Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (17)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Britský fim, který vás zaručeně dostane do dobré nálady. Je to takový tip filmu, který můžete vidět několikrát, a přesto se u něj zasmějete, ale zase to není film, který by vás nějak překvapil nebo, o kterém byste museli nějak zvlášť přemýšlet po jeho shlédnutí. Zkrátka jednoduchý film, který potěší a pobaví. Navíc je sympatické, že se jedná o britskou produkci, ne o americkou, jak je většinou zvykem. Herecké obsazení je podobné jako v Lásce nebeské, ostatně i režisér je stejný. Piráti na vlnách je film pro letní večery.

plakát

Ztracené město (2005) 

Jednoznačně film, ze kterého čiší kubánská atmosféra - doutníky, tanec, rum, lidé...naprosto výborně vystylizované. Dalším plusem je skvělé herecké obsazení. A v neposlední řadě, film je našroubován na skutečné události, které se děly na Kubě v 50. letech. Jedinou věc, kterou bych možná vytkla je, že Ztracené město je až příliš dlouhé, možná by stačilo 120min. Jinak je to film hodný doporučení.

plakát

Absolvent (1967) 

Milostný trojúhelník. Celý film je vlastně o tom, jak se mlady absolvent s tímto problémem vypořádává, až nakonec dojde k cíli... Absolvent se stal absolutně kultovním filmem, nejspíš proto, že v něm hraje Dustin Hoffman, který byl v té době sice ještě neznámý, ale publukim si získal okamžitě, dále také proto, že je ve filmu použita hudba od Simona a Garfunkela, což je klasika všech klasik. Podtrženo sečteno, Absolvent je kultovní film, který viděl snad každý. Film, který se bude promítat pořád.

plakát

Předčítač (2008) 

Další film, který se vypořádává se židovskou otázkou během 2. světové války plus je do tohoto filmu zakomponován milostný příběh, čili kombinace, která vás většinou dojme. Zajímavé je, že se film odehrává ve více časových rovinách, máte pocit, že je děj pestřejší. Navíc je hezké pozorovat rozíly doby a to, jakým způsobem se mění charaktery postav a postavy vůbec. Dalším plusem je, že film začíná velmi nevinně - láskou dvou lidí. Jejich vztah se vyvíjí, je náhle ukočen a pak se ti dva, asi po 20 letech znovu setkají. A tím, že film končí, tak jak končí, což záměrně neprozrazuji, zcela jistě vás dojme.

plakát

Fargo (1996) 

Naprosto černý humor, tragikomedie s výbornou hudbou. Příběh začne jednoduše podvodem v němž jde o peníze a končí několika mrtvými. Některé scény jsou opravdu vtipné, u některých vás až mrazí. Nutno říci, že film byl natočen podle skutečné události, která se stala v 80. letech v Kanadě. Jinak Fargo vřele doporučuji.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Neskutečně zajímavá myšlenka propojit realitu s fantasy. Obě složky se výborně propojují, jsou mezi nimi logické předěly a filmu to vysloveně sluší. Je nutno říci, že Faunův labyrint není pohádka, ikdyž je film protkán pohádkovým příběhem. Druhý příběh, který pohádku doplňuje je patyzánská válka ve španělsku za 2. světové války. Dalším důkazem, že se nejedná o pohádku je, že se ve filmu objevují opravdu brutální scény v rámci partyzánů a fanatického generála, který proti nim bojuje. Naproti tomu, hezkým protipólem je pohádkové prostředí labyrintu a lesa. Tomuto filmu dávám zelenou.

plakát

Karamazovi (2008) 

Na filmu, dle mého názoru, byla asi nejsilnějším článkem hudba. Reálný příběh mi připadal trochu kostrbatý a nebyl vyvážený s fiktivním příběhem - divadlem. Výsledkem pro mě bylo, že se obě tyto složky tak trochu degradovaly a ani jedna vlastně nevyzněla. Občas mi připadaly nezřetelné předěly mezi realitou a divadlem, takže jsem se chvílemi ve filmu těžko orientovala. Nejvtipnější moment celého filmu byla scéna s loutkou mončičáka alias Dostojevského. Jinak, obsazení samozřejmě excelentní, herecké výkony také výborné. Mám ale pocit, že Rok ďábla byl srozumitelnější a celkově dějově, ikdyž se o ději nedá úplně mluvit, zajímavější. Přesto Karamazovi doporučuji.

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Kromě výborného českého humoru, který může ocenit a pochopit opravdu jen Čech, bych hrozně ráda vyzdvyhla výtvarnou stránku celého filmu. Grafika vytváří krásný kontrast k táborovému prostědí. Když k tomu všemu přidám výborné hlášky adolescentů a vedoucích, můžu říct, že je to jeden z českých filmů, který se může porovnávat s filmy jako jsou Pelíšky, Pupendo nebo Samotáři, ačkoli Pějme písně dohola vzniklo v roce 1990.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Nazvala bych to totální prázdninovou oddechovkou, nebo prostě jen příjemným filmem na večer, který vás pobaví, neurazí ani nějak zvlášť nenadchne. Typická Amerika, prostě odraz amerického způsobu života. Ve filmu se promítnou asi 3 dny ze života jedné americké rodina, přičemž nejmladší členka rodina se dostala do soutěže Little miss sunshine a celý film se točí okolo cesty do Kalifornie, kde se soutěž odehrává. Během cesty se rodina potýká s různými starostmi, ať už to jsou poruchy auta, hysterický záchvat syna nebo smrt dědečka. Všechno je ale podáno vtipně, takže celý film v konečné fázi vyzní jako nenárožná oddechová komedie.

plakát

Volver (2006) 

Typický Almodóvar. Španělská atmosféra prostupuje celým filmem skrz hudbu, oblečení, prostředí samozřejmě a celkově stylizaci filmu, která nese almodóvarovský rys. Film je ryze ženský, alespoň, co se obsazení týká, jediná mužská role ve filmu zmizí z plátna asi po 15 minutách. Děj není nějak komplikovaný, spíš se dá říct, že film žádný pořádný děj nemá, spíš se jedná o proplétání vztahů mezi ženami, odhalování jejich minulosti a následné vyrovnávání se s onou minulostí.