Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (68)

plakát

O léčivé vodě (2020) (TV film) 

V říjnu 2020 jsem viděl živě Lindu Rybovou na divadelních prknech a byl to senzační zážitek! Hrát opravdu umí! Proto jsem se v této pohádce, těšil hlavně na Ní. Inu, škoda, že zrovna ona, neměla v této pohádce více prostoru, protože věřím, že by jinak tahle pohádka ,,měla na víc." ...

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Kdybych mohl, tak dám 3,5 hvězdičky. /Tak jako si často říkám u filmů, u kterých se nemohu rozhodnout mezi 3 nebo 4*/. Proč jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení: Myslím, že vcelku originální námět pohádky (vesmír) a s tím spojená krásná výprava - hlavně kostýmy. Pak vtipně "vesmírně" napsaný scénář (dialogy), krásní hlavní herci (byť mohla být, možná, princezna Češka a nemuselo by se tak předabovávat Němku. Určitě máme taky hezké české mladé princezny, ale budiž no. Beru ohled na německou koprodukci); Geislerová a Sokol perfektně zahráli ty ješitné záporné postavy. Taky se mi líbil soundtrack. P.S.: Pracuji ve školství a taky toužím po lásce, tak snad mi taky jednou spadne z nebe... :-D

plakát

Sviňa (2020) 

No, jestli je na tom filmu aspoň něco (nebo snad všechno?) podle skutečnosti, tak teda WOW. Na konci filmu, u písně ,,Slovensko moje, otčina moja", jsem jen stěží udržel slzy. Jedna samostatná hvězdička je (mimojiné) za tuhle nádhernou píseň!

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Po nedávno zhlédnuté dvoudílné Anatomii zrady, pro mě, opět skvostný seriál! No a pak, že my Češi neumíme natočit pořádný film (seriál)?!

plakát

Make the Yuletide Gay (2009) 

Myslím, že jsem objevil novou vánoční klasiku. Plně souhlasím s komentářem uživatele Beckett51. Hodně jsem se nasmál, ale zároveň to bylo dojemné, romantické a hlavně, skvěle zahrané! Nejúžasnější herecký výkon od té věčně smějící se matky a pak ta scéna s coming outem - pochvala pro scénáristu! Bez váhání dávám 5*!

plakát

Budiž světlo (2019) 

No, jestli je na tomto filmu aspoň špetka pravdy, tak se vážně děsím, v jakém stavu je současné Slovensko. A také jsem si říkal, na konci filmu, že asi chápu, proč se slovenskou společností tak moc zatřásla, třeba, i kauza vraždy novináře Kuciaka, a proč si "rozumná část Slováků" zvolila změnu ve společnosti, v podobě (velmi reprezentativní a půvabné) prezidentky Čaputové. Film, myslím, velmi výstižně ukázal, k čemu vede náboženský fanatismus, politický extrémismus a ,,vláda církve." A je úplně jedno, jestli to jsou katolíci, neonacisti, a nebo všechno dohromady.

plakát

Tekutý písek (2019) (seriál) 

Neuvěřitelné. Excelentní. Syrové. Drsné. Autentické. = Typicky severské. Smekám!... 5*!

plakát

Lucifer - Pozor, vyzrazení! (2020) (epizoda) 

V polovině poslední série hodnotím, prozatím, 5 hvězdičkami. Konec tohoto dílu, prostě: WOW! Ne sice všechny dosavadní díly, by byly na 5*, ale ten sedmý a osmý, super! No, jsem vážně zvědavý, tak jako všichni, jak bude vypadat poslední 16. díl, a zároveň definitivní konec seriálu. Viděl bych to na dvouhodinový celovečerák... :-D

plakát

Domov šedých motýlů (2008) 

Ve srovnání s filmem Král z ostrova Bastoy, pro mě tentokráte, velké zklamání. Aneb přikláním se ke komentářům s průměrným až nižším hodnocením zde. Seveřané umí točit výborná dramata, ovšem zde mi chybělo napětí, akce... Celkově to na mě nezapůsobilo tak, že bych tomu příběhu měl uvěřit. Spíš to bylo skoro jako romantické drama, hlavně ten konec. Možná mi kazil dojem i český dabing. Na drsné severské filmy doporučuji, rozhodně, originální znění s titulky.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Pro mě strašně nudný film, který jsem asi nepochopil. Nevím. Možná jen některé myšlenky a tu touhu po svobodě. Ale tohle zase byla extrémní svoboda za každou cenu. Spíš bych řekl, že je to prostě film o asociálním klukovi, kterému jednoduše hráblo z toho, že vyrůstal v dysfunkční rodině, byť to tak na první pohled nevypadalo. Takže za mě, pouze 1*. Takhle by se asi problémy řešit neměly. Zpracování filmu, rovněž pro mě nepřehledné. Ale když se to tak všem líbí, beru to. Nicméně se, tentokráte připojím se souhlasem u zdejších komentářů s nízkým až negativním hodnocením.