Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Nádherná mozaika amerických dějin alá Jára Cimrman u které místy člověk i uroní slzu. Se svýma nejvíc nejlepšíma kámošema pouštíme Foresta vždycky, když máme nostalgickou.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Jednoznačná kultovka!! není nutný žádný komentář.

plakát

Futurama: Benderovo parádní terno (2007) (video kompilace) 

Po nepříliš dobrém filmu o fialovém trpaslíkovi (nekoukám na to popořadě) jsem byl velmi příjemně překvapený: Ústřední motiv s teroristickými nudisty??? Tomu říkám futurama-fičák. To, že nejsou fóry vrstvené jako cibule jeden na druhý mi vůbec nevadilo a vlastně jsem to ani neočekával. Zkrátka, více Bendera, více Hermese, více Zoidberga - více srandy.

plakát

Futurama: Fialový trpaslík (2009) (video kompilace) 

Nakonec jsem se nepobavil tak, jak jsem čekal, celkový nápad s "tím temným" mi přešel zvláštním typem parodie, nepřišel jsem ale na to, co by měl film konkrétně parodovat. Méně Bendera, méně Hermese, méně Zoidberga, no nadšenej jsem po skouknutí nebyl.

plakát

Gamer (2009) 

Ta kadenční klipovitost mě dost otravovala, jednak to ze všech soubojů odsálo jakoukoliv logiku a druhak to bylo fakt náročné na usledování. Zkrátka kopa supr vizuálních nápadů zkrácených na minimum do neslavného celku.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Možná trošku odtažýitá ukázka, na jakých že to základech je opěvovaná amerika vystavěná. I když na mě celý film působil strašně studiově, nakonec ve mě vlastně nějaké myšlenky vyvolal.

plakát

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999) 

Tento film je moje číslo jedna. Otevřel jsem s ním svůj čsfd účet a bude i mým prvním komentovaným kusem. Co o něm říci? Není nejkrásnější, scénář není nejnápaditější, příběh rozhodně není nejkontroverznější. ALE! způsob, kterým tento snímek plyne kupředu závěrečným titulkům je prostě odzbrojující.

plakát

Gumídci (1985) (seriál) 

víkendové ráno, televize Nova a jeden z mála skutečně pozitivních příspěvků k mé výchově od zatracované komerční stanice. Navíc, co si budeme povídat, Barča je sexy, i když je jen medvěd.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Látka odsunu němců je veliké sousto a vyžaduje jisté velmi široké pojetí. Herz, nevím jestli z vlastní vůle, zvolil na takto obsáhlý námět dost krátkou stopáž. To je ale kromě hrozného dabingu jediné, co bych filmu vytknul. U jiných přispivatelů zmiňovaná útržkovitost je zvládnutá naprosto brilantně. Myslím, že dostatečně popisuje motivace jednotlivých hrdinů. Klobouk dolů před scénáristy. Nesmírně syrové vyvrcholení, potom už jen dokonalo dílo a myslím, že se dost sebevědomě postavilo do opozice většinového vnímání konce války. Při titulkách ve mně docela jasně a bolestivě usedlo vědomí, že dost lidí je neskutečnými sviněmi a že po takovémto základu nové republiky asi nová totalita musela nastoupit. Film je to tedy silný skvěle natočený. Otázka je, kolik učitelů vezme své třídy místo vyučování letopočtů do kina.

plakát

Hairspray (2007) 

Nesmírně zábavné klišé plné skvělé choreografie a dobrých písniček. No a ten Travolta...ach....ten Travolta...