrohodná a skutečná. Mám ráda dobré vykreslení emocí a to tento snímek nabídl. Konec je dobře pojatý. Líbilo se mi, že ke konci není vidět na plátně ani náraz letadel a ani se nikdo nesnaží rozebírat tento fakt. To byl od tvůrců skvělý tah, protože by tím děj začal spadat do jiného filmu a pokazilo by to jak výsledný efekt, tak i to čeho se snažili dosáhnout v předchozí hodině. A dále musím vyzdvihnout, neskutečně geniální propracovanost citů jednotlivých postav (a tím nemyslím pouze hlavních hrdinů). Celé to do sebe krásně zapadá, jako díly skládačky a divákovi musí být nakonec líto, že film a tím i celý zážitek končí.

plakát

Prokletí (2005) 

Tak tento film mě jednoduše řečeno zklamal. Je pravda, že je to možná částečně i mou vinou, protože jsem očekávala víc. O vlkodlacích se již natočilo mnoho snímků a je to stále vděčné téma mnoha tvůrců. Bohužel vzhledem k roku, ve kterém je film natočený jsem podvědomě očekávala daleko lepší efekty. V prvních minutách film docela zaujme, pak ale celý děj pouze padá dolů a fiaskem se dá nazvat momen, kdy konečně divák vlkodlka spatří, možná se jednalo o záměr tvůrců (těžko říct). Christina Ricci (jindy samozřejmě skvělá herečka např. V řetězech) tentokrát opravdu sáhla vedle a nepomohl jí v tom ani Jesse Eisenberg (např. The Social Network - zde byl samosebou lepší) v roli jejího bratra, a už vůbec ne Joshua Jackson, co by původce celého "prokletí". Jediné co stojí za zmínku, je vztah sourozenců (Christina Ricci a Jesse Eisenberg), kteří zůstanou po smrti rodičů sami - bohužel tato docela pěkná část není nakonec tvůrci vůbec vytěžena a zaniká ve filmu. Pokud by se na film nahlíželo jako na parodii - tak by se dal řadit mezi povedené snímky, takto bohužel vychází dle mého soudu fiasko. Bohužel.