Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Herec (2020) (seriál) 

V zásadě mám jen výtku k 3. dílu této minisérie, kde tvůrci neví, kterým směrem se vydat a za mě by to chtělo lepší rozuzlení. Ale předešlé 2 díly jsou perfektní a postupná gradace je výtečná. Rozhodně stojí ze shlédnutí.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

V rámci kriminálek rozhodně nadprůměr a v podstatě i v tom českém seriálovém rybníčku něco neskutečného. Kam se hrabou všichni ti Specialisté, Odznaky atp. Od režie, po kameru, vedení herců a samotných hereckých výkonů (nerozumím negativní reakci na Sokola, jehož výkon se mi rozhodně líbil) je to na vysoké úrovni. Mám k tomu v zásadě jen 2 výtky. První míří na první dva díly, které v podstatě jsou úplně mimo celou dějovou linku. Jako kdyby tvůrci nevěděli, zda to jet stále ve formátu Případů prvního oddělení nebo udělat jednu uzavřenou sérii. A druhá výtka míří k samotnému celistvému příběhu. Zpracování orlických vražd je dobré, ale zcela nadbytečné. Sametoví vrazi to pojali z pohledu vrahů a bylo to rozhodně dobré. Jeden díl Legend kriminalistiky to podal z pohledu vyšetřování a policistů, což bylo taktéž dobré. Za mě to je pouhé nošení dříví do lesa.

plakát

Polosvět - Polosvět veksláků (2022) (epizoda) 

Oproti povedené slovenské sérii Mafiáni a Súmrak bossov je toto slaboučký čajíček. Sklouzává jen po povrchu bez jakékoliv snahy osvětlit mafiána Mrázka, který toho za život stačil napáchat dost a dost. Škoda.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

1. série: uzavřenější příběh, kde každá postava má nějaký smysl a vyvíjí se. 80 %. 2. série: řada nových postav, které nejsou pro příběh podstatné, některé původní postavy se nikam nevyvíjí. Z Karla Urbana se občas stává karikatura. Pár postav (a to i původních) je na pěst. Je tu řadu příběhových přešlapů, oslích můstků a nelogičností. Co však drží tuto série nad vodou, je postava Homelandara. Tahle postava je trefa do černého a poslední díl téhle série to jen potvrzuje. 60 %.

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Tohle je ta pravá nostalgie. Ačkoliv nejsem hardcore fanoušek Pottera, na filmy se rád podívám. A zde je ta nostalgie podána velice dobře. O mnoho lépe než u setkání herců ze seriálu Přátel.

plakát

Skrytá tvář sportu (2021) (seriál) 

Povedenej dokument. Hlavní devízou je, že vypovídají přímo účastníci daných kauz. Nejslabší díl je o italském korupční kauze, na kterou jsem se nejvíc těšil. Nejvíc pobavila babuška v díle o krasobruslení.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Čekal jsem od toho jen výplach a zábavu na sobotní odpoledne a to jsem v podstatě taktéž dostal. Příběh děravý jako švýcarský sýr, dobře natočená akce, mimozemšťani, cestování v čase, výlet na Sibiř a špatně hrajícího Pratta.

plakát

Kde je Marta? (2021) (seriál) 

Dokumentů od Netflixu mám už nakoukaných dost a tak mě nepřekvapí vysoká formální kvalita tohoto dokumentu. Problém je, ale že v zásadě sklouzává jen po povrchu a neřeší samotný případ do hloubky. Vysvětlení celého procesu jsem tak musel po shlédnutí seriálu hledat na internetu.

plakát

Vrah skrývá tvář (1966) 

Kvalitní krimi z české tvorby. Tísnivé a i s dobrým scénářem.

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

Za tím se rozhoduji mezi 3-4 hvězdy (provizorně tak nechávám 4 hvězdy). Seriál má vzrůstající kvalitu a podle mě nejlepší série je 5. Ačkoliv mám občas výhrady, jak se k sobě postavy v seriálu chovají (jsou to neskutečné svině, včetně Jima a Pam), pořád tam bylo přehršel vtipných scén, které si rád sjíždím na YT. Potom, co odejde Michael, je 8. serie ještě nějak tak dobrá. Ale 9. série je naprosto zoufalá a tu jsem protrpěl. Právě kvůli 9. sérii nedávám jasné 4 hvězdy.