Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Poslední recenze (6)

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Malá Miss Sunshine je úžasná americká rodinná komedie, u které se prostě nedá nesmát. Je to příběh šílené rodiny, která se vydává splnit sen své nejmladší člence, protože se chce stát miss. Film zrežíroval Jonathan Dayton společně s Valerii Faris. Jako hlava rodiny Richard, který je nekonečný optimista, se představí Greg Kinnear (Láska přes internet, Město duchů, Godsend). Jeho ženu Sheryl zahrála Toni Collette (Emma, Šestý smysl, Hodiny, Bílá vrána). Do rodiny patří také dědeček – Alan Arkin- kterého čerstvě vyhodili z domova důchodců, protože šňupal heroin. Syn Dwayne -Paul Dano- odpřísáhl, že neřekne jediné slovo, pokud ho nepřijmou do letecké školy. Zlom ale nastane tehdy, když se dozví, že je z části barvoslepý. Malá sedmiletá dceruška Olive – Abigail Breslin- díky které se celá cesta podniká je sice mírně zakulacená, ale je silně přesvědčena, že může vyhrát a tím se stát malou miss sunshine. A proč taky ne, když jí s přípravami pomáhá její šílený dědeček. Celou cestu s nimi absolvuje také jejich strýc, tedy bratr Sheryl, který byl propuštěn z nemocnice, kde musel být kvůli pokusu o sebevraždu. Tento film opravdu doporučuji. 100% nejlepší pasáž je, když už probíhá samotná soutěž a Olive předvede své číslo, které ji naučil milovaný dědeček.

plakát

Absolvent (1967) 

Film Abolvent je americká romantická komedie o studentovi Benovi, kterému jeho rodiče uspořádají večírek na počest toho, že úspěšně dokončil studium. Na večírku potká ale paní Robinsonovou, která ho svede, a prožijí spolu krátký románek. Vše ale přeruší její dcera, do které se Ben zamiluje. Tento snímek zrežíroval Mike Nichols, který se postaral i o filmy jako je například Vtip, Na dotek nebo Soukromá válka pana Wilsona. Do role studenta Bena byl obsazen Dustin Hoffman, kterého můžeme znát z filmů Rain Man, Vrtěti psem, Ztracené město, Parfém, příběh vraha, nebo také propůjčil hlas do animovaných snímků Simpsonovi nebo Kung-fu panda. V roli paní Robinsonové můžeme spatřit Anne Bancroft známou z filmů Jít za sluncem, Rabín, kněz a krásná blondýna nebo také slyšet její hlas z animovaného Mravenec Z. Dceru paní Robinsonové ztvárnila Katharine Ross, která byla společně s Annou Bancroft a Dustinem Hoffmanem za film Absolvent nominována na Oskara. Přímo kvůli tomuto filmu složili Simon & Garfankel píseň Mrs Robinson, kterou zde také uslyšíte spolu s dalšími písněmi těchto dvou umělců. musím upozornit, že po skončení filmu si je stále broukáte a jejich melodie vám znějí v hlavně. Absolventa mohu jen doporučit, protože je to opravdu velice vydařené dílo.

plakát

Ztracené město (2005) 

Ztracené město je americký celovečerní film, který pojednává zejména o tom, jak to vypadalo na Kubě, kdy se k moci dostal v diktátor Batista. Tento film má na svědomí režisér rodák právě z Kuby a to Andy García, který si v něm zahrál dokonce i jednu z hlavních rolí. Hlaví hrdina je majitelem známého nočního hudebního klubu El Tropico a politické proměny, které nastávají spolu s Fidelem Castrem mu přidělávají veliké starosti, co se týče provozu nočního klubu. Elegantní gentleman, se velice těžko loučí s jeho životem na vysoké noze a odjíždí tedy z Kuby, aby začal nový život. Jak jsem již zmínila, v hlavních rolích se objeví Andy García (známý z filmů Dannyho parťáci, Hrdina proti své vůli, Kmotr a také New Yorku, miluji Tě, který následuje po Paříži, miluji Tě), Inés Sastre (Ve svatební den, Fantom Paříže, Večeře s tou pravou), Dustin Hoffman (Absolvent; Jeho fotr, to je lotr; Parfém, příběh vraha) a mnoho dalších známých hollywoodských hvězd. Myslím si, že Andy García bude vždy patřit mezi velká jména co se týče světového filmu, ale obávám se, že se bohužel nikdy neumístí na nejvyšších místech tohoto žebříčku.

Poslední hodnocení (204)

Absolvent (1967)

29.04.2010

Volver (2006)

29.04.2010

Předčítač (2008)

27.04.2010

Silent Hill (2006)

06.10.2009

Sin City - město hříchu (2005)

06.10.2009

Charlieho andílci: Na plný pecky (2003)

06.10.2009

Můj soused zabiják (2000)

06.10.2009

Armageddon (1998)

06.10.2009

Ally McBealová (1997) (seriál)

06.10.2009

Reklama