Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (54)

plakát

Mulan (2020) 

Po vizuální stránce opravdu je na co se dívat, scény z přírody, budovy, kostýmy, efekty... To je ale asi tak všechno, film je plný amerických klišé, výrazných zejména ve scénách emočně vypjatých pronášení mouder, závěrečného souboje, loučení se spolubojovníkem, návratu domů a profláknutého běhu po stěnách. O dost víc mi ale vadila předvídatelnost děje, která sráží "wow efekt", stejně jako i mé hodnocení, do mizerných hodnot.

plakát

Malý pitaval z velkého města (1982) (seriál) 

Na 80. léta to ještě byl povedený seriál, ideologické tóny se celkem úspěšně schovaly pod ty příjemnější od Ladislava Štaidla a za "drsného Harryho" Krampola a "Columba" Haška taky přidávám body k dobru.

plakát

Mravenec Z (1998) 

Dobře natočený animák, má promyšlený příběh a děj svižně odsýpá. Pozdější filmy, jako např. Shrek, se posunuly trochu jinam a hlavně v pokračováních bylo stavěno spíš na situační komice a hláškách, než na silném scénáři. Ani v Antz nechybělo samozřejmě poučení, ač trochu předvídatelné - není nutné být do konce života troubou bez sebedůvěry, poslouchajícím jen příkazy druhých. Stačí jen na sobě zamakat.

plakát

Hodinář (1988) (TV film) 

Josef Větrovec tady obdivuhodně přesvědčivé zahrál zkrachovalého prvorepublikového hodináře. Líbila se mi i Alena Vránová, kterou kromě zralého herectví provází osobitý sex-appeal, od mládí až do zralého věku.

plakát

Drsný Harry (1971) 

"Všichni vám řeknou, že jsem mu to neudělal". "Proč?" "Protože by nevypadal takhle DOBŘE." Neústupný Clint Eastwood a jeho revolver, u kterého žádnej grázl neví, jestli vystřelil pětkrát, nebo šestkrát. Tohle nestárne.

plakát

Hrátky s čertem (1956) 

Proti Josefu Ladovi nemám nic, měl opravdu styl, ale ty kulisy ve filmu mi vždycky dost překážely. Zaujal mě herecký výkon pana Vojty a zejména fanatik pana Smolíka.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Na této pohádce mě nejvíc ze všeho přitahuje fakt, že je opravdu vtipná. Až za tím následuje skvělý scénář a Bočanova šťastná volba herců v čele s Karlem Heřmánkem, charismatickým luciferem. Oceňuju obsazení neprávem opomíjeného Vladimíra Hrubého do role Drápala.

plakát

Muži v říji (2009) 

Slova klasika "Nevím, věru, co Vám vytknouti dříve" vyjadřují můj pocit po zhlédnutí této rádoby komedie asi nejtrefněji. Ani osvědčení herci, bez debat profesionálové, nemohou toto chabé dílo zachránit. Trochu mi to připadá jako návrat do divokých devadesátek. Jedna hvězdička z nostalgie za Mouřínov.

plakát

Velká šestka (2014) 

Námět animáku je mi dost vzdálen, a tak jsem dlouho váhal s jeho zhlédnutím. Chyba! Příběh byl zajímavý a mezi tím "superhrdinským" a "megatechnologickým" zůstalo dost toho lidského.

plakát

U nás v Mechově (1960) 

Nebýt režisérovy šťastné volby herců, táhnul by to scénář hodně do ztracena. Místy jsem přestával držet pozornost. Stará generace ale ukázala, že zahrát umí (u dědků J. Vojty a E. Fialy jsem se opravdu upřímně smál: "Stát tam kůň, tak už nestál") a když se k nim přidali J. Kemr, R. Hrušínský, J. Mareš a další, dalo se na film dívat. Potěšila mě i přiléhavá, svérázná hudba od mistra W. Bukového.