Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Tombstone (1993) 

Jeden z vůbec nejzábavnějších westernů,kterej má Russella ve špičkový formě,Biehna ještě nehrajícího štěky a George P. Cosmatose,což je super režisér přesně na podobný fláky.O žádný umění se tady nejedná a trochu se stydím,že jsem to viděl už asi pětkrát,ale když něco baví...

plakát

Tajný obřad (1968) 

Zatraceně napínavé a výtečné obsazené,dalčší silně nadprůměrný film Josepha Loseyho,je velká škoda,že dnes tohoto režiséra v podstatě nikdo nezná.

plakát

Sunset Strip (2000) 

Málo známá,ale o to lepší zasněná komedie o partičce lidí 70. let,kteří touží po slávě a věří,že jí dosáhnout svým talentem.Super.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Kelly uvěřil ve vlastní (uměle vyhypeovanou) genialitu a stvořil film,který je tak onanistický,že by vlastně šlo dát odpad i pět hvězdiček a důvody by byly stejné.Je tady všechno,má to tvůrčí přesvědčení a zápal a ve výsledku to nedává pražádný smysl.Stejně jako The Box.Zabal to,Richi,podobného exhibicionistu kinematografie nepotřebuje.

plakát

Jatka č. 5 (1972) 

Po Butchi a Sundancovi Hillův jasně nejlepší a nejzajímavější film,vynikající a zábavná směska žánrů,která klidně mohla být delší.

plakát

Jarmark marnosti (2004) 

Přetažená,nevídaně uondaná a strašlivě statická adaptace literární klasiky,kterou nezachrání ani šarmantní Gabriel Byrne,natož otravná Reese Witherspoon.Zasloužený propadák.

plakát

Rodina policajtů II (1997) (TV film) odpad!

Bronson nám ukazuje,jak hluboko může klesnout hvězda.Ve své podstatě velmi poučný studijní materiál.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Velmi příjemné překvapení,kterému jsem před zhlédnutím nevěřil nos mezi očima,ale Andrew Stanton mě nakonec přesvědčil,že kromě báječných animáků zvládne s přehledem i epickou sci-fi podívanou avatarovského ražení.Kitsch je dřevo,ale jinak... Bájo.

plakát

Zkrat (2011) 

Přepečlivě vydestilovaný koktejl,který v sobě mísí Greengraasovu kinetiku,perfektní cit pro načasování a rytmizaci akce a zároveň zůstává hloubavějším a velmi chytře odosobněným experimentem,který po všech stránkách dokonale vyšel.Steven Soderbergh se zkrátka opět ocitá na absolutním žánrovém a filmařském vrcholu a většinovému publiku to opět zcela uniká.Pevně ale věřím,že Zkrat dojde během let zaslouženého docenění.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Skvostná hudební čísla mi ve výsledku nedokázala nahradit fakt,že do skutečně plnohodnotného filmového zážitku mají Králové ro(c)ku zatraceně daleko.Jack Black ale jede!