Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (566)

plakát

V pasti (2018) 

Je nový trend, že hlavní hrdinkou v dnešních post apo filmech je těhotná žena nad pětatřicet? Ono podobností s Tichým místem je více, těžko říci, kdo měl nápad na takové téma dříve a kdo později. Ale tenhle snímek mě bavil více, hlavně část, kdy vše vypuklo, to mě zaujme vždy nejvíce. Konec až moc happy end - a proč vždy dávno víte, kdo přežije a kdo ne? Výsledné hodnocení není lehké, kor kvůli nešťastnému hodnocení pomocí pár hvězdiček. Oba zmíněné filmy hodnotím kvalitou dost podobně, na každém bylo něco a je to můj oblíbený žánr, ale tady se přece jen přikloním k tomu vyššímu obodování, už jen pro menší množství na první pohled patrných logických děr a nesrovnalostí.

plakát

Tiché místo (2018) 

Nápad super, realizace horší včetně děr v logice chování postav. První půlka tišší, pomalejší a vlastně docela fajn, pak - jak píší i jiní - to sice přitvrdilo a tempo šlo nahoru, ale je fakt, že to filmu spíše uškodilo, protože to rázem bylo béčko se vším všudy. Neuzavřený konec ok, aspoň v daný moment to sedlo, ale když o tom začnete více přemýšlet...

plakát

Twister (1996) 

Podobný filmy mám rád. Už z anotace je jasný, že nepůjde o žádnou áčkovou věc, ale člověk se nenudí a není nouze o napínavé momenty. Je to sice trochu unreal, ale když není příliš hluchých momentů, tak to i opustíte.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Skvělé herecké výkony, dobře, ač předvídatelně napsaný scénář, výborný výběr písniček a hlavně ta zábava, kdy se fakt bavím od začátku do konce. Nejlepší díl prozatím čtyřka. Na českou tvorbu něco vyčnívajícího. 90 %

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Tohle mi 20 let unikalo? Luxusní film - skvělé téma, herci a v závěru mráz po zádech...

plakát

San Andreas (2015) 

Když už béčko, tak pořádný! Film plný klišé, kdy víte, co se v každé scéně stane, ale stejně vás to baví, demolice Friska docela působivá, logiku ale nechte v šuplíku. V rámci katastrofického akčního dramatu zábavná podívaná, klidně za 70 %.

plakát

Americká krása (1999) 

Tyjo já nevím, film jsem viděl podruhé, po 10 letech, a stejně to pro mě na 4 hvězdy není a dost se divím tomu kultu a vysokému hodnocení. Spacey je sice skvělý, a další taky nejsou vůbec zlí, ale jinak mě to příliš nezasáhlo. To že to skončí nedobře tušíte už delší dobu a postavy a jejich jednání nebyly tak hluboce prokreslené, jak bych čekal.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Pro mě nejlepší film od Zachraňte vojína Ryana. Obě půlky filmu jsou povedené, vše se postupně stupňuje a ty syrovost a a chlad války je zde vykreslen dost realisticky a drsně. Vaughn v roli seržanta dost potěšil, vůbec není na škodu, že jej znáte především z komedií.

plakát

Alice a čarovné zrcadlo (1987) (TV film) 

Oblíbená pohádka mého dětství, viděli jsme ji s bráchou mnohokrát.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Moc mile prekvapeni, humorny pribeh s horkymi prvky v podani jedine, respektive dvou kamer, kdy neni nouze o mnohe zajimave zabery, napr. odrazem zrcadel, uvnitr tasky apod. Necekal jsem nic, a dostal prijemne zrezirovanych 90 minut bez patosu ci trapneho humoru. A to se v ceske produkci zase tak casto nevidi.