Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (308)

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Je to zajímavá show, kde máte neuvěřitelnou možnost procestovat celý svět. Sice jsem neviděla všechny řady a ani se na to nechystám, ale těch pár mi ukázalo, že ne vždy je všechno jisté. Hodně taky záleží na lidech, protože ne všichni člověku padnou do oka. S příchodem Joeyho a Meghan jsem si závod užívala jako nikdy předtím a díky nim mi bylo umožněno jakési "podívání se do zákulisí". Jim patří ta čtvrtá * především. Jejich eliminace byla srdceryvná., dlouho jsem tak pozitivní lidi neviděla. Tato soutěž prověří kvality každého. A ne jen fyzické.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Většinou se u podobných blbin chytnu aspoň z části a přes veškerou retardovanost a absolutně nedějovou linku dokážu ocenit i fakt primitivní fóry, jejichž jediným účelem je na chvíli diváka nechat odpočinout. Tady ale nefungovalo zhola nic, žádný potenciál. Už dlouho jsem neměla pocit, že život tak zlej přece být nemůže. :/

plakát

Atentát na střední (2008) 

Musím říct, že na film, který jsem viděla v českém znění (ano, vážně - nebyla jsem mimo mísu v danou chvíli), tak se přiznám, že se mi na to dobře dívalo. Přepnula jsem na kanál čistě náhodou a když se po té hodině a půl (+ milión reklam samozřejmě) z toho vyklubalo milé něco jako drámo s prvky slaďárny a kriminálky, tak jsem mohla usínat s dobrým pocitem. Příběh se snaží být sice rádoby "jako z pera génia", takže nechybí (ne)čekané zápletky uvnitř zápletek a láska. Plus body má film za mou slabost k Reece Thompsonovi.

plakát

Babel (2006) 

Skoro abych se cítila jako monstrum. Jenže s tímhle filmem jsme si prostě nesedli. Ne, že by to bylo úplně předvídatelné, ale nakonec to stejně nepřekvapí, což je špatné vzhledem k tomu, jak se to celou dobu snaží hrát na tajemno. Jasně, je to hodně promyšlený koncept, ale na to, aby to diváka dostalo do kolen to nestačí. Smutné příběhy, smutně se tvářící se herci, ponuré prostředí. Ale co z toho, když chybí takové to něco prostě "deep"? Protože samy o sobě by příběhy absolutně nevyhověly a bohužel ani spolu nevytvářejí efekt, který byl asi původně zamýšlen.

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Musela jsem si na hodnocení nechat den na rozmyšlenou. Film jsem musela po hodině zastavit a dát si oddech, nabrat novou sílu a pokračovat. To sice nevyznívá vzhledem ke snímku moc pozitivně, ale musím říct, že jsem si to nakonec užila. Chvílemi se to táhlo, ale v takových situacích to zachraňovalo to prostředí. Mám prostě ráda rozhlížení se po cizích krajinách. Plus body jsou za Judi Dench, té dámy si neskutečně vážím a jsem ráda, že byla pomyslným vypravěčem. Zvykla jsem si na tempo, jakým vše bylo podáno a konečné vyznění a optimismus vše vytáhlo na takové lehce nadprůměrné podívání.

plakát

Being: Liverpool (2012) (seriál) 

Tak tohle si zařadím do mojí neexistující kolekce velmi random věcí, co jsem kdy viděla. Každopádně hned ze začátku pro mě bylo zklamáním to, jak se Clive uchopil toho být narrator. Za mě celkem dost mdlé a když došlo třeba na nějakou informaci, která by aji byla zajímavá, v jeho podání to prostě nevyznělo. A asi hlavním mínusem je celková umělá vykonstruovanost, to se nehorázně projevovalo. Jasně, jedná se o reality show, tam o tom je, ale jak se to tvářilo, že ty kamery jsou všude a dostanou se taky ke všemu, k čemu normálně ne, tak stejnou měrou šlo vidět, že si všichni všechno hlídají a pak že to nemá působit nepřirozeně. Na druhou stranu je to normální propaganda, tak co by jeden čekal.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Taková pohádka odehrávající se v prostředí na kterém se to obvykle neděje. Skončilo to tak, jak mělo, nepoučitelný zůstal nepoučitelným a šéfík byl pěkný slizoun.

plakát

Bez návodu (2013) 

A já si myslela, že jeden motiv k dramatu postačí. Tady se toho sejde tolik, že by se s tím normálně vystačilo na pět filmů, kdyby každý ten dramatický prvek, který má být životměnící, měl mít vlastní sequel. Ale co ta délka? Vzhledem k tomu, co všechno by se tam dalo ještě zapravit, tak jako jo, dobrý, tož ale po návratu Julie to jde spíš z kopce. Než aby se člověk pomalu začínal cítit emocionálně, tak spíš myslí na to, jak by někomu pořádně napráskal. Hlavně té dějové lince. Něco tak otravnýho se jen tak nevidí. Co můžu připočítat k dobru je to, že se nesklouzlo k úplný sentimentálnosti, né že by se ta komedie nějak zvlášť projevila, ale ze začátku slušný náběh. Není blbý, když zase zmíním tu délku? Když ono to je fakt nějaký táhlý.

plakát

Big Business (1929) 

Právě tohle dílko jsem vybrala jako jeden z filmů na školní projekt vánočních videí. A mělo to větší úspěch než bych čekala. Vzhledem k tomu, že na Laurela a Hardyho v dnešní době jen tak nenarazíte, byla to sázka na jistotu v tom, že tohle většina asi ještě neviděla. Dokázala jsem to sledovat třikrát po sobě a děcka se bavila. To je recenze sama o sobě.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Z filmů o mladých hrdinech je tenhle zaručeně ten, který si nenechám ujít. Po těch pár letech už jen s radostí sleduji, do jakého projektu se Jamie pustí příště a rozhodně jeho kariéru neopomínám.