Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (332)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Typický Underworld s klasickou válkou mezi upíry a lykany v čele se sympatickým záporákem. Pro fanoušky série stále solidní podívaná s pár novými zvraty a stále krásnou Kate. Pokud divák překousne i zcela očividnou béčkovitost, dostane obstojné pokračování série, která tu s námi je už neuvěřitelných 13 let. Potěšily i ryze české lokace včetně zámku Hluboká, který znám jako své boty. A jako fanda série říkám: díky za všechny díly, bylo to moc fajn. A pokud se ještě vůbec někdy dočkáme dalšího dílu, rád si na něj zase zajdu do kina. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišel nejvyšší čas, aby tvůrci soudně spláchli další sérii do záchodu. Už zde opravdu není z čeho ždímat. Marketingový název tohoto dílu je těžce zavádějící. Žádné krvavé války k vidění nejsou, nýbrž se o krev jen soupeří. Nutno podotknout, že většinou pouze slovně a slovní přestřelky jsou tím posledním druhem přestřelek, které by chtěl divák v podobném filmu vidět. Akce je brutálně málo a povětšinou je dost žalostná. Při závěrečném střetnutí, na které divák celý film čekal, se mi dokonce podařilo usnout, jak strašně bylo nezáživné. 3D stálo opět za exkrement. Značnou část stopáže jsem přemýšlel, zda upírky menstruují. Pokud by tomu tak bylo, tak by byl přístup ke krvi hlavní hrdinky mnohem snazší a snímek by tak mohl být výrazně kratší a snad i zajímavější. Velmi mě mrzí, že zatoulaná dcerka hlavní hrdinky slibuje nikým nechtěné pokračování. Lepší hvězda. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již jsem chtěl napsat závěrečný díl, ale už vím, že se dočkáme ještě minimálně jednoho přírůstku do této ságy. Od Krvavých válek jsem měl podle zdejších kritických recenzí doopravdy nízká očekávání, ale výsledek se podařil. Není to nic světoborného (to se dál ale říct o všech dílech), ale děj ušel a na akční scény se opět hezky dívalo. V názvu si můžete povšimnout slova války, ale nečekejte zde nějakou obrovskou vřavu na bitevním poli, název je trochu zavádějící. Leckomu může přijít boj mezi Lykany a upíry jako již naplno využitý, ale stereotyp já osobně u této série nezažívám. Příběh se docela povedl, ve scénáři jsem nenašel nikterak výrazné nedostatky, které by filmu podrážely nohy, což je samo sebou dobrým znamením. Zápletka není složitá, je plochá, ale u takových typů filmů se to ani nedá očekávat. Po technické stránce se nedá moc vytýkat, možná jen, že bych zpřehlednil o malinko více akci, která místy zavání dost chaotickým dojmem. Uvidíme, s čím se vytasí šestka. Za mě dávám 63 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečnický sex-appeal tedy zhusta přebírá na svá mladá bedra dorost z kadetní přípravky, zatímco ti zralejší vedou v obou vůdcovských stanech nudné osudové proslovy. Spirituální prvek jiného světa tvoří pouhý přílepek pro vylepšení pověsti, z efektních severských scenerií dýchá umělost a sbírku žánrových klišé završují jak útržky minulých výjevů, tak pátrání jednoho z hrdinů po tajemství jeho původu. Jestli smrtonoška opravdu přesluhuje, zjistí producenti teprve podle diváckého zájmu. Ale z hlediska filmařského je ve výslužbě už dávno, přinejmenším v hlavní distribuční síti. Další díl si nezaslouží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem této série začínám nabývat dojmu, že se musel Len Wiseman zbláznit, když znehodnocuje svou práci tím, že je v každém díle nějak podepsán (ať už jako scénárista či producent) a vůbec mu to nevadí (nebo mi to tak alespoň přijde). Navíc jak vidno toho ještě nemá dost a chystá se pustit do šestého dílu. Na režisérském postu opět proběhla změna a ani tentokrát nemůžu říci, že by to bylo směrem k lepšímu. Underworld jako série na mě nikdy moc dobrý dojem neudělala, ale nějakým zázrakem se jí po celou dobu daří zůstat alespoň v průměrných vodách. Přijde mi, že všechny díly mají velice podobnou kvalitu a žádný z nich vyloženě nevyčnívá. Taky jsem je všechny ohodnotil víceméně stejně (45-50%) a ani tady tomu nebude jinak. Nemůžu si pomoci, ale pětka se mi přece jenom líbila o pověstný fous víc, než čtyřka. Možná to bylo i tím, že se tu objevil onen severský klan. Líbil se mi jejich odlišný styl „života“ a konečně nevypadali jak metrosexuálové a EMO dohromady. Co se však týká samotného příběhu, tak tady se už musím jen potutelně usmívat nad scénáristickou blbostí. Fakt, že se nám neustále snaží podstrčit nové informace z historie je sice pěkné, ale mnohdy to znevažuje fakta, která jsme se dozvěděli v minulých dílech a víceméně si protiřečí. To už tak bývá, když na každém díle dělá někdo jiný. Kate Beckinsale je ale pořád sexy a právě ona je hlavním důvodem, proč jsem se vůbec na každý díl dodíval až dokonce (samozřejmě v trojce nehrála). Tentokrát mě však mile překvapil i Theo James, který se oproti čtvrtému dílu hodně zlepšil. Dokonce jsem tu místy narazil i na docela povedenou atmosféru, která mě rovněž nenechala zcela chladným. Jen ty akční pasáže…No ale na přemrštěnou rádoby akční jízdu jsem si už za těch pět dílů zvykl, tak si nebudu více stěžovat. Každopádně si myslím, že Krvavé války ostudu této sérii neudělaly – zvláště proto, že jsou stejně průměrné jako zbytek Underworldu (coby série). 50% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama