Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Top Gear: At the Movies (2011) 

Další DVD do pánů Hammonda a Maye zaměřený tentokráté na auta ve filmech. Hledání zvuk dvojice aut z Bullitova případu či levná výroba Bond car, neskutečně baví. Obzvlášt nápad Jamese na neviditelný vůz byl ohromující.

plakát

Clarkson: Italský nářez (2010) (TV film) 

I když bez Maye a Hammonda, i tak plný počet. Clarskon je prostě automobilový nadšenec par excelance i slušný závodník. Akorát nevím co bych si vzal já? Mercedes-Benz SLS AMG, Ferrari 458 Italia anebo Lamborghini Gallardo? Fakt nevím :-)

plakát

Černá labuť (2010) 

Nemám slov po shlédnutí. Opravdu jsem nepomyslel že by mě dostal film o baletu. Ale opak je pravdou, díky Darrenu Aronoskemu a Natalii Portman. Je to prostě nepopsatelné co dokáže Aronofsky vytvořit. Jeho kamera a střih dokážou udělat mistrovský kousek snad i z té nejnudnější šachové partie. A výkon Natalie Portman je snad její životní. Navíc erotické scény na mě zapůsobily mocně. Jasný plný počet hvězd.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Velké překvapení, Hodně palčivé téma si režisér Herz zvolil a popasoval se s tím nadmíru dobře, Fakt bych nečekal, že někdy budu ve filmu o druhé světové fandit Němcům. Po násilném vystěhování Němců po válce ze Sudet nebyl nikdo kdo bych jejich pracovité ruce nahradil. Ve filmu se objevily typicky chrakterové rysy Čechů. Karel Rode je Pan Herec, o tom není žadný pochyb. Co mi vadilo bylo, že film je koprodukční a a dabing německýh herců mi moc neseděl.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Animáky jsem si díky Pixaru moc oblíbil (Ratatoullie, Up, Wall-E). Teď tady máme animák od DreamWorksu (výborný první Shrek) o vikinzích a dracích. Dojemný příběh outloukánka Škyťáka a obávaného draka Bezzubky. Příjemný, opravdu moc příjemný snímek.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Co to k sakru bylo? Komixy nečtu, ale komixové filmy mám moc rád. Těžko popsat co se mi v hlavě honilo po skončení. Samozřejmě, že toto bylo reálné asi jako kdyby vyhráli eskymáci mistrovství světa ve fotbale, ale o tom tady vůbec nejde. Nezapomenu na přestřelku ve skladišti ze stroboskopem, akce na recepci alá Matrix a Kill Bill dohromady s Moriconneho hudbou, odkazy na Americkou krásu, Sunset Boulevard a Scarface (Say hello to my little friend), malou holčičku a její dárky k narozeninám. Určitě jeden z nejlepších filmů letošního roku.

plakát

Králova řeč (2010) 

Tak, po druhém shlédnutím zvedám hodnocení na plný počet. Proč? Někdy prostě člověk musí dozrát, aby poznal klenot. A Králova řeč tím klenotem doopravdy je. Colin Firth jako Jiří VI. alias Bertie, podal určitě životní výkon a Oscara si právem zasloužil. Geoffrey Rush jako logoped Lionel Logue byl taktéž bez chyby, jeho logopedické metody, cvičení a humor byly fantastické. Obdivoval jsem jeho trpělivost k jeho významnému pacientu. A je čemu se divit, protože Bertie byl velice nestálým a sebekritickým mužem. Helena Bonham Carter taktéž potěšila a oběma Pánům zdatně sekunduje. Třešničkou na dortu celého snímku je Bertieho válečná řeč doprovázena Beethovenovou 7. symfonií. Těším se, až se na Královu řeč v budoucnu znova podívám.

plakát

Město (2010) 

Musím říct, že pokud bude Ben Affleck takto pokračovat v režisérské kariéře, má našplánuto opravdu to dotáhnout daleko. Jeho debut byl ohromující a ani u Města tomu není jinak, i když debut je vždy těžké překonat. Je tu zase starý dobrý kámoš Slaine ale také hlavně Jeremy Renner, který má před sebou velkou budoucnost. Kdekdo srovnáva Město s Nelítostným soubojem a já pokud bych měl říct za sebe, Affleck je na tom lépe. Nevím jaký význam v životě má pro Afflecka město Boston, ale i tady se příběh odhrává z chudinských čtvrtí Bostonu. Výborná práce Bene.