Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Co dál, doktore? (1972) 

Fantastické!!!! Nikdy bych nečekal, že najdu v archivu svého otce komedii, která mě bezezbytku odzbrojí. Gagy, které jsem už tisíckrát viděl mě nakonec vždycky dostaly svým geniálně překvapivým rozuzlením. Jako nejzářnější příklad bych vyzdvihl to nejoriginálnější rozbití tabule skla při automobilové honičce - PARÁDA. Sportovně disponovaný doktor muzikologie nakonec taky nebyl nepřirozený a Barbara... Barbara je překrásnáa úžasně vtipná a pohotová! Nikdy nepochopím, kde se to v těch jejích židovsko arabsko komiksových rysech bere.

plakát

Collateral (2004) 

Opět jedna z mála povedených Cruisových rolí. Po shlédnutí jsem na tenhle video film zapomněl a když jsem ho viděl podruhé, podivil jsem se, proč se to stalo. Je to velmi solidní thriller s nejednou napínavou scénou a perfektním hereckým výkonem Jamieho Foxxe.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Velmi příjemná detektivka k víkendovému žehlení, navíc charkter Columba je tak vyšperkovaný, že ho musím milovat, i kdybych nechtěl.

plakát

Columbo - Smrtící korunka (1990) (epizoda) 

Klasické svědčení stylu "dobrovolné přiznání" mi vždy vykouzlí úsměv na tváři. Jinak průběh zajímavý.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

nehoráznost!! to je jediné slovo, které vystihuje tuhle trapnost. Jsem milovníkem sitcomů, tenhle žánr je pro mě svatý a nova tento můj grál potřísnila neskutečným výkalem. Co musím vypíchnout, jsou interiéry! Nevím, kdo dělá v nově architekta, ale je zřejmé, že není schopný vytvořit věrohodné prostředí, jak bytu, tak třeba toho krámu s osmi cédéčky, takže vlastně nosného atributu žánru. Sitcom s hnusným gaučem postaveným uprostřed ikea interiéru prostě musí stáhnout celý seriál ke dnu, ač Martin Dejdar šlape vodu jak o život, ze dna se asi neodrazí. Odměňuji ho ale hvězdičkou.

plakát

Černá labuť (2010) 

Jakýkoliv film, který mě přinutí nevěřícně koukat do plátna ještě minutu po rozsvícení sálu asi stojí za to. Černá labuť, tohle dokázala - okouzlila mě! Je to perfektní příběh boje vnitřních běsů, inspirací můz s touhou po dokonalosti, ideálnímu stvárnění, boje přirozenosti s tvrdou prací. Pro mě osobně je Černá labuť doposud nejpřístupnější Aronofského film.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Opět špatná pohádka. Celé je to zbytečně překombinované a tak nějak laciné.

plakát

Červený drak (2002) 

Ačkoliv se jedná pouze o následníka legendárního Mlčení, pořád dokázal film bezpečně tahat za provazy mých nervů a šokovat mě! Pokud budu kdy někým strašit svoje děti, bude to určitě Anthony Hopkins!

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Kult bez výhrad ... až na poslední sérii - k té mám výhrady!

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Samotný nápad o konfrontaci třech floutků s nějakou profesní objektivní realitou mi přijde zajímavá. To, že chlapci neobstáli mě až tak nepřekvapilo, ale že film jako takový bude dost nuda, to jsem nečekal. Dávám proto jednu hvězdu za překrásné typografické prostřihy a jednu hvězdu za poslední část s Hanou Hegerovou.