Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

Anglický pacient (1996) 

Určitě výpravně dokonalý film, dějově prochu pokulhává. Klasický milostný trojúhelník, v druhé polovině filmu nudný. Nevím, koho může upoutat základní námět, když nudící se, v podstatě šťastně vdaná panička se zaláskuje do jinýho šamstra a následně její manžel, kterému se zhroutí všechny životní hodnoty, se odhodlá k bláznivému konání. Fakt mě tyto kliše neberou (stejně jako Nevěrná nebo Madisonské mosty). Minghella se nepochybně inspiroval Vzpomínkami na Afriku, ale zdaleka k jejich úrovni nedospěl. 3 hvězdičky, jinak tak 65%, a to zejména díky Juliette Binoche a exteriérovým scénám.

plakát

Atentát (2015) (seriál) odpad!

No, co můžeme čekat od díla, kde Klause hraje zarytej antiklausovec a velkej politickej aktivista Kraus. To tam pouze chybí Holubová v roli první dámy. Po 10 minutách jsem toto naprosto upjaté dílko opustil.

plakát

Atentát (1964) 

Pokud to mám brát jako historickou rekonstrukci, pak si lze jen těžko představit, že by to někdo další takto bravurně ještě dokázal. Sequens však při ztvárnění tohoto filmu udělal několik nepochopitelných chyb, které zcela zbytečně hodnotu filmu oslabují. Proč, například nenechal historickým postavám svá jména? Nepochopitelné. I přesto, pokud budu chtít své dítě o téhle historické etapě informovat, pustím mu Atentát od Sequense.

plakát

Bože, jak hluboko jsem klesla! (1974) 

Comencini zde fantasticky zhodnotil vše, co filmu mohla dát Laura (a že měla co dát), příběh není navíc, zejména v první polovině, nudný a výsledek je podtrhnutý českým dabingem. Takže určitě 80%.

plakát

Cizinec (2010) 

Jsem se nudil, jediný, co bylo úchvatný, byly rty Angeliny.

plakát

Černí baroni (1992) 

Film vznikal v hektické porevoluční době, kdy hladový český divák se stále nemohl nabažit obrovského návalu hollywoodské produkce. Přesto se film zcela po zásluze ujal (na rozdíl od stejně dobrého Čonkina). Fantastické obsazení, skvělé hlášky, jen některé scény do sebe moc nezapadají. Proto poctivé 4 hvězdy.

plakát

Dárek (1982) 

No může být lepší komedie, kde CC hraje podváděnou manželku? Zcela dokonale udělaný film zasazený, kam jinam, než do romantických Benátek s perfektním českým dabingem. Jasných 5 hvězd.

plakát

Duhová kulička (1985) (TV film) 

Hluboký a pravdivý příběh. Prostě Kachyňa opět ukázal, že je geniální režizér, který umí vyjádřit život tak, co nám dává a co nám ubírá. Určitě 90%.

plakát

Francouzský polibek (1995) 

Krásná romantika zasazená do Francie, většinou když tvůrci z Hollywoodu příběh filmu soustředí na tuto část Evropy, má to úspěch (Sabrina, Dobrý ročník). Meg i Kevin Kline jsou naprosto úžasní, na scénu v restauraci, jak se tam Meg plazí po zemi se můžu koukat stále. Výsledek je zdůrazněn i kvalitním českým dabingem (Menšíková, Šťastný, Rymský). Pro mě 90%.

plakát

Griffin a Phoenixová (1976) (TV film) 

Nádherně smutný film. Vzpomněl jsem si na něj v souvislosti s umrtím Falka, kde potvrdil, že není předučen jen pro to, aby hrál Colomba.