Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (478)

plakát

Doktor Strange (2016) 

Hravý Cumberbatch a hravý vizuál. Nevěřil bych, že to může na dobrý film stačit.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Rozhodně to má své klady. Kupříkladu všechny členy SS, Názvy filmů by neměly začínat dvěma es. Zkratky pak vypadají trochu divně. Polovinu kladného hodnocení dělá pochopitelně Harley Quinn, Většinu záporného hodnocení dělá ta hodně divná černoška, co tomu velí a všichni ostatní mimo SS. Možná přece jen začnu psát celý název. Čarodějnice jako záporák není špatný nápad, špatný nápad je nechat ve všech bitkách umírat desítky anonymních pekloninjů ve směšných maskách. Zachraňuje to finální fajt, bohužel ho jako všechny ostatní fajty sráží dolů naprosto nelogické používání schopností všech zúčastněných. Joker taky dost otravoval. A co teprve ta Japonka. Na každý plus je tu bohužel zápor. Leč pořád je tu ta Harley Quinn. A pořád je tu ten strašnej Deadpool v červených číslech. Takže pro nastolení rovnováhy vesmíru mám nutkání tam tu čtyřku hodit. Schovám si ji pro pokračování.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Asi dost záleží, jestli to Melovi žerete nebo ne. Vezměme si kupříkladu situaci, v níž poslední voják na vybombardovaném útesu táhne na dece druhého vojáka, který má prostřelená obě kolena, což mu pochopitelně nebrání, aby z deky za jízdy kosil houfy Japonců, kteří je pronásledují. Za zvuku hrdinných chorálů. S biblí v ruce, pochopitelně. Kecám, v kapse. Neodiskutovatelně je ale třeba nemalé umění k vytvoření atmosféry v níž nejen že to není nechtěně vtipné, ale ještě vás to v závěru dojme. Todle fakt každej neumí. Takže pokud vám ve statečném srdci přišlo debilní, že Wallace pověšený za žebro řve Svoobooduuu! tak se na todle asi nedívejte. V opačném případě není problém HR prohlásit za nejlepší válečný film poslední dekády a užít si tu oldskůlovou holyvůdskou esenci, kterou jej Mel prodchnul skrz na skrz. Je možné, že mladší ročníky vůbec nepochopí, že v dnešní době někdo něco jako HR vůbec může myslet vážně. Inu, může. A moc líp to podle mě nejde.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Vezmete zajímavý nápad a....a nic. Hodinová snaha sdělit sdělení, které je většinou jasné z prvních deseti minut každé epizody, je úmorná. Velice, velice, velice úmorná. Možná, kdyby to mělo 30 min. Ale hodinu? To by chtělo mnohem víc než jen...zajímavý nápad a...a nic.

plakát

Kolonie (2015) 

Dost hloupé, pohádkové zpracování. Ale pokud se přenesete přes tohle, není to špatný film. Niethustra to shrnul více než přesně.

plakát

Outsiders (2016) (seriál) 

Když si nebudete klást příliš mnoho otázek (Jsou to vikingové? Uctívači Radegasta? Kde berou ty motorky a benzín, když neudržují žádné vztahy s okolním světem? Proč někteří vypadají celkem normálně a jiní nosí kožené sukně a kožichy z veverek?), může vás prvních několik dílů celkem nadchnout. Dobré charaktery, dobře napsané, slušný scénář, vzhledem k žánru. Ale někde kolem pátého dílu se to celé....rozpadne. Úplně. Resp. vše se začne točit v kruzích, a točí a točí. Někdo chce někoho po osmé zabít a po osmé to neudělá, někdo se chce s někým oženit a postupně se žení s dalšími třemi lidmi aby...nevím...a v tomto duchu následuje dalších šest dílů, kdy je vám ale úplně jedno, co se komu děje, především proto, že se vlastně nikomu nic nestane. Přesto, že se toho děje fakt hodně. A pak přijde závěr, který je ze zcela jiného světa. Nečekal jsem ho. Téměř mě překvapil. Kdyby se zjevil ten Radegast, vlastně by to vůbec nevadilo. Co to o Outsiders vypovídá? Těžko říct. Jako dám druhé sérii šanci, už jen proto, že přesto, že se všichni snaží celý seriál zabít, nikomu se to nepovede a všechny charaktery se druhé série dožijí. Takže mě trochu zajímá, jestli to fakt bude jako Banshee, kde můžete libovolnou sérii škrtnout a pro děj to nemá žádný význam. No, když si to tak čtu, ještě tu druhou sérii zvážím. A všem doporučuji zvážit i tu první. A možná spíš jít o dům dál...

plakát

The Invitation (2015) 

Hercům možná vůbec neřekli co točí, takže celej film koukaj, valí bulvy, nechápou a více či méně výstředně se šklebí a vykřikují různé věci. Nebo říkají divné příběhy. Nebo cokoli jiného, co je napadne. To je dost chytrej přístup, protože diváka totálně zmate, i flaschbacky jsou vždycky třeba záběr na něčí rozmazané temeno, takže vůbec nevíte, která páčka. Možná je to záměr nebo totální anarchie při natáčení, ale docela to funguje...až na srandovní pokus o osudový záběr na tisíce světel a paniku vzbuzující vrtulník...to už se obávám bylo nad možnosti tohohle filmu...ale jinak slušný...

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Vydržel jsem třicet minut. To je méně než u Babovřesků dvě. Jedna hvězda za Butlera.

plakát

Nezvěstní - Série 2 (2016) (série) 

Tentokrát se po dokoukání zřejmě nebudete chtít nezbytně zabít. Tedy posun oproti jedničce. Solidní depka je to pořád a stejně jako v jedničce je dost jasné, že i ti, co to celé přežijou, jsou slušně v loji. Tady posun žádný. A to je pořádku, protože plíživá bezvýchodnost a pocity marnosti, především u těch nejangažovanějších postav, byly hlavní devizou již první série. Linka v Iráku je lehce zbytečná, ale neruší, vodítka k rozuzlení jsou tentokrát rozmíchána zdařileji, druhý Missing tedy lépe funguje jako detektivka. Tím pádem ale ztratil na onom živelném splynutí s postavami. Je to ale pořád na výbornou a leč Nisbitt chybí, Karyo to kupodivu sám utáhne. Což mě překvapilo. Mile. Díky a prosím zase za rok.

plakát

Underworld: Krvavé války (2016) 

Jsem si poměrně jistý, ze jsem viděl první dva díly série. V prvním spolu bojovali upíři a vlkodlaci. V druhem spolu bojovali upíři a vlkodlaci. Dalších jeden až osm dílů jsem sice prošvihl, ale v blood wars spolu bojují.. takže po příběhové stránce jsem se kupodivu chytal. Ano, občas měl někdo pětivteřinový flaschback sumarizující zřejmě zásadní události dílů dávno minulých..to mi moc nedalo. Ale jinak. Kate je stále cool, překvapivě, ostatní herci nevím zda jsou dobří, ale každopádně jsou přesní. Výborné je, ze po takové době od prvního dílu mají už všichni aspoň deset speciálních schopností, všichni jsou více či méně nesmrtelní (u většiny se teda ukáže, že spíše méně), když to začne mírně ztrácet drajf, objeví se magická zbraň, tajuplné místo, kouzelnice nebo se zjisti, ze je někdo prvorozený syn z čisté linie první členky nejstarší rady z..a tak dále. Zkrátka nuda nehrozí. Akce je slušná, upíří smetánka u mě zabrnkala na nostalgickou notu a krymští vlkodlaci s kalachama...holt jedna velká stylovka A navíc konečně někdo trochu ve svém bijáku využil potenciál Prahy. Na závěr se asi sluší napsat, ze je to pořad úplná hovadina. Ale zábavná. A to fakt není málo.