Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

ChaZty 

všechny recenze uživatele

Ano už nejsem malá a přesto mám tenhle serial hrozně moc ráda a vždycky se na něj ráda podívám. Příběhy mají smysl, jsou zábavné, propracované, má to hlavu a patu. Některé díly bych řekla, že jsou někdy i něčím poučné. Nevím proč už se takovéhle kreslené pohádky nedělají a když ano tak stojí za starou bačkoru. V tom tom to seriálu je perfektní dabing, především Miroslav Vladyka se vyznamenal který nadaboval Stoupu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak sa spomenú gumkáči, hneď ma napadne, že ide o perfektný soundtrack a skákajúce medvedíky. Jedna z tých najlepších, ktorú Disney vytvoril. Toto + Káčerovo + Rýchla rota Chipa & Dalea + Ninja korytnačky sú pre mňa skrátka top. Je smola, že na veľmi dlhú dobu, ktorá čiastočne ešte trvá, prestal Disney produkovať veci tejto kvality a dnešné vzniknuté počiny ich latku len podliezajú, až sa plazia po zemi. Odporúčam ju určite vidieť deťom, určite viac ako by mali čučať na dospelácke nevhodné programy. Je to rozprávka tak častého boja dobra a zla, rozprávka mnohých skvelých záležitostí. Ale stále by sa na nej dalo čo vylepšovať, lebo existujú aj lepšie. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Z toho, co se u nás vysílalo (Letohrátky, My z Kačerova, Rychlá rota, Medvídek Pů) asi jednoznačně nejslabší. Moc patetické, málo vtipu, charaktery narýsované tak, že byly až protivné. Seriál zachraňuje Kníže Ignor, který se se svým noshledem, zakrslým tupounem Stoupou, nijak nepáře, a tak vzniká spousta komických situací. I když jsem Gumídky občas vynechal (a přišel k televizi až na Letohrádky), dávám z nostalgie trošku přilepšené hodnocení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro mě odjakživa nejoblíbenější disneyovský seriál, který ve mě pravděpodobně rozbouřil pozdější lásku k fantasy. Podzemní chodbičky, přesně rozdělené charaktery Gumídků, geniální Ignor a Stoupa, horda Tupounů, katapulty, hrady, Klára, hopsinková šťáva a hlavně Gumvědná kniha, která mě vždycky hrozně fascinovala tím, že v ní bylo prakticky všechno. Obrovská škoda, že jsem nikdy neviděl pozdější série, které podle obrázků slibovaly ještě daleko propletenější příběh než "Zničíme hrad". ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z Disneyho seriálových klasík 80. rokov. I keď mňa si niektoré epizódy nezískali, je to celkom v pohode. Občas mi to pripomína Šmolkov a ich dobrodružstvá. Na Slovensku k tomuto seriálu vyrobili dabing začiatkom 90. rokov v Redakcii prevzatých programov na Kolibe. V hlavných úlohách, v slovenskom znení: ZITA FURKOVÁ, PETER KRAJČOVIČ a IVAN ROMANČÍK. Réžia slovenských dialógov: JULIANA ĎURIŠOVÁ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama