Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 2

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (257)

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy viděl. Fantastická tísnivá, znepokojivá a nepříjemná atmosféra budovaná decentně naznačujícím scénářem, snaživou kamerou a super hudbou/zvukem. Bál jsem se, že závěrečná pointa to celé shodí, ale i když jsem ji v podstatě předvídal, stejně mě pak přetáhla přes hlavu jako kladivo. Vytknul bych snad jen plochost postav a vláčnost ke konci, ale i tak to na mě fungovalo na výbornou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mansonovský indeed. Film konceptem dost podobnej letošnímu My, akorát bez těch otravnejch děr v logice, který ale zase Jordan Peele vyrovnával stylovou režií a parádními herci. The Invitation v těchhle aspektech naopak trochu plave, i když se Karyn Kusama viditelně snaží, nicméně atmosféra pěkně houstne s každou minutou, ne-li vteřinou, a vyústění pak rozhodně stojí za to. Celkově je to finále super, není nijak hloupě natahovaný, jak to většinou v hororech bývá, a ještě na konci stihne vytáhnout jedno poslední eso z rukávu. Kolem a kolem paráda, které moc nescházelo, abych šel s hodnocením ještě víc. Takhle velmi solidních 8/10. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

The Invitation je psychologickým thrillerem, s hororem nemá nic společnýho. Ve většině stopáže se dokonce jedná o pomalý talky film, ve kterým se po dlouhé době sejde parta starých známých, což se děje díky pozvání jednoho z nich bez konkrétních důvodů. Poté, co Karyn Kusama řádně zahustí atmosféru tohoto malého reunionu seznámením se s minulostí postav a jejich vztahů, k čemuž mu slouží na první pohled možná zmatečné flashbacky, se začne celý děj potácet na hranici totální nejistoty některých postav samých se sebou, přičemž největší otázkou zůstává zištnost/nezištnost celého setkání. Víc spoilerovat nebudu, to nechám jiným expertům tady, kteří tím samozřejmě posílají celý zážitek z filmu do kytek. Gratuluju! Zatim jeden z nejlepších hutných zážitku letos. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl zdejší děj snímku a viděl veskrze vysoké hodnocení mých oblíbených uživatelů, očekával jsem poměrně hodně, tedy parádní hororově laděnou podívanou. Velká část filmu však pro mě představovala (i přes počáteční povedeně vykreslenou atmosféru) spíše nudnou záležitost. Závěr má sice správné napětí i brutalitu, avšak to již nenapraví znuděnost z předchozích desítek minut. Co ovšem oceňuji a svádí mě k třetí hvězdičce, je snaha o zabřednutí do psychologického žánru a úplně poslední záběr evokující velkou dávku tajemna a nejistoty. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Perfetti sconosciuti done right. Scénáristický masterclass v disciplíně co nejpomalejšího odhalování příběhu, čemuž ještě navíc stojí v cestě velmi racionální, odtažitý a skeptický protagonista, který dělá přesně ty věci, které (si myslíte, že) byste dělali na jeho místě v tu danou situaci a nenechá se příběhem zmanipulovat ani vybočit. A přesto až do poslední chvíle si nebudete, stejně jako on, úplně jisti zdali jste součástí jízlivého společenského dramatu nebo "pouhé" trpělivé žánrovky. Epilog je sice trochu přepísklý, ale mám pocit, že nás na chvilku ten film nechal pozřet na absolutní zlo a to se vždycky počítá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama