Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Romantický akční film. Co dodat? Zpomalené líbání v mlžném oparu a spousty zabitých protivníků. Snad jen, že český dabing se zase jednou "vyznamenal", tak že by klidně mohl sloužit jako výukový materiál jak nedělat dabing.

plakát

Domácí představení (1991) (TV film) 

scénář: Vlastimil Venclík Účinkují Jiří Sovák – dědeček Vítězslav Jandák – otec Jana Synková – matka Pavel Anděl – syn Simona Prasková – snacha Jiří Hálek – soused Jan Přeučil – první houslista Tomáš Trapl – druhý houslista Eugen Jegorov – violista Ladislav Gerendáš – violoncellista Josef Adlt Hana Čížková Václav Kotva

plakát

Všemocný (2011) 

Superman 2011. Žánrovka (viz vysoké hodnocení) která vrací tématu supermana přitažlivost použitím populárních prvků (mozek, inteligence, drogy). Zabalená do celkem atraktvního kabátku moderní akční detektivky ovšem stále častěji klesá prvoplánově jednoúčelovým (nesmyslným) zápletkám, které je třeba řešit řádnou akcí. Postavy jsou ploché, vrcholem trapnosti je scénka s bývalou ženou hrdiny, jakož i tato postava celá. Při sledování se nenudíte, dokonce ještě po skončení působí docela dlouho, než prohlédnete chatrnou kostru povrchní podívané.

plakát

Muž, který plakal (2000) 

Směšnost povrchní selanky podtrhují ochotnické výkony hrajících umělců. Režii se účinek daří občas posunout někam mezi Monty Phytons a jihoamerickou telenovelu, Ošklivka Katka se samozřejmě vnucuje. Po většinu času však jen Cinka Panna. Přes hvězdné obsazení film navíc působí velmi laciným dojmem. Nakonec se podívejte o trochu výše kolik herců mělo možnost si v něm zahrát. Ti se ovšem pohybují v jinak zcela prázdných scénách, komparz se téměř nevyskytuje. Postavy jsou ploché a prázdné jako list nepopsaného papíru, a tak zůstávají od začátku do konce bez sebemenšího náznaku vývoje. Zakončení pak nedbytně sugeruje vzpomínku na učitelku rvoucí nedopsanou písemku z pod zoufale škrábajícího pera. Je skutečně škoda takto uboze promarněné příležitosti, kterou tento námět skýtá. Jedna hvězda snad jen za scénu s romskými zpěvy.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Snímku nelze upřít jistou míru působivosti, ne příliš dlouhodobé. Postavy se chovají trochu šablonovitě. Úplně se ztrácí skutečnost, že se jedná o pohých několik dnů, čehož by si divák asi neměl šanci všimnout kdyby mu to neustále nepřipomínaly titulky uvozující jednotlivé dny. Celkové vyznění značně oslabuje střílecí závěr. Nebýt toho byl by konec nejméně o hvězdu silnější. Takto posouvá film spíše do parodie.

plakát

Zažít Woodstock (2009) 

Kýčovité barvení a otravný dělený obraz, bezduše zkopírovaný z Woodstocku a provedený zcela bez nápadu.

plakát

Grázlové (1996) 

30 minut by mohlo být i za 3 hvězdy.