Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Obsahy (41)

Sommarens tolv månader

Sommarens tolv månader (1988) (TV film)

Skupina sezónních dělníků je odvezena na utajené místo ve Švédsku. Zatímco v celé zemi panuje zimní počasí, dělníci jsou obklopeni letní krajinou. Mají za úkol postavit budovy a zařízení, jejichž účel neznají, plány dostávají po částech. Všichni byli upozorněni, že se s nimi nebo kolem nich mohou dít zvláštní věci, ale očekávají že nasmlouvaný rok práce rychle uběhne a pak se s mimořádně velkou odměnou vrátí domů ke svým rodinám.

Lathe of Heaven, The

Lathe of Heaven, The (1980) (TV film)

Hlavní hrdina George Orr začne navštěvovat psychiatra Dr. Williama Habera. Orr si stěžuje, že to, co se mu v noci zdá, je druhý den ráno realitou. Dr. Haber mu zpočátku samozřejmě nevěří, ale zanedlouho se oddá myšlence, že by mohl ovlivňovat Orrovy sny a měnit tak svět k lepšímu. Předlohou k filmu je kniha The Lathe of Heaven spisovalelky Ursuly K. Le Guin. Zatím se dočkala dvou televizních adaptací, nejdříve v roce 1980 a podruhé pod stejným názvem v roce 2002.

The Day Mars Invaded Earth

The Day Mars Invaded Earth (1962)

Film začíná úspěšným přistáním sondy na povrchu Marsu. Sonda půl minuty odesílá data na Zemi a poté je zničena. Vedoucí projektu dr. David Fielding si nyní může konečně vybrat zaslouženou dovolenou a věnovat se rodině. Dovolená ale neprobíhá zrovna ideálně, členové rodiny mají nepříjemný pocit, že v rozlehlém rodinném sídle nejsou sami. Mohly by podivné události mít spojitost s projektem doktora Fieldinga?

Fire Maidens From Outer Space

Fire Maidens From Outer Space (1956)

Po objevení známek života na třináctém měsíci Jupitera se na tři týdny trvající cestu vydává skupina pěti britských kosmonautů, jejichž úkolem je prozkoumat, jak obyvatelé tohoto měsíce vypadají a případně s nimi navázat kontakt. Po přistání zjišťují, že měsíc je obydlen třinácti anglicky mluvícími dívkami a jejich otcem.

Radioaktivní sny

Radioaktivní sny (1985)

Po vypuknutí Třetí světové války Phillip a Marlowe strávili 15 let v protiatomovém bunkru. Teď se jim konečně podařilo dostat se z něj ven, je jim 19 let a před sebou mají, jak si sami vysnili, velkou kariéru soukromých detektivů, o kterých tolik četli během let strávených v bunkru. Mají ale velký problém se v post apokalyptickém světě na povrchu Země zorientovat a ne úplně vlastní vinou se stanou ústředními postavami velkého boje o 2 klíče, pomocí nichž je možné odpálit poslední jadernou raketu, která na Zemi po poslední válce zůstala.

Night of the Big Heat

Night of the Big Heat (1967)

Obyvatelé ostrova Fara ležícího severně od Skotska mají problém s počasím: zatímco na pevnině mrzne, jim rtuť na teploměru šplhá každý den výše a výše. Nepočetná skupina obyvatel ostrova se rozroste o dva členy - mladou sekretářku Angelu, která se snaží obnovit svůj milenecký vztah s majitelem místního hostince, a o tajemného vědce Hansona (Christopher Lee). Ten tvrdí, že se snaží přijít záhadě s rostoucí teplotou na kloub, ale svým podivným chováním si sympatie místních zrovna nezískává.

Voyage to the Bottom of the Sea

Voyage to the Bottom of the Sea (1961)

Harriman Nelson, profesor a admirál v jedné osobě, před několika dny dokončil výstavbu své supermoderní ponorky. První testovací plavba ale musí být přerušena, neboť několik meteoritů zapálilo tzv. Van Allenovy radiační pásy kolem Země. Teplota na povrchu planety nezadržitelně stoupá. S řešením přichází právě profesor Nelson: má něco přes 10 dní, aby se svojí ponorkou přeplavil přes půlku Země a v přesně stanovený čas vypálil do hořícího pásu jadernou raketu. Nelson proto nemešká a ihned se vydává na cestu…

L'Uomo senza memoria

L'Uomo senza memoria (1974)

Po autohavárii, při které ztratí paměť, bydlí Peter Smith (Luc Merenda) již půl roku v Londýně. Při návratu od lékaře na něj v bytě čeká neznámý muž. Peter se od něj dozvídá několik informací o své minulosti: ve skutečnosti se jmenuje Ted Walden, je mu 30 let a se svou ženou bydlel v Itálii. A vypadá to, že před havárií podrazil své bývalé parťáky, kteří mu nyní jdou po krku. Ted před nimi uniká a postupně přidává další dílky do puzzle s obrazem své temné minulosti…

Red Planet Mars

Red Planet Mars (1952)

Americký vědec se snaží navázat kontakt s vyspělou civilizací na Marsu. O to stejné se ale snaží i bývalý nacistický vědec, nyní pracující pro Rusy. Obě země si od toho slibují, že budou moci převzít know-how Marťanů a díky tomu ve válce porazit svého nepřítele. Ale všechno je nakonec úplně jinak….

Pán času: Invaze Daleků na Zemi roku 2150

Pán času: Invaze Daleků na Zemi roku 2150 (1966)

Geniální vědec Dr. Who (Peter Cushing) se svými společníky cestují v čase do roku 2150. K jejich nemalému překvapení je Země v tomto roce pod nadvládou Daleků – nepřátelských mimozemských robotů. Cestovatelé se připojí k poslední skupince, které se daří před útoky Daleků unikat a společně plánují odvetný úder.
Film spolu se svým o rok starším předchůdcem Dr. Who and the Daleks (1965) vychází z televizního seriálu Doctor Who, který se v Británii vysílal v letech 1963 až 1989 a jehož nové díly se vysílají od roku 2005.

Miracle Mile

Miracle Mile (1988)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště.

Zeroka no onna: Akai wappa

Zeroka no onna: Akai wappa (1974)

Policistka Rei (Miki Sugimoto) se dostane do vězení poté, co při poslední akci zabije diplomata obviněného ze znásilnění a vraždy. Nedlouho poté ji ale její bývalý šéf nabídne, že obvinění proti ní budou stažena, pokud se jí podaří osvobodit unesenou dceru významného politika. O celé události se ale nesmí dozvědět veřejnost, což znamená: dcera politika musí přežít, všichni únosci musí zemřít…

Mlčící hvězda

Mlčící hvězda (1959)

V roce 1908 došlo v Tunguské oblasti na Sibiři k mohutnému výbuchu, který byl připisován pádu meteoritu. Nová věděcká expedice ale přináší důkazy, že ve skutečnosti šlo o pád mimozemské vesmírné lodi, která s největší pravděpodobností byla vyslána z planety Venuše. Nedlouho poté proto ze Země startuje loď Cosmokrator s posádkou tvořenou zkušenými vědci. Na Venuši nacházejí pouze svět zničený atomovou válkou a postupně odkrývají temné tajemství pravděpodobně již zaniklé civilizace.

Film byl natočen v koprodukci Východního Německa a Polska, pod názvem Der Schweigende Stern (Mlčící hvězda), a původní délka byla 93 minut. Předlouhou byl román Astronauti (1951) od Stanislawa Lema. Americká dubovaná verze byla zkrácena na 79 minut a do kin šla pod názvem First Spaceship on Venus.

Kam zmizeli všichni lidé?

Kam zmizeli všichni lidé? (1974) (TV film)

Otec se synem a dcerou (oba mezi 17 - 22 lety) se vydají do hor do jeskyně hledat zkameněliny. Během jejich pobytu v jeskyni se stane zvláštní věc, celá obloha se na několik vteřin oslnivě rozzáří. Kamarád, který zůstal před jeskyní, po pár hodinách umírá na ozáření a z jeho mrtvoly zbude jenom hromádka bílého prachu. Hned se vydávají domů zjistit, co se stalo. Všude nacházejí prázdné ulice, domy i auta. Někteří lidé ale z neznámého důvodu přežili. Proto mají stále naději, že jejich matka a manželka bude v pořádku.

Tobor Veliký

Tobor Veliký (1954)

NASA se chystá dokončit projekt, jehož cílem je vyslat do vesmíru první raketu s lidskou posádkou. Dr. Ralph Harrison s projektem ale nesouhlasí, podle jeho názoru je let pro člověka příliš riskantní. S kolegou profesorem Nordstromem vyrobí robota (pojmenují ho Tobor), který by měl být schopen celý let zvládnout sám. S robotem se skamarádí Nordstromův vnuk Billy. Billy s Toborem pak prožijí velké dobrodružství, neboť tajemství výroby Tobora chtějí získat nepřátelští špióni.

Mosura

Mosura (1961)

V tomto filmu studio Toho poprvé představilo gigantickou můru Mothru, která dokáže pustošit Japonská města jak v podobě larvy, tak v podobě motýla. Mothra spí hluboko ve skalách na ostrově Infant, jehož pobřežní vody slouží armádě země Rolisica (fiktivní země, zde symbolizující USA) k testování atomových zbraní. Poblíž ostrova ztroskotá japonská válečná loď a trosečníci přežijí radioaktivní záření díky nápoji vyráběnému domorodci. To vzbudí zájem badatelů a tak se na ostrov vydává výprava složená z vědců a novinářů. Nebude dlouho trvat a jejich aktivity probudí rozhněvanou Mothru z dlouhého spánku…

Project Moonbase

Project Moonbase (1953)

Američané se chystají postavit na Měsíci stanici. V rámci příprav je vyslána v roce 1970 raketa, úkolem jejíž posádky je přinést detailní fotografie, podle kterých by bylo možné vybrat ideální místo pro stavbu stanice. Místo jednoho ze tří členů posádky je ale nastrčen jeho dvojník – nepřátelský špión – jehož úkolem je celou expedici sabotovat.

The Ultimate Warrior

The Ultimate Warrior (1975)

Po celosvětové epidemii neznámé nemoci je New York v roce 2012 zničeným a téměř opuštěným městem. Malé, uzavřené a vzájemně znepřátelené skupinky obyvatel mezi sebou bojují o potraviny, ošacení a střechu nad hlavou. Jedna ze skupin, vedená prošedivělým padesátníkem Baronem (Max von Sydow), je neustále oslabována útoky nepřátelského gangu v čele s nelítostivým silákem Carrotem (William Smith). Poslední záchranou Baronovi skupiny může být nájemní bojovník Carson (Yul Brynner). Carson ale ještě netuší, že Baron pro něj má mnohem důležitější poslání nežli pouze ochranu osady před nájezdy nepřátel...

The Beast with 1,000,000 Eyes

The Beast with 1,000,000 Eyes (1955)

Na Zemi přistává raketa s mimozemšťanem, který hned hlásí: „Život na mé rodné planetě brzy zanikne, proto se stěhuji sem k vám. Ale potřebuji celou planetu pro sebe. Proto nejdřív ovládnu všechna zvířata a s jejich pomocí se vypořádám s lidmi. Všechna zvířata na Zemi budou mýma očima, a tak mi můžete říkat „Netvor s miliony očí“... S útoky zmanipulované fauny se musí vypořádat i obyvatelé osamocené farmy v Kalifornii: Allan (Paul Birch), jeho žena Carol (Lorna Thayer) a jejich dcera Sandy (Dona Cole).

Invisible Invaders

Invisible Invaders (1959)

Neviditelní mimozemšťané se zmocňují mrtvých těl lidí s cílem zničit lidskou civilizaci. Důvodem k útoku je to, že po druhé světové válce všechny velmoci pokračují ve vývoji nových a ničivějších zbraní, především raket s jadernými hlavicemi, což může být pro mimozemšťany, kteří již 20 000 let žijí na Měsíci, velmi nebezpečné. Zatímco armády jednotlivých zemí postupně podléhají nekonečným zástupům obživlých mrtvol, doktor Adam Penner se svojí dcerou, jedním kolegou a jedním vojákem, jsou zavřeni ve špičkově vybavené laboratoři umístěné v tajném protiatomovém krytu, kde se snaží přijít na způsob, jakým by bylo možné vetřelce porazit.

Reklama