Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (38)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po delší době sem dávám nové hodnocení a jsem rád, že to je zrovna k tomuto seriálu. O tom, že HBO natočí tuhle pecku jsem věděl už 2 roky předtím, než seriál skutečně vyšel. V té době jsem měl již za sebou všechny dosud vydané Martinovi knihy a v současnosti dočítám zatím poslední část vydanou loni. Velmi mě těší, že si seriál stojí tak vysoko a naprosto s jeho pozicí souhlasím. Nelze dat jinak než 10/10. Docela by mě však zajímalo kolik z těch, kterým se seriál příliš nelíbil, četlo knížky. S argumenty o přílišné ukecanosti, velkém množství násilí, sexu a podobných věcech nelze souhlasit, jelikož všechno vychází věrně z knižní předlohy a tím pádem to nelze spojovat s dnešním standardem HBO.

plakát

Hra (1997) 

Tak tohle je film, který musím zařadit mezi své oblíbené, ač teda konec filmu mohl a podle mě měl být tak 4 minuty před skutečným závěrem. Ale i tak byl závěr dobrý ač trochu tuctový. Dost mě i potěšilo umístění zbraně v knize Jak zabít ptáčka, kterému se dostalo též výborného filmového zpracování.

plakát

Battle Royale (2000) 

Drsný film, který jsem narazil až 10 let po jeho uvedení do kin. Zážitek, na který jen tak nezapomenu. 5*

plakát

Robin Hood (2010) 

Tak konečně jsem se dokopal po mnoha obavách z ne příliš kladných recenzích film shlédnout. A co jsem zjistil? Film není špatný, samozřejmě má chyby a trochu tomu něco chybělo, ale ve výsledku se to jeví jako solidní historický film a co se samotné legendy týče, tak po skvělém seriálu Robin of Sherwood tohle považuji za další dobré zpracování. Co na tom, že to je jinak než jsme byli zvyklí. Doufám, že DC má hodnocení ještě zvedne.;-)

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Zvláštní, ale rozhodně ne špatný válečný film, výborná hudba, pěkně vykreslené charaktery a myšlenkové pochody postav, přesto jsem ale nebyl tak unešen, abych dal 5*. Možná to bude tím, že to byl můj čtvrtý film, který jsem ten den viděl a ty předchozí díla mě prostě zaujali víc.

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Sice část u soudu netvoří většinu filmu,ale je tak silná že musím dát 5*. Spravedlnost si najde cestu.;-)

plakát

911 in Plane Site (2004) 

Na dokument jsem se podíval díky doporučení od známého a musí říct jedním slovem: síla. Nestojím si za tím, že je vše zde zmíněné 100% jisté a že tomu tím pádem věřím, avšak těch důkazů popírajících oficiální verzi je příliš moc. Víc takových dokumentů.

plakát

Agora (2009) 

Silnější zážitek ze skutečně historického filmu jsem měl málokdy, avšak tady je to fakt síla. Náboženský fanatismus a překrucování škodí v každé víře. Doporučuji všem.

plakát

Počátek (2010) 

Nápadivé, originální a úžasné. Škoda toho urychleného závěru. Avšak i přes pár nesrovnalostí nemůžu jinak než dát 5*. Pro mě společně s Shutter Islandem nejlepší filmy roku.

plakát

Moon (2009) 

Zajímavé komorní scifi, které stojí za to vidět.