Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Komedie

Oblíbené seriály (10)

Farscape

Farscape (1999)

Po BSG napíšu i zde, když už o Farscape mluvím. Je a snad i navždy bude to pro mě seriálová jednička jenž dobyla mé srdce plnou měrou. Tak jako Crichtona, Aeryn Sun, Moyu, Rygela.. jsem neprožíval snad ani žádný jiný film, nic jiného, co na mě "koukalo" z obrazovky, plátna či monitoru.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Je tomu již nějáký ten pátek, kdy se poprvé do mých spárů dostala Battlestar Galactica. Mnoho už bylo řečeno. Obligatorní nadšení z digitálních efektů a orgasticky dokanalá fyzika viperů. Snad je dobře, když první etapa mého zaujetí BSG skončila před asi půlrokem přesně na 10. díle 4. epizody. Mohl tak následovat můj návrat k BSG a nové, čerstvé pohledy na věc. Pryč už byla rozmrzelost z přespříliš nastavované omáčky vynikajicích chutí v prvních pár doušcích, které se pak rychle zajídají. Poslední dvě odpoledne strávené se zbytkem BSG byly neuvěřitelně úžasné a troufám si tvrdit, velmi obohacující. Při mnoha scénách mi naskakovala husí kůže, takhle vtažen do děje jsem byl naposledy Farscapem. Kdyby to šlo, tomuto poslednímu BSG 10-ti dílnému zážitku bych udělil absolutorium.... Končené vypointování mě opravdu, ale opravdu poslalo do kolen. Jestli budu někdy mluvit o snahách filmů(seriálů) k dokonalému zakončení, vzorem budu myslet závěrečnou dvojepizodu 4. řady (film) BSG. ..... Nemohu si odpustit ještě jednu poznámku. Seriál má mít pokračování. Současný stav seznávám jako naprosto dokonalý, proto mě mrzí, nechápu, kam se snaží tvůrci dojít. Možná překvapí, jestli ne, jediná a pravá BSG pro mě skončila se 4. řadou.

Heuréka – město divů

Heuréka – město divů (2006)

Výborná zábava, výborná hudba, po 2 dílech žádný zásadní fyzikální problém = full nigga a né jinak !! Welcom to the Eureka city ! Your Sarah awaits you.

Pokoj č. 10

Pokoj č. 10 (2006)

Musím říct, že tenhle námět mě dostal do kolen nejen svou originalitou. Asi se připojím ke stádu když prohlásím stopáž a režisérské obsazení za poněkud nevhodně zvolené. Opravdu si dovedu představit dvouapůl hodinovou jízdu v podání "režisérského mixu" Bay-Greengrass-Lynch-Kelly-Arnofsky. Stejně tak ale seriál o minimálně 4 řadách, spíše mnohem více v podání týmu z Farscape a Battlestar Galacticy. Ti, kdož zmíněné neznají, nemají rádi, či neradi fantazírují buď nepochopí, nebo mne ihned napadnou za matlání pátého přes deváté. Věřím ale, že se najdou i tací, kteří porzumí mému stylu, směru uvažování. Mám-li to nějak shrnout snad v pochopitelné formě pro všechny ostatní, nemůžu než znovu připomenout, jak zatraceně napěchovaný a zajímavý nápad seriál otvírá. Mnohem bohatší a záhadnější (no i když, berme s rezervou) než pokoj 10 o "pouhých" 100 předmětech. Vždyť sakra o každém jednom předmětu mohla být natočena jedna epizoda, o některých možná i více a hle, máme tady hned 100 epizod. Uznávám, nutnost režisérské invence by byla damoklovým mečem, asi jako uvrhnout celý projekt i s personálním obsazením do Schrodigerova pokusu s kočkou. Kdyby se ale podařilo... Víte, je mnoho dobrých seriálů, které vlastně nemají IMHO tak nápadité náměty (např. /au to bolí/ právě Farscape, BSG, Stargate) a přesto daly vzniknout mým milovaným seriálům, které rozhodně nepostrádají svou kvalitu. Ono vlastně po Heroes a POUZE prvních pár dílech Lostu tady nic pořádného, nového nebylo až do Lost Roomu. Doufám, že i přes nakopnutí jistým směrem s námi pokoj číslo 10 neskončil ať už v podobě zatím představené, tak zcela jiné.

Stav beztíže

Stav beztíže (2009)

A už nebudu čekat ani vteřinu. Bohužel mám pořád prst v kelu, takže to budu muset vzít pořádnou zkratkou. Je to po čertech nakopaný seriál nejen pro sci-fi fanoušky. Velice působivá audiovizuální stránka doplněná moralizováním, které mi nejenže podávané DG vůbec nevadí, ale padá na úrodnou půdu zkrátka nemohu hodnotit jinak než full salva. Už teď, po 4 dílech mi velmi vadí, že jich je zatím jen 8 !.............................................................................................................................................................................. EDIT: Předešlý komentář si pro sebe nechám pro úplnost, možná obecně bude lepší komentáře po čase editovat, nikoli prostě přepisovat. Právě doukákna poslední 13tá epizoda. Musím opravdu říct... síla.. Byl zde neskutečný potenciál, ale, pravda, řeknu vám svůj neodbytný pocit. V tom co DG budoval, jak to budoval jsem postupně čím dál více nabýval dojmu, že snad je lépe když DG skončí nevyřešen 13tou epizodou. Opravdu nevěřím v tak ohromnou osvícenost, nápaditost tvůrců seriálu v zakonečení hodné dosavadního děje. Šlo by snad přes Fontány, Solarisy, Sunshiny, Donnie Darky nebo 2001 Vesmírné odyssey. Je mi jedno jestli vám při čtení této věty skřípaly zuby, jsem asi člověk nenaplněných nadějí, vizí, vzletných myšlenek a proto nemohu nevěřit v případě dokončení nejen ve zklamání, ale dehonestaci veškerého minulého. Tak by DG mohl skončit v ryzí průměrnosti, možná hůře. Radikální sek je hozenou rukavicí pro snílky a "teoretiky" k meditaci nejen nad životem.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

No co toto....Knižní předlohu neznám. Viděny první dva díly a jak jinak než absolutorium. Zapomeňte na korektnost žánru fantazy především v rukách USA. Vidím snad až smutný obraz skutečnosti ve všech svých konturách. Podobné vyznění bych opravdu nečekal, HBO mě zkrátka dostává do kolen. Jestli tohle démon jménem sledovanost nepošle do věčného zapomnění, začnu věřit v diváka, který neohrnuje nos nad netradičním pojetím žánrové tvorby.